Успях да намеря налично всичко макар и от различни сайтове (което съответно би оскъпило всичко още повече предвид доставките), изключая че касетата която намерих не е XT, а SLX...нямам нищо против това, даже обратното. Това което имам против обаче, е че цените са ненормални в момента  

... и дори и да ги имам кинтите, не мога да се прежаля да ги дам. За месец-два са скочили още нереално повече. Ако толкова ми е мерак или усетя, че имам нужда от 12ск. по скоро ще прибегна до този вариант, поне докато се нормализират малко нещата и цените:
https://youtu.be/jktgGzzZ8W8Дотогава окончателно ще си кретам така, и без това съм на финала да сглабям "коня"...не ми се чака повече. 
Следващата ми дилема е относно веригата. Не искам да пускам нова тема, защото така или иначе въпроса е за част от задвижването. Гледам, че има доста коментари из нета относно положителните страни на използването на 12ск. верига и 11ск. система, таа почнах да се чудя дали да не си подменя вече купената верига с 12ск. такава. Веригата която съм купил е KMC X11 SL 11ск. Дилемата ми е дали да я сменя с 12ск. KMC X12 Black...чисто естетически, защото всичко по колелото ми е stealth black...ясно е че е по нисък клас от SL, или просто да си взема 12ск. Shimano XTR? Напомням, че касетата ми е Sunrace и предния венец Absolute Black round 32 зъба.