Hayes MX-2 [Kolko stryva HAYES nov MAG MAX novia]

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Tanuco » Вто Фев 03, 2004 4:07 pm

[quote="screamBoy"]

дисковите имат доста предимства но не им липсват и недостатъци ... квото си мислиш сега зимата вярвай ми няма да си го мислиш през лятото !

***за да не съм голословен:
лятото аз карам с най-много 2 чифта накладки = 4лв (по 2 отпред и отзад), и това за 4000+км
като паднеш VBR-тата не се чупят, и не ти чупят и спиците, и не ти се чупи ротор за 50лв - най-много да ти се разместят накладките
не ти се осмърдява живота и не се променя спирането ако ще и 10км да ги стискаш постоянно
не ти се хабят спиците от непрекъснатото усукване при спиране/отпускане
това е и според мен това не е никак малко !
може би защото не съм с дискове, тогава друга песен щях да пея :))
[/quote]

Не е въпросът колко караш а как караш(по въпроса за броя накладки, които ползваш)
Колкото и пъти да съм падал нито съм чупил ротор, нито съм късал спици,нито пък спирачките са се чупили.Това за спирането с 10-те км. постоянно ще го оставя без коментар.
И последно-колко време си карал с дискове, или си си изградил мнението от чужди басни и украсени историйки??
Tanuco

Рейтинг: 1653

Мнениеот bikerider » Вто Фев 03, 2004 4:17 pm

[quote="screamBoy"]

дисковите имат доста предимства но не им липсват и недостатъци ... квото си мислиш сега зимата вярвай ми няма да си го мислиш през лятото !

***за да не съм голословен:
лятото аз карам с най-много 2 чифта накладки = 4лв (по 2 отпред и отзад), и това за 4000+км
като паднеш VBR-тата не се чупят, и не ти чупят и спиците, и не ти се чупи ротор за 50лв - най-много да ти се разместят накладките
не ти се осмърдява живота и не се променя спирането ако ще и 10км да ги стискаш постоянно
не ти се хабят спиците от непрекъснатото усукване при спиране/отпускане
това е и според мен това не е никак малко !
може би защото не съм с дискове, тогава друга песен щях да пея :))
[/quote]

абе ти това колело за да му трепериш ли си го взел? ;):D:8D:
личи ти че не караш много в сняг, или поне не си карал с дискове.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Вто Фев 03, 2004 4:19 pm

[quote="SPA"]

[quote="bikerider"]
... Magura Louise FR ...
... Avid Juicy 7 ...
[/quote]

А каде остана HAYES? След онзи голям спор със ZK, би трябвало да вметнеш и малко думички за него?
Питането е с оглед на това, че тъй и тъй си почнал да сравняваш давай до край, пък и на пазара вече ги има.
Мен лично ме интересува само от информативна гледна точка.
[/quote]

Честно казано, предостатъчно сме говорили за Hayes именно в онази тема със ZK и още други. Мързи ме пак да пиша, погледни ги. Съвсем наскоро вчера или в петък описах подробно какво не ме кефи в Hayes. Ако не ти е достатъчно питай пак, пък дано да мога да отговоря :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот SPA » Вто Фев 03, 2004 4:28 pm

[quote="bikerider"]
... Ако не ти е достатъчно питай пак, пък дано да мога да отговоря :D:8D: ...
[/quote]

По скоро ми беше любопитно къде ги слагаш в скалта на сравнение. Пък и така ревностно защитаваше HAYES, а пък сега нито дума -> Това си беш е леко заяждане :xx(::xx(::xx(::xx(:.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот bikerider » Вто Фев 03, 2004 4:31 pm

[quote="SPA"]

[quote="bikerider"]
... Ако не ти е достатъчно питай пак, пък дано да мога да отговоря :D:8D: ...
[/quote]

По скоро ми беше любопитно къде ги слагаш в скалта на сравнение. Пък и така ревностно защитаваше HAYES, а пък сега нито дума -> Това си беш е леко заяждане :xx(::xx(::xx(::xx(:.
[/quote]

знам :D:8D:
в скалата ги слагам като спирачна сила след Avid и Magura (не взимам под внимание Hope, Formula и други, щото не съм компетентен). Като цяло обаче са след Avid и пред Magura.
Главния ми фактор е лостчето - големина, защитеност, ергономичност и така нататък. Технологиите за изработка на самите спирачки (освен накладките) са до голяма степен еднакви, така че не ги взимам под внимание.
Аватар
bikerider

Мнениеот SPA » Вто Фев 03, 2004 4:51 pm

[quote="bikerider"]
... освен накладките ...
[/quote]

Спомена накладките? Та след време ще ми се наложи да сменя моите, а в БГ за авид няма. Избора ще падне май върху Jagwire и двата модела на HAYES. Имаш ли идея кое кака се хаби във времето и кое е с по-добро феродо.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот Waldemar » Вто Фев 03, 2004 5:40 pm

Оригиналните на Avid са синтеровани и си мисля че Hаyes синтерованите ще са ок. Един приятел кара Avid със Hayes синтеровани и казва че няма разлика с оригиналните. Той ги взе миналата година от БАС за 45лв.
100% Bill Gates Free
Аватар
Waldemar

Рейтинг: 1489

Мнениеот bikerider » Вто Фев 03, 2004 6:04 pm

[quote="SPA"]

[quote="bikerider"]
... освен накладките ...
[/quote]

Спомена накладките? Та след време ще ми се наложи да сменя моите, а в БГ за авид няма. Избора ще падне май върху Jagwire и двата модела на HAYES. Имаш ли идея кое кака се хаби във времето и кое е с по-добро феродо.
[/quote]

Вземи си Hayes. Аз не бих рискувал с Jagwire...
Аватар
bikerider

Мнениеот Persenk » Вто Фев 03, 2004 7:31 pm

Като се заговори за дискови спирачки да питам за дисковата спирачка на Suntour-цена,качество.И въобще има ли я в Бг.
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот Alien » Вто Фев 03, 2004 7:37 pm

Я аз да ви питам нещо. Когато пише, че Hayes MX1 Heavy Duty струва 199 лева, в това число какво влиза? Само ротора ли? Или и машинката?

А и още нещо, че нищо не разбирам от тези дискови спирачки :D. Защо на някои вилки не може да се сложи, да кажем, 8" ротор? И на онзи известен модел Zoom, който уж е за DH може ли да се сложи такъв диск? Да ми разясните ако може.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Persenk » Вто Фев 03, 2004 8:33 pm

[quote="Alien"]

Я аз да ви питам нещо. Когато пише, че Hayes MX1 Heavy Duty струва 199 лева, в това число какво влиза? Само ротора ли? Или и машинката?

А и още нещо, че нищо не разбирам от тези дискови спирачки :D. Защо на някои вилки не може да се сложи, да кажем, 8" ротор? И на онзи известен модел Zoom, който уж е за DH може ли да се сложи такъв диск? Да ми разясните ако може.
[/quote]

В цената от 199 лв. влиза както ротора така и машинката.А относно това защо не на всяка вилка може да се сложи 8" ротор-При спиране спирачната сила създава усукващ момент,който е толкова по-голям колкото по-голям е ротора.И този момент се стреми да ти усуче вилката.А пък за zoom-а незнам-изглежда стабилна,но не забравяй че все пак е зоом, като нищо може да се усуче.
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Предишна

Назад към Архив