Прилагам и снимка на велосипеда (според мен си е чиста шосейка с право кормило, за това съм се насочил към тази промяна а не към смяна на велосипеда):

_SoRa_ написа:При мен изтръпването на пръстите на ръцете реших със смяна на кормилото. От 9 градуса backsweep преминах на 12 градуса извивка назад. На Скота сложих 12, а на хибрида Drag Storm остана с 9. Сега обмислям на Драга да премина на 12 извивка. А на новият Каньон дори се замислям за 16 градуса извивка, но още обмислям.
the_rookie написа:26-ца ли е колелото?
ziigmund написа:Здравейте! На скоро закупих велосипед CUBE SL CROSS 2013 в почти ново състояние. Велосипеда е перфектен и ми е супер удобен на по-къси дистанции, но срещнах един проблем. На дълги разстояния ми изтръпват много ръцете понеже нямам смяна на позиции. Мисълта ми е да го направя от хибрид на гравел байк като му сложа шосейно кормило и команди, лапа. Иначе велосипеда е с шимано сора (2x9), 50-34,v brakes (според мен отговаря на шосеен повече). Други въпроси, които изникват са : дали геометрията отговаря за подобна смяна и дали ще мина само с смяна на команди или ще трябват и дерейльори да се сменят.
Прилагам и снимка на велосипеда (според мен си е чиста шосейка с право кормило, за това съм се насочил към тази промяна а не към смяна на велосипеда):
Bi11y написа:ziigmund написа:Здравейте! На скоро закупих велосипед CUBE SL CROSS 2013 в почти ново състояние. Велосипеда е перфектен и ми е супер удобен на по-къси дистанции, но срещнах един проблем. На дълги разстояния ми изтръпват много ръцете понеже нямам смяна на позиции. Мисълта ми е да го направя от хибрид на гравел байк като му сложа шосейно кормило и команди, лапа. Иначе велосипеда е с шимано сора (2x9), 50-34,v brakes (според мен отговаря на шосеен повече). Други въпроси, които изникват са : дали геометрията отговаря за подобна смяна и дали ще мина само с смяна на команди или ще трябват и дерейльори да се сменят.
Колко си висок и кой размер е колелото ?
Bi11y написа:Ако е около 100 мм само дропбар и команди си вземи - съвместими с твоята скоростна система. Лапата е след това - кормилата имат различни размери и не е ясно колко дълга лапа трябва да вземеш.
Мен лично дропбара не ми беше по-удобен - за това си карам флатбар , но съм ХС твърдак с твърда вилка.
Ako имаш приятел с шосейка - първо тествай ако можеш дали ти пасва дропбар .
ziigmund написа:Лапата е easton EA30 - 105mm
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта