InCollage_20220907_233949242.jpg
 InCollage_20220907_233949242.jpg

Gworan написа:Като си 183см висок (аз също съм толкова) свиквай с мисълта че седалката ще е по-високо от кормилото
 Харесай си колело и след време като покараш повече и разбереш кое как и защо е, въобще няма да ти се струва грозно.
 Харесай си колело и след време като покараш повече и разбереш кое как и защо е, въобще няма да ти се струва грозно.
Pandov написа:Ще се кара смесено из града и по черни пътища ( крос кънтри ), едва ли някога колелото ще види планина скачане , спускане или нещо подобно .
zmei написа:си купи дропър. Ако спускаш си е голям кеф.

Pandov написа:Хора , не разбирам , затова съм пуснал темата . Със сигурност няма да се спускам катеря или състезавам , просто го нямам времето за този спорт ,пък и не е моя спорт. Просто искам здраво , надеждно ,удобно колело за разходки из града и покрай него. Пуснах линкове на няколко колела ,които разглеждах , сред тях е и една мека рамка ,защото ми се стори запазено и си мисля ,че като е с заден амортесьор ще е по конфортно за каране ( дупки ,бордюри ) ,но може разбирасе и да съм в грешка. 2000лв за мен не са малко пари та затова исках съвет от разбиращи ,за да си взема нещо , което ще ми служи за дълго и няма да са хвърлени за нещо което не струва.
ssh22 написа:Pandov написа:Хора , не разбирам , затова съм пуснал темата . Със сигурност няма да се спускам катеря или състезавам , просто го нямам времето за този спорт ,пък и не е моя спорт. Просто искам здраво , надеждно ,удобно колело за разходки из града и покрай него. Пуснах линкове на няколко колела ,които разглеждах , сред тях е и една мека рамка ,защото ми се стори запазено и си мисля ,че като е с заден амортесьор ще е по конфортно за каране ( дупки ,бордюри ) ,но може разбирасе и да съм в грешка. 2000лв за мен не са малко пари та затова исках съвет от разбиращи ,за да си взема нещо , което ще ми служи за дълго и няма да са хвърлени за нещо което не струва.
Не си в грешка. Колелото с пълно окачване е много по-удобно. От тези които си пуснал, Drag 29 Trigger 7.5 е с хубави компоненти - последна генерация Shimano Deore 12 скорости.
Доскоро имах като твоята дилема - ново (с някои компромиси) или старо (с по-малко компромиси). Ако вземеш ново, ще трябва да направиш някои компромиси откъм рамка (няма да е с пълно окачване), вилка и др, но пък всичко ще е ново и ако е с хубав групсет ще си пушка. От друга страна, ако вземеш старо, може да намериш и велосипед с хубава рамка с пълно окачване (мекица), но най-вероятно с остарял групсет и куп други възможни проблеми.
В моя случай, избрах стар велосипед (но модел 2022г). За мен, най-важното е рамката (и окачването). Всички останали компоненти можеш да ги смениш и надградиш с течение на времето. Спирачки, команди, дерайльори, колела, гуми, лагери, вилки, амортисьори .. всичко се подменя и колелото ще стане като ново... но рамката ще си остане доживот!

Мекицата си е мекица .
  Мекицата си е мекица .

. До автора на темата. На кратко, не е добра идея да се насочваш към "мекица" за предимно градско или леко каране.
. До автора на темата. На кратко, не е добра идея да се насочваш към "мекица" за предимно градско или леко каране.  

evilzet написа:Абе какви мекици за градско, айде по-сериозно.
Exorcist-a е дал квинтесенцията на нещата, всичко повече е суета.
 Тригъра ще ти свърши идеална работа. Важно е и какво има налично из магазините, защото често го няма.
  Тригъра ще ти свърши идеална работа. Важно е и какво има налично из магазините, защото често го няма.
Exorcist написа:Както се уточнихме - мекиците ги забрави. За-бра-виТригъра ще ти свърши идеална работа. Важно е и какво има налично из магазините, защото често го няма.
 половин година без байк
 половин година без байк

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта