Кратки новини #20

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Кратки новини #20

Мнениеот Admin » Вто Фев 14, 2006 10:45 am

Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 14, 2006 10:56 am

изглежда забавно снежното колелце :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Вто Фев 14, 2006 3:58 pm

Любо, защо според теб да има проблеми при спускането и веригата да пречи? Доколкото разбирам идеята е веригата не да се влачи по снега, а да се движи, освен това чудото си има задно окачване?...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Вто Фев 14, 2006 5:42 pm

Ами точно това е, че не знам дали ще има проблеми или не :) Предполагам, че няма да има, но ми е чудно дали веригата ще се "пързаля" при спускане (по-малко вероятно) или ще продължава да се върти (което е по-вероятно, но пак продължавам да се чудя дали ще може да го прави). Общо взето, ако приемем втория вариант, чуденката ми се върти около това, че при велосипед търкалянето идва от самата форма на колелото, докато тук са две колела, свързани с верига. Предполагам, че главината си е стандартна, с freewheel механизъм (даже и за дискова спирачка е), но ми е интересно дали когато колоездачът престане да педалира задното "колело" ще продължи да се върти... (щото то всъщност вече не е баш колело):dunno:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Фев 15, 2006 11:20 am

[quote="Admin"]
или ще продължава да се върти (което е по-вероятно, но пак продължавам да се чудя дали ще може да го прави).
[/quote]

Според мен това е идеята. Не би трябвало да не може да го прави, щото е зацепена в утъпкан сняг, а той като гледам ще се утъпква достатъчно от относителния натиск. Btw, един от моментите с веригата е точно такъв - по-голяма площ/по-малък относителен натиск.

[quote="Admin"]
Общо взето, ако приемем втория вариант, чуденката ми се върти около това, че при велосипед търкалянето идва от самата форма на колелото, докато тук са две колела, свързани с верига.
[/quote]

Второто колело е паразитно, можеш да го изключиш от уравнението :)

[quote="Admin"]
Предполагам, че главината си е стандартна, с freewheel механизъм (даже и за дискова спирачка е), но ми е интересно дали когато колоездачът престане да педалира задното "колело" ще продължи да се върти... (щото то всъщност вече не е баш колело):dunno:
[/quote]

Ами като игнорираш паразитното колело, отговора е да. Колелото трябва да продължи да се върти от инерцията, съответно и веригата да се движи.

Разбира се, под голям наклон е възможно влачене на веригата, не можах обаче да видя дали може да се разчита на кантовете на двете задни колела за голям наклон, това на мен ми е по-любопитно, щото да се шматкам с тва чудо на умерени наклон като ПСС с ратрак е малко безсмислено, поне за мен... :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Фев 15, 2006 11:35 am

че ще се върти веригата при спускане - ще се върти, и то без проблем (според мен).

пак [b]според мен [/b]най-осезаемата разлика в сравнение с нормален двуколесен танк ще е, че докато при колелото управлението върху сняг често разчита на стабилна предница и разни карвинг-техники за поднасяне на задницата в завой, тук нещата ще са малко с пообърнати - няма да можеш да мръднеш задницата, а завоят ще става само насочване на предницата и подходяжо пренасяне на тежестта, което по-скоро наподобява каране на моторна шейна.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Сря Фев 15, 2006 11:37 am

[quote="bikerider"]

...щото да се шматкам с тва чудо на умерени наклон като ПСС с ратрак е малко безсмислено, поне за мен... :)
[/quote]

Е то май-точно това му е идеята, да е зимен ХС велосипед, а не толкова за спускане по писти, стръмни пътеки и разни подобни ;)
Във всички случаи ще е интересно какви ще са отзивите като/ако се появи на пазара догодина :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот chrome » Сря Фев 15, 2006 11:30 pm

То и да се появи, не се знае дали някой ще го купува, по-скоро да ги дават под наем в някой курорт.
Just Be!
chrome

Назад към Архив