Кое е по-надеждно OCTALINK или hollowtech II
 Кое е по-надеждно OCTALINK или hollowtech II

Alexi написа:щом не те бъркат 150-200 грама тегло само от средно - окталинка си е ок .. инак изнесените лагери и по дебелата ос определено дават коравина ,много по лек е и курбела и средното

the_rookie написа:vencil , Шимано малко с тия технологии предизвикват объркване, а понеже не си пояснил и за каква широчина иде реч, ще отбележа че средно с OCTALINK може да бъде и Hollowtech II (при ширина на черупката 68мм.)! Вероятно при теб ширината е 73, а питането ти е свързано с друга технология, а имено замяна с 2-piece crank set!

.
 .

...  прост народ, слаба държава!
...  прост народ, слаба държава! ! Или пък например https://www.tracksupermarket.com/cranks ... t-njs.html
 ! Или пък например https://www.tracksupermarket.com/cranks ... t-njs.html    тая пък на квадрат... ебахти тъпите японци, че и дали и NJS сертификат
  тая пък на квадрат... ебахти тъпите японци, че и дали и NJS сертификат  ! Това са средни ориентирани за много сериозна работа, но в сухи условия! Има и много добре защитени и издръжливи, с десет годишна гаранция , но пък не достатъчно корави за състезания (напр. https://www.renehersecycles.com/shop/co ... are-taper/ ) Както написах- всичко е въпрос на баланс!
 ! Това са средни ориентирани за много сериозна работа, но в сухи условия! Има и много добре защитени и издръжливи, с десет годишна гаранция , но пък не достатъчно корави за състезания (напр. https://www.renehersecycles.com/shop/co ... are-taper/ ) Както написах- всичко е въпрос на баланс!
the_rookie написа:Както писах вече има малко объркване относно тия технологии!....
 Не това да караш само на 36Т и 26Т извънградско направо си било абсурдно (никога не бях пробвал до сега), в градски условия може би няма да има кахъри но... Туй 2 от пред не го споменавам повече, докато при 3 не откривам по магазините никакво читаво решение
 Не това да караш само на 36Т и 26Т извънградско направо си било абсурдно (никога не бях пробвал до сега), в градски условия може би няма да има кахъри но... Туй 2 от пред не го споменавам повече, докато при 3 не откривам по магазините никакво читаво решение  .
 .

Alexi написа:има курбели 3х10 ,с венци 48-36-26 ,от мтб групата са - деоре ,ХТ и подобни - все още се предлагат и нови
 , я дай линк да видим.
 , я дай линк да видим.

psychocrew написа:Ако 3х9 те устройва, защо искаш да минаваш на 3х10?
 . Идеята беше 2х10, уж малко по-леко и малко по-съвременно ама добре че пробвах да се е*а че да разбера че без голяма плоча не става. Няма никакъв смисъл от 3х10.
 . Идеята беше 2х10, уж малко по-леко и малко по-съвременно ама добре че пробвах да се е*а че да разбера че без голяма плоча не става. Няма никакъв смисъл от 3х10. .
 .
psychocrew написа:Питах те, защото със старото колело бях с 3х9 и в общи линии си бях доволен....
 . Съвсем сериозно съм се навил всичко което открия (по нашите магазини) на Deore да си го накича по колелото, най-малкото щото са по добре изглеждащи и както казваш евтини части а и колелото си то е заслужило през всичките тези години.
 . Съвсем сериозно съм се навил всичко което открия (по нашите магазини) на Deore да си го накича по колелото, най-малкото щото са по добре изглеждащи и както казваш евтини части а и колелото си то е заслужило през всичките тези години.Bi11y написа:С какви гуми караш и по какви терени ?

.
 .

vencil написа:... От всичко най-държа да си запазя дуракоустойчивостта на колелото, като изключим отделеното време за хигиена на колелото предпочитам да карам вместо постоянно да човъркам и ремонтирам разни неща по него.
 .
 .  
  .
 .

За конкретни резултати - конкретно сравнение между компоненти.
 За конкретни резултати - конкретно сравнение между компоненти.
evilzet написа:Е аз като от 30г. карам 3х на байковете и 2х на шосейките и нямам и капка мисъл да ги сменям , дефектен ли съм?
Напоследък като чета форума, се чудя колко съм смел да се кача на подобни отживелици.
П.с. това не е към теб Алекси, просто идва след твоя пост.
Прекалено много читатели-теоретици се навъдиха и малко карачи...интернет-поколение

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта