Single Speed - Ботев 2376м
Върха обича смелите, 6:30ч. го качих и го спуснах за 1.50ч.
Вече едно от любимите ми колела. Сингъла за тежки приключения, трябваше да хвърля старите капли на контейнера и да монтирам, стари Деорета с Мавик шини, като задната шина е пренаплетах с чисто нова шина Мавик с калибровани яки спици, за да може да му хакна предавка 19 зъба на шлица, вече колелото не е 30лв, а стана 60лв хахаха, като каплата е права на конец и може да се монтира вибрейк, но с една спирачка ми е по забавно.
Колелото издържа на удара, като изключим че от единия ботуш горе на семерингата протече масло (но това се очакваше като се има предвид, че вилката е с грес РСТ-ГИЛА без никакви луфтове).
Гумите се справиха чудесно, Кенда слик крос 1.95/26 като ги спусна леко с мазната вилка лети по камъните, само по едрите камъни ме мъчеха, а за корени, клечки и скали няма да говоря, гумата изпитва удоволствие да гази всякакви гадости, че даже и пуканията са никакви, сякаш има защита. Карайте евтини Кенди момчета, къртят мивки. Вибрейка мислех, че ще изхаби гумичките, но те имат хляб за още 50 подобни изпитания. Всичко е здраво и чака още забавления

понякога отричате старото и държите само на проходни оси и тем подобни моди, но старите стандарти по нищо не отстъпват, карат здраво без да се оплакват. Само задната ос е от онези Хромо/калените от 15 кинта, да държи на много бой, вилката късоходова с 50/60 мм ход (за да подхожда на рамката), която гали ръцете, аз съм е тунинговал толкова вътре, че е брутално мазна. И така колелото се прибира в хизбата да почива, че края на лятото ще има пак състезания.
Стария материал си е вечен