Vupros kum tailor...

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Vupros kum tailor...

Мнениеот alcoholyday » Сря Фев 04, 2004 1:00 pm

Sled kato zakupih "freeride" koleloto DARG F4 i napravih dve karaniq iz kvartala(dori ne v park ili na vitosha) se poqvi problem s prednite venci... v momenta v koito vklucha na 1-vi venec verigata pada... predpolagam 4e tova se dulji na izkriven venec no tova li trqbva da ochakvam sled vtoroto karane na svoeto FREERIDE kolelo?!?!?!
Think FAST,Ride HARD
alcoholyday

Рейтинг: 1630

Мнениеот alcoholyday » Сря Фев 04, 2004 1:10 pm

taka sled kato pregledah za kakvo stava duma razbrah che vsushnost verigata se e izkrivila.... Kak stoqt neshtata s garanciqta?
Sujalqvam za tona na purviq post no naistina e mnogo nepriqtno da razberesh che sled nqkolko krugcheta ve4e ima problem...
No hard feelings though;)
Think FAST,Ride HARD
alcoholyday

Мнениеот bikerider » Сря Фев 04, 2004 2:00 pm

[quote="alcoholyday"]

taka sled kato pregledah za kakvo stava duma razbrah che vsushnost verigata se e izkrivila.... Kak stoqt neshtata s garanciqta?
Sujalqvam za tona na purviq post no naistina e mnogo nepriqtno da razberesh che sled nqkolko krugcheta ve4e ima problem...
No hard feelings though;)
[/quote]

въпреки че въпроса не е към мен и не разбирам как може веригата да се е "изкривила", помисли си ако наистина проблема е във веригата, дали не си карал на безумни скорости от рода на най-малък отпред и най-малък отзад - това би обяснило проблемите.

но на мен лично ми звучи като нерегулиран декланшор - нещо нормално за "механиците" във Веломания. пробвай да стегнеш ограничителния винт на декланшора за малки венци.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот alcoholyday » Сря Фев 04, 2004 7:58 pm

Hm... ami pod izkrivena veriga imam predvid che ot edin moment verigata e sus izkriveni nitove ili tam kvoto i da e i se zakacha sautvetno v gumata i v derailiora...
Shte posledvam suveta ti bikerider zashtoto neska sled kato go porazgledah i vidqh che ima luft v zadnoto kolelo vupreki che nqkolko puti bqh uveren che vsichko po nego e stegnato i moga vednaga da zapochna da go karam... No vuprosa mi e garanciqta pokriva li nevejestvoto na "mehanicite" ot velomania :?:
Think FAST,Ride HARD
alcoholyday

Мнениеот Black » Сря Фев 04, 2004 8:58 pm

m spomena ne6to za NITOVETE NA VERIGATA TE SA BILI ISKRIVENI DO KOLKOTO PRO4ETOH AZ
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот alcoholyday » Сря Фев 04, 2004 9:17 pm

Black,
Az dokolkoto razbiram ot prostoto ustroistvo na verigata otdelni charkove sa zakrepeni edin za drug chrez nqkakva vruzka koqto az narekoh nit tui kato izobshto nqmam predstava kak se kazva i tova beshe edinstvenoto neshto koeto mi izpluva v glavata...
Think FAST,Ride HARD
alcoholyday

Мнениеот LiFo » Сря Фев 04, 2004 9:24 pm

alcoholyday, it si klientut, ti davash parite!Kato ima problem oshte pri purvoto karane, imash pravo da otidesh pri prodavacha (velomanija) i da mu go zavirash tva kolelo v g**a (shte proshtavate za izraza) dokato ne go popravi.Imam predvid ako situacijata e kato pri teb (sled purvoto karane v kvartala da se skape neshto), a ne sled kato si vzel koleloto ot magazina da go spleskash s chuk i da gi pitash za garancija...:D
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот screamBoy » Сря Фев 04, 2004 11:53 pm

alcoholyday до сега не съм пазарувал велочасти от който и да е магазин и да не си държат на гаранцията. В това число и Веломания. Имаш гаранционна карта - ползвай я ! С нея и колелото - в магазина. Показваш, обясняваш, или веднага ще ти сменят чарка или ще ти кажат в кой ден да отидеш или ще оставиш колелото за няколко дни. До сега по този начин съм действал когато имам проблеми с : компютър, домашни електроуреди, велосипед, автомобил. Смятам че процедурата е абсолютно стандартна за всички стоки за многократна употреба.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 05, 2004 10:48 am

q pak za kolata. razqsni... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Чет Фев 05, 2004 2:53 pm

[quote="alcoholyday"]

Hm... ami pod izkrivena veriga imam predvid che ot edin moment verigata e sus izkriveni nitove ili tam kvoto i da e i se zakacha sautvetno v gumata i v derailiora...
Shte posledvam suveta ti bikerider zashtoto neska sled kato go porazgledah i vidqh che ima luft v zadnoto kolelo vupreki che nqkolko puti bqh uveren che vsichko po nego e stegnato i moga vednaga da zapochna da go karam... No vuprosa mi e garanciqta pokriva li nevejestvoto na "mehanicite" ot velomania :?:
[/quote]

за гаранцията за механиците им... някакси ми е неудобно да ти кажа какво мисля :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот тучо чучо » Чет Фев 05, 2004 2:55 pm

[quote="alcoholyday"]

[/quote]

Ще ме прощаваш, обаче това тук, ми намирисва не на "невежество на механиците", а на Невежество при употреба на командите и скоростите!
Байкрайдър ти отбеляза, вероятността да си карал на безумни предавки..., а аз съм почти сигурен, че се е получило точно това.
Доколкото имам наблюдения в/у "невежата" работа на механиците на Веломания, веригите се режат по размер от голямо руло. Моля те, не ме убеждавай, че са ти сложили крива верига, защото няма как да стане! Убеден съм в това 100%!
По-добре си припомни, как точно си правил кръгчето в квартала и после плюй по механиците (Да, в случая ги защитавам!)
Между другото, не разчитай много, много на гаранцията си в този случай!
Нищо лично!:xx(:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот bikerider » Чет Фев 05, 2004 2:55 pm

[quote="screamBoy"]

alcoholyday до сега не съм пазарувал велочасти от който и да е магазин и да не си държат на гаранцията. В това число и Веломания. Имаш гаранционна карта - ползвай я ! С нея и колелото - в магазина. Показваш, обясняваш, или веднага ще ти сменят чарка или ще ти кажат в кой ден да отидеш или ще оставиш колелото за няколко дни. До сега по този начин съм действал когато имам проблеми с : компютър, домашни електроуреди, велосипед, автомобил. Смятам че процедурата е абсолютно стандартна за всички стоки за многократна употреба.
[/quote]

абе на Веломания много им се разрастнал бизнеса бре... :D:D:D:8D::8D::8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот alcoholyday » Чет Фев 05, 2004 5:50 pm

Az dokolkoto razbrah ot garancionata si karta karaneto na nai-malki venci vodi do po-burzo iznosvane na verigata no ne i do izkrivqvane...
Priznavam che moje az da sum karal na bezumni predavki no i predi sum karal na bezumni predavki..........................................................................................................................................................................................................
Think FAST,Ride HARD
alcoholyday

Мнениеот тучо чучо » Чет Фев 05, 2004 6:11 pm

[quote="alcoholyday"]

Az dokolkoto razbrah ot garancionata si karta karaneto na nai-malki venci vodi do po-burzo iznosvane na verigata no ne i do izkrivqvane...
Priznavam che moje az da sum karal na bezumni predavki no i predi sum karal na bezumni predavki.......
[/quote]

Да, но от карането на безумни предавки следва и неправилното превключване и напъване на командите, което от своя страна при така усукана верига лесно води до запъването й между венеца и дерейльора, а оттам и до евентуалното й изкривяване.
Нещо много объркано го написах, но сега нямам много време да обяснявам...
Аватар
тучо чучо

Мнениеот TOYAGA » Чет Фев 05, 2004 8:13 pm

Случаят е ясен – ПЕРНИШКА ТРАГЕДИЯ!

Т.е. комбинация от нехаен търговец (съмнявам се някой да е обяснил на някого как се сменят предавки), мърляв техник (99% съм сигурен, че ограничителните винтове на предния дерайльор ВЪОБЩЕ не са настройвани) и неук карач-щракач на команди. Набива ми се следния въпрос към последния – пич, НЯКОГА карал ли си велосипед със скорости?

Гаранцията несъмнено също ще е ПЕРНИШКА...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот alcoholyday » Чет Фев 05, 2004 8:49 pm

@Toyaga
Ami da karal sum velosiped sus skorosti i predi i tui kato sum si go karal vupreki preduprejdeniqta che ne trqbva da se kara na dadeni skorosti i ni6to ne mu e imalo...
Abe hubavo razbrah che sum sugreshil i nqma ad se povtori...
lele napraihte me na nishto za ediniq vupros...
Think FAST,Ride HARD
alcoholyday

Мнениеот alcoholyday » Чет Фев 05, 2004 8:56 pm

Vupreki sichko mersi za sudeistvieto vi(s malki izklucheniq) i mai izobshto nqma da se zanimavam s garancii... a da vi pitam ako si smenq verigata s taq ot staroto kolelo she ima li nqkuv problem???:?:
Think FAST,Ride HARD
alcoholyday

Мнениеот TOYAGA » Чет Фев 05, 2004 9:16 pm

[quote="alcoholyday"]

Vupreki sichko mersi za sudeistvieto vi(s malki izklucheniq) i mai izobshto nqma da se zanimavam s garancii... a da vi pitam ako si smenq verigata s taq ot staroto kolelo she ima li nqkuv problem???:?:
[/quote]

Ако е много износена и недай си боже кривена, НЕ я слагай, защото ще ти съсипе зъбите – при кофти стечение на обстоятелствата И тези в устата...:D:xx(:

По принцип аз никога не слагам стари (карани повече от 1000 км) вериги на нови компоненти, но всеки си преценява сам...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот alcoholyday » Чет Фев 05, 2004 11:15 pm

Taka... i oshte edin vupros kum tailor... ako si opravq verigata pri kvartalniq velomehanik propada li mi garanciqta na sichko drugo... se pak staa duma za edno suvsem malko izkrivqvane...
Think FAST,Ride HARD
alcoholyday

Мнениеот screamBoy » Пет Фев 06, 2004 12:32 am

ааа, ше се сетиш :)))
и аз така 1-2 пъти отидох на сервиз във Веломания и вече знам че там сервиз няма, има само механици но не и сервиз. Пояснение - има си и елементна база и кадърни хора но са ангажирани с други неща. То си личи и от името - магазини Веломания. Също като магазин БАС.
е, оплюх всички, спокоен съм за тази вечер :)))
за колата - купува се нова помпа за сервото на геврека - не ва, тече и като изтече течността естествено спира да работи. Айде пак в мотофое, седя няколко дни докато дойде нова помпа и я смениха. Въобще ако някой има Форд да не се лъже да ходи при тез, примерно ремък в моторкрафт е 40лв в мотофое - 50лв ! а и двата са оригинални, нали
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот КапитанПланета » Пет Фев 06, 2004 9:08 am

Абе и това е много офтопик, ама не мога да се сдържа... Преди време ми се беше прецакал маркуча за бензина. Отивам в Булвария, питам - те казват "няма проблеми, имаме - по 45 лв./метър". Брех, малко съпичко ми се видя та викам "добре, ще си помисля". После се разходих до кварталното сервизче и питах. Те ми препоръчаха един магазин, та отидох там и питах. Човека вика "абе имаме, обаче е скъпичък щото е оригинален немски...", "добре де, колко е ?", "ами 6 лв/метър..." каза човека леко притеснен че ще протестирам за високата цена. Е тва е положението.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот TheUndertaker » Пет Фев 06, 2004 10:02 am

@ КапитанПланета + @Screamboy = kakuv e izvoda karaite si dvukolkite :))))!
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот MAN6 » Пет Фев 06, 2004 10:23 am

[quote="TheUndertaker"]

@ КапитанПланета + @Screamboy = kakuv e izvoda karaite si dvukolkite :))))!
[/quote]

e ponqkoga se nalaga...:(!: tiq dni sigurno shte me odrusat(po-skoro nashte)s okolo 200lv za typata kola...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Пет Фев 06, 2004 11:19 am

[quote="alcoholyday"]

@Toyaga
Ami da karal sum velosiped sus skorosti i predi i tui kato sum si go karal vupreki preduprejdeniqta che ne trqbva da se kara na dadeni skorosti i ni6to ne mu e imalo...
Abe hubavo razbrah che sum sugreshil i nqma ad se povtori...
lele napraihte me na nishto za ediniq vupros...
[/quote]

нека да позная - преди си карал велосипед със 7 скорости, сега си с 8 или 9, нали? :D:8D::8D::8D:
ако е така, забрави да слагаш старата верига - ще си навлечеш още повече ядове/разходи, а както каза TOYAGA може и на зъботехник да ти се наложи да ходиш...
Аватар
bikerider

Мнениеот tuba » Пет Фев 06, 2004 11:30 am

Отнисно ВЕЛОМАНИЯ а и останлите Български произбодители:
За да напражят стоките си достатъцхно евтини и конкорентно
способни на български я пазр те често комбиниат чаркове с
рязко различаващо се качество.
Така напимер на Онтариото ми бях сложили курбели които бяха
за детско колело Когато се изправих да карам прав големия венец
се огъна се едно е хартиен такова нещо не бях виждал.
Каква полза от гаранцията тогава като и да я признаят пак ще
сложат същия боклук?
А иначе ако отидеш на друг майстор гаранцията на цялото колело
я духаш .
И още не обръщай внимание на писалите до тук вече се обедих че са
дърти заядливци(без лоши чувства:D), лошо е да се кара на
разминаващи се предавки износва се по бързо веригата ,дерайлиора
и венците ,но не е фатално и не е нормално да се прецака каквото и
да било от едно каране.
Искай си гаранцията но имай предвит че ако ти е скапана веригата
пак скапана ще ти сложат.
По скоро според мен проблема е че са ти сложили гаден чарк виж в
кое е проблема и си го подмени (за своя сметка) с качествен.
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Пет Фев 06, 2004 11:43 am

[quote="tuba"]

Отнисно ВЕЛОМАНИЯ а и останлите Български произбодители:
За да напражят стоките си достатъцхно евтини и конкорентно
способни на български я пазр те често комбиниат чаркове с
рязко различаващо се качество.
Така напимер на Онтариото ми бях сложили курбели които бяха
за детско колело Когато се изправих да карам прав големия венец
се огъна се едно е хартиен такова нещо не бях виждал.
Каква полза от гаранцията тогава като и да я признаят пак ще
сложат същия боклук?
А иначе ако отидеш на друг майстор гаранцията на цялото колело
я духаш .
И още не обръщай внимание на писалите до тук вече се обедих че са
дърти заядливци(без лоши чувства:D), лошо е да се кара на
разминаващи се предавки износва се по бързо веригата ,дерайлиора
и венците ,но не е фатално и не е нормално да се прецака каквото и
да било от едно каране.
Искай си гаранцията но имай предвит че ако ти е скапана веригата
пак скапана ще ти сложат.
По скоро според мен проблема е че са ти сложили гаден чарк виж в
кое е проблема и си го подмени (за своя сметка) с качествен.
[/quote]

tuba, доколкото се ориентирах, никой от нас "дъртите заядливци" :D:8D: не е твърдял, че при правилна употреба това колело е нямало да даде дефект. Нека да разграничим нещата - несъобразеното превключване на вредни предавки е едно, дефектни или нерегулирани компоненти е друго, тоест причината може да е във всяко от двете, може да е и едновременно в двете, така че ние сме напълно прави в частта за предавките.

Освен това, ето ти една проста рецепта как да прецакаш дори идеално като качество колело - разхлабваш ограничителния винт за малки венци на декланшора, юрваш се на втори венец нагоре, рязко превключваш на първи, веригата пада между рамката и плочите и се изкривява - нали не звучи хиперневероятно? :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот Waldemar » Пет Фев 06, 2004 11:52 am

[quote]

освен това, ето ти една проста рецепта как да прецакаш дори идеално като качество колело - разхлабваш ограничителния винт за малки венци на декланшора, юрваш се на втори венец, рязко превключваш на първи, веригата пада между рамката и плочите и се изкривява - нали не звучи хиперневероятно? :D:8D:
[/quote]

А, може да е и по-зле, ако влезе между рамката и задните венци или между спиците и венците. Тогава не само веригата но и рамката, спиците и тн ще отидат. Заради един недорегулиран чарк. Виждал съм верига осукана на почти 90 градуса от падане между задните венци и рамката.
100% Bill Gates Free
Аватар
Waldemar

Рейтинг: 1489

Мнениеот tuba » Пет Фев 06, 2004 11:56 am

[quote="bikerider"]

освен това, ето ти една проста рецепта как да прецакаш дори идеално като качество колело - разхлабваш ограничителния винт за малки венци на декланшора, юрваш се на втори венец, рязко превключваш на първи, веригата пада между рамката и плочите и се изкривява - нали не звучи хиперневероятно? :D:8D:
[/quote]

Прав си това работи безотказно.
Не съм искал да се заяждам просто ми се стори че човекът се чувства
порицан а проблема изобщо може да не е в него
Разхлабения огранничителен болт не е по вина на клиента.
Иначе от опит знам следното :
Купиш ли си чисто ново колело задължително ама абсолютно задълвително
трябва да му маправиш пълна профилактика.
Ако не можеш сам при майстор. Защото ненастроени скорусти и разхлабени
винтове и гаийки не са нещо кото е специфично само за българските производители еди познат имаше не малко ядове с чисто нов Giante .
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Пет Фев 06, 2004 12:07 pm

[quote="tuba"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

Прав си това работи безотказно.
Не съм искал да се заяждам просто ми се стори че човекът се чувства
порицан а проблема изобщо може да не е в него
Разхлабения огранничителен болт не е по вина на клиента.
Иначе от опит знам следното :
Купиш ли си чисто ново колело задължително ама абсолютно задълвително
трябва да му маправиш пълна профилактика.
Ако не можеш сам при майстор. Защото ненастроени скорусти и разхлабени
винтове и гаийки не са нещо кото е специфично само за българските производители еди познат имаше не малко ядове с чисто нов Giante .
[/quote]

не мисля, че някой приема това което каза като заяждане :)
иначе за вината на търговеца/механика едва ли бих могъл да кажа още нещо
а за купуването на ново колело - лично аз дори го разглобявам и сглобявам наново ;)

относно Giant - дали идват тук сглобени, а, как мислиш? :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Фев 06, 2004 12:08 pm

[quote="Waldemar"]

[quote]

[/quote]

А, може да е и по-зле, ако влезе между рамката и задните венци или между спиците и венците. Тогава не само веригата но и рамката, спиците и тн ще отидат. Заради един недорегулиран чарк. Виждал съм верига осукана на почти 90 градуса от падане между задните венци и рамката.
[/quote]

именно :) - от един нищо и никакъв винт...
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Архив