Тубелес правя по 1-2 пъти годишно за 2 велота, всеки с по 2 комплекта уилсетове. За гуми до сега винаги съм използвал само телени, в 90% от случаите максиси и само веднъж сгъваеми, тубелесс реди и т.н. Точно с тях имах най-много драми и успешно бордиране чак на 3-4 път. Останалите от раз. Основно xc гуми и малко DH. За лента ползвам
3М дъкт тейп, който продават в Лидъл 5см на 50 метра за 6 лева. Имам няколко ролки за различните шини и ми стигат за години напред. С острото на човките на шублер леко очертавам ролката колко мм да е. После с макетен нож прорязвам в дълбочина и като я развивам и лепя по шината идва тамън. С 2 витки на шина никога не съм имал проблем. После за чистене ползвам салфетка от кухнеска хартия напоена с бензин. Сваля се с една обиколка забърсване. За вентили взимам от време на време да имам налични
най-евтините на първо търсене от Алито за около $4-5. Преди бордирах чрез 2.5 литрова бутилка от Кока кола омотана с дъкт тейп за здравина и два вентила през капачката - единият френски само тръбичката без ядрото за изпускане през силиконов маркуч, другият авто за помпене. Надувал съм я до 4.5Атм - не е имало грижи. Ама ми писна да и треперя и си взех
малък и тих 6 литров компресор, че влезе в работа и за друго.