Bi11y написа:Вероятно вилката е Rockshox REBA - струва си да се смени . Според мен не слагай повече от 130 мм вилка на този велосипед - сложи Rockshox Pike или Fox 34 .
Alexi написа:нищо и няма на рамката .. казах ти мнение от първа ръка - 2г си карах сегашната рамка оригинално 130ка ,със 160 вилка и флипа отзад врътнат на +20мм задница .. по предната ми рамка Бордман ФС Про оригинално пак 130-40 маса народ я караха навремето на 150-160мм включително и аз я карах на 150мм един сезон - под карах разбирай байкпаркове ,леки скокчета ,стълби ,не си жаля рамките .. на рамката ти нищо няма да и стане ,но увеличаването на хода отпред има и негативи особено ако рамката няма flip chip да повдигнеш и задницата малко - седалковия намалява ,теглото ти е по назад изнесено ,стоиш по високо ,рийча спада малко и като цяло получаваш съвсем различна геометрия
ммк написа:....
Sprinter написа:
Това е извадка от глобалния заговор (Спеш са част от него), който цели да ни накара да си купим различни колела спрямо това, за което ще ги ползваме (касае Epic Evo 2021, защото така и не разбрах за кой модел пита автора)
Ама ние знаем за тая конспирация и за това неща като ръководства и препоръки не ги признаваме![]()
@Alexi - подвеждаш - ти ползваш рамка, която производителя продава и със 130 и със 150 ход на вилката, но и с различни шокове (може да има и други минимални разлики между Trance 2 и Trance X)
@ммк - кое те спъва да аграриш със 120 мм ход? Дъниш ли я? Колко тежиш?
Bi11y написа:@ммк - Според мен Rockshox Pike може да вземеш на 140 mm . Със смяна на въздушната пружина може да се свали на 130 или 120 мм - ако нещо не ти допадне по-големия ход. Модела се слага и на trail и на downcountry велосипеди и е достатъчно лека и способна.
ммк написа:Bi11y написа:@ммк - Според мен Rockshox Pike може да вземеш на 140 mm . Със смяна на въздушната пружина може да се свали на 130 или 120 мм - ако нещо не ти допадне по-големия ход. Модела се слага и на trail и на downcountry велосипеди и е достатъчно лека и способна.
Имам усещането, че не следиш какво писах, 120 имам и сега, работи перфектно, искам да пробвам нещо, което ще има голяма разлика, 130 няма смисъл, не търся лекота , сега е достатъчно леко.
protiven написа:ммк написа:Bi11y написа:@ммк - Според мен Rockshox Pike може да вземеш на 140 mm . Със смяна на въздушната пружина може да се свали на 130 или 120 мм - ако нещо не ти допадне по-големия ход. Модела се слага и на trail и на downcountry велосипеди и е достатъчно лека и способна.
Имам усещането, че не следиш какво писах, 120 имам и сега, работи перфектно, искам да пробвам нещо, което ще има голяма разлика, 130 няма смисъл, не търся лекота , сега е достатъчно леко.
Ти не следиш - човека ти предлага да вземеш Pike на 140, който след време лесно можеш да конвертираш, ако искаш да се върнеш на по-малък ход.
ммк написа:със сигурност ще се върна на по-малък ход и затова ще си пазя dt-swiss-a, не ми трябва да конвертирам, просто нещо, което да сложа за зимата или когато ще карам някакъв по-тегав терен и да има осезаема разлика от сегашната 120 . Затова питах дали някой е правил нещо подобно, иначе ми е ясно , че има доста теоретици .
Pr3d4t0R написа:Правили сме и заради това ти казваме да сложиш до +2 см разлика със сегашната ти вилка. Това е около 1 градус разлика в ъглите, малко по-къс риич и малко по-високо средно. Може би просто ти трябва предна гума от най-меката смеска - Максис имат MaxxGrip с ЕХО бордове и са леки, повечето други производители предлагат меките си смеси с дост по-здрави и тежки гуми.
Bi11y написа:ммк написа:със сигурност ще се върна на по-малък ход и затова ще си пазя dt-swiss-a, не ми трябва да конвертирам, просто нещо, което да сложа за зимата или когато ще карам някакъв по-тегав терен и да има осезаема разлика от сегашната 120 . Затова питах дали някой е правил нещо подобно, иначе ми е ясно , че има доста теоретици .
Практик съм - на Giant Anthem 29 2018 година с челен ъгъл 69 градуса и за вилка 100 мм съм слагал Fox 34 Step Cast Factory FIT4 120 мм ход и не бях доволен от резултата. Много лесно се изправяше при катерене и като цяло баир нагоре и на равен терен поизгуби грипа на предната гума . Не случайно на тези дето са с по-изнесена предница ХС гума няма да видиш .
Поради горната причина продължавам да те насочвам към смислена вилка ( FOX 34 или Rockshox с 35 мм стеншъни) с най-много 10 мм по-голям ход , който на практика няма да усетиш , НО работата на вилката ще усетиш. Отделно като сложиш DHF или DHR2 за предна ще се подобрят сцеплението и комфорта ако сложиш 2.4 , 2.5 или 2.6 гума. Ако си лек не е необходимо да слагаш по-голям балон от 2.4.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта