vencil написа:Не ти трябва мека вилка, вземи си нещо такова и се забавлявай. С хидравлични спирачки е доста приятно карането.
https://kadenas.bg/Velosipedi/MTB/Trekki ... ID-28-2018
goroth написа:vencil написа:Не ти трябва мека вилка, вземи си нещо такова и се забавлявай. С хидравлични спирачки е доста приятно карането.
Защо мислиш, че твърдата рамка би ми била по добре? Може да вдигна бюджета до към 950 лева, четох в една тема,че ти си със sprint sintero plus man, но го има налично само в Пловдив а ми е далеч да го пробвам.
goroth написа:vencil написа:Не ти трябва мека вилка, вземи си нещо такова и се забавлявай. С хидравлични спирачки е доста приятно карането.
Защо мислиш, че твърдата рамка би ми била по добре? Може да вдигна бюджета до към 950 лева, четох в една тема,че ти си със sprint sintero plus man, но го има налично само в Пловдив а ми е далеч да го пробвам.
Не, вибрейка е с удължено рамо, изработих дебели планки от неръждавейка, по-скоро те са отвътре но ширината си е регулируема и в крайна сметка коват. Наплитане на спици може да пробвам, но ъгъла при задната капла от двете страни е различен предвид венците и ще си е играчка налучкването на дължината на спиците, после да купувам стенд, мерси, не смятам да си вадя хляба засега с това а 1 път наплитане на 15-20 години е по-добре да дам на някой макар в моя град да измряха по-кадърните "часовникари". Минах на 28 цола защото вече взех да остарявам а така велосипеда е хем по-бърз, хем по-малко усилие прилагам а и визията си е друга...evilzet написа:Пробвай и наплитане на капла, за да си завършен майстор. Аз съм си наплитал 2-3 и като изключим, че не меря опъна на спиците с уред, другото бива.
Тоя вибрейк, както си го моднал, си е позагубил силата, защото вече е двойно по-малко рамото, но и аз не се сещам за нещо по-добро. Всъщност защо не остана на 26 цола и гуми има тесни, и плочи големи.
Незная към мен ли е отправен въпроса, ако да, мога да отговоря и да се подпиша под думите си, сменил съм десетки седалки, евтини, средно скъпи и по-скъпи с всякакви материи, включително и пълни с гел и всички те ми бяха адски неудобни, докато не купих мерцедеса на седалките Brooks. Две от трите ми колела са с такива и вече съм забравил че въобще седя на нещо докато карам ако ще и 5 години да не съм се качвал на колело! Който и модел да си избереш на Brooks от кожа, няма да сбъркаш, за другите материали нямам информация. И не, не е тунингована а в оригинален, нов, автентичен вид!vencil написа:Удобна ли ти е седалката, кой модел е точно че не мога да преценя. Май е тунингована.
Да, благодаря разбрах те, може и да опитам като му дойде времето а за брейка също съм съгласен, но предвид дългия провод на жило до отзад създава една мека пружинираща, амортисираща сила и въобще не се усеща разлика или трудност при спиране.evilzet написа:Стенд е байка обърнат наопаки и една тел сложена за следене. Въпроса беше за чест и слава, да може да кажеш "всичко по този байк мога сам да си го ремонтирам".
Стандартния ви брейк има отношение близо 3:1 на рамото, че и повече, при теб е 1.5:1, т.е. двойно по-малко.
evilzet написа:Стенд е байка обърнат наопаки и една тел сложена за следене.
Franko Nero написа:Незная към мен ли е отправен въпроса, ако да, мога да отговоря и да се подпиша под думите си, сменил съм десетки седалки, евтини, средно скъпи и по-скъпи с всякакви материи, включително и пълни с гел и всички те ми бяха адски неудобни, докато не купих мерцедеса на седалките Brooks. Две от трите ми колела са с такива и вече съм забравил че въобще седя на нещо докато карам ако ще и 5 години да не съм се качвал на колело! Който и модел да си избереш на Brooks от кожа, няма да сбъркаш, за другите материали нямам информация. И не, не е тунингована а в оригинален, нов, автентичен вид!vencil написа:Удобна ли ти е седалката, кой модел е точно че не мога да преценя. Май е тунингована.
evilzet написа:Теглил ли си я, вероятно е над половин кило.
vencil написа:evilzet написа:Теглил ли си я, вероятно е над половин кило.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 357 госта