смяна на кученца

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

смяна на кученца

Мнениеот ммк » Чет Авг 21, 2025 10:37 pm

Здрасти,
днес нещо си прецаках главината , не затегнах добре касетата и едното кученце е изпаднало и се беше деформирало, тръкнах го с пилата и го сложих обратно, но не се движи ( не се вдига и не стърже, но все пак по-добре ли да го извадя ? ) , някой сеща ли се за майстор/сервиз или откъде мога да намеря ново кученце , главината е някаква ребрандирана specialized bear pawls
shimano freehub body за epic evo 2021 hfh-0001 , в краен случай може да сменя и цялото тяло .
ммк

Рейтинг: 1340

Re: смяна на кученца

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Авг 22, 2025 3:25 pm

Само кученца надали ще намериш за тази главина - ако имаш късмет цялия механизъм. Трябва да се разровиш кой всъщност е производителя на главината и да видиш дали се продава за съответния модел - надали, предвид класът ѝ.

Друга опция ти е да звъниш по магазини дали са запазвали кученца от потрошени главини.... Като цяло всичко това е добър повод да ъпгрейднеш главината :D
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот ммк » Сря Авг 27, 2025 11:37 am

Знам модела, продава се цяло тояло, за 70-80 евро, което е много според мен, вярно е че за подобни пари ще си взема цяла главина, не че тая е толкова зле . Мога да смня и на xd тяло , но освен текущата имам още една nx касета за износване, а са доста здрави и работят безпроблемно. Иначе имам още няколко сета капли и няма защо да upgrade-вам искам тия да ги позлвам просто докато приключат, а и са с по-широки шини и гуми и сменям само според условията.

Pr3d4t0R написа:Само кученца надали ще намериш за тази главина - ако имаш късмет цялия механизъм. Трябва да се разровиш кой всъщност е производителя на главината и да видиш дали се продава за съответния модел - надали, предвид класът ѝ.

Друга опция ти е да звъниш по магазини дали са запазвали кученца от потрошени главини.... Като цяло всичко това е добър повод да ъпгрейднеш главината :D
ммк

Рейтинг: 1340

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Авг 27, 2025 12:02 pm

Много е, да. На моите Newmen Microspline или XD е 60тина евро. От друга страна ще си презапасен с резервни части за тази главина без да се занимаваш повече само кученца да търсиш.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик