преди 3 години смених дисковете с Hope (203 отпред и 180 отзад), които като нови бяха 1.8mm дебели. Преглеждам ги редовно и при последното замерване се оказа, че предният е дебел само 1.2mm, а задният 1.4mm.
Интересувам се какво би станало ако продължавам да ги карам - има ли някой (за предпочитане жив

Основно ме притеснява следното:
1. има ли реална опасност да се счупят така че да блокира някое от колелата и да направя човка
2. има ли опасност да повредя спирачните апарати заради по-извадените бутала (спирачките са SRAM G2 RSC)
Това, че може би спирането не е оптимално, не ме притеснява толкова - не съм екстремен карач.
Също така ми е доста странно, че дисковете са свършили преди накладките?! Карал съм ги с метални накладки SRAM, което им е скъсило живота, но чак толкова? Или просто дисковете Hope са без-надеждни (Hope-less)?
Понеже карам и през зимата на сняг, с металните накладки се получва един доста неприятен ефект. Спирането винаги е адски шумно, така че стряскам всички хора в радиус от 50 метра и по-важното - накладките не държат в първите 20-30 метра, докато изсъхнат. После изсъхват, но за следващото спиране пак са мокри и реално пак нямам спирачки. Ако съм с органични накладки, няма ли да е по-добро спирането на мокро (така ще спечеля и по-малко износване на дисковете и по-тихо спиране)? Може би органични за зимата и метални за лятото?