Project Drag climber

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Project Drag climber

Мнениеот msniki » Пон Окт 13, 2025 12:21 am

Здравейте ! Споделям един носталгичен проект с история.
Нека първо да започна, защо имам носталгия точно към Drag Climber .
Всичко стартира през далечната (вече) 2008ма година, както си карах по центъра на града , видях познат с точно този модел, помолих го да го пробвам. Сравнение със стоманеното ми колело , Climber-а беше космически кораб. Съответно в мен започна да расте, с големи темпове желанието да притежавам и карам точно този модел.
2009та си взех първият Drag Climber , модел 2007-ма. Купих го втора ръка от град Троян, момчето ме прецака с рамката и частите. Нямаше нищо което да е наред, най зле бяха дроп аутите (сериозно износен), така нямаше начин капла да се стегне/сложи на тази рамка. НО това не ме спря, голямо желание имах да карам такова колело.
Получи се това след супер много труд и пестене :
Изображение
Премина през тази фаза 5-6 месеца по късно :
Изображение
После така:
Изображение
Последният пълен ъпгрейд преди да го продам, изглеждаше така :
Изображение
Първия ми по сериозен скок/Дроп беше точно с това колело:
Изображение
Както и първото ми състезание - Сопот 2010-та година :
Изображение
След година скачане на равно , от гаражи, скокове и накрая състезанието в Сопот. Рамката се спука на две места и до тук беше историята на този Climber.
Последна промяна msniki на Пон Окт 13, 2025 12:54 am, променена общо 4 пъти
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Re: Project Drag climber

Мнениеот msniki » Пон Окт 13, 2025 12:47 am

Минаха 14 години и ме обхвана носталгията ... Спомних си, колко забавно ми беше да карам този модел, колко неща научих с него и че реално запали искрата в мен да карам колело по сериозно. Затова започнах усилено да търся навсякъде онлайн за Climber 2007. Не се оцелели много и нямаше за продажба нито един.
2023-та в края успях да намеря един такъв абсолютно здрав екземпляр в град Варна . Колелото не беше карано доста време.( Приблизително от 2010-та година)
Момчето си го държеше в маза, явно поради същата причини поради която аз исках да го купя. Сподели ми , че очаква да му се роди дете и затова трябва да се раздели с това колело. Разбирам го много добре, предполагам му е било трудно да вземе това решение.
Така го купих(уви нямам много снимки): Изображение
Няколко дни по късно, време беше за ъпгрейд. С идеята да стане сравнително евтина и здрава ретро сглобка. Колкото се може, по лека също.
Започнах с вилка Sr suntour raidon изцяло на въздух.
Капли : Mavic cross one задна и предна Mavic Crossmax
Гуми : Maxxis DTH 26x2.35.
Спирачки : Avid Juicy 7.
Изображение
Изображение
Няколко месеца по късно почнаха да ми идват още идеи за ъпгрейд. Жена ми като го кара 1-ят път, след покупката без малко челно не се блъсна в една стена, съответно имаше страх от спирачките на това колело. Затова реших да му сложа други спирачки. В това време абсолютно случайно се сдобих и с курбели Shimano XT
Ротори Shimano Xt Rt 86 ice tech - 203 мм отпред, 185 мм отзад.
Спирачки : Sram Guide T 4 бутални .
Последва: Колче Sixpack Racing Menace и лапа Sixpack Racing menace. Скорости Shimano Acera и кормило Force 740 мм . Педали DMR v10, водач и грипове ODi
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
msniki

Мнениеот Kkrase » Пон Окт 13, 2025 7:19 am

Браво за мерака, аз до преди 2 години имах подобно колело като теб, 26 гуми с голяма вилка, разбирам те отлично. Моето беше с дискове слх, шини джъмбо 3-ка, деоре главини, всичко си беше еднакво.

Жалкото при повечето 26-ци, които ги карат младите е че всички части са сбирщайн, няма нищо еднакво.

Успех
Прикачени файлове
received_350379401026412_786x800.jpg
received_350379401026412_786x800.jpg (119.46 KiB) Прегледано 357 пъти
Аватар
Kkrase

Рейтинг: 1458

Мнениеот msniki » Пон Окт 13, 2025 11:52 am

Kkrase написа:Браво за мерака, аз до преди 2 години имах подобно колело като теб, 26 гуми с голяма вилка, разбирам те отлично. Моето беше с дискове слх, шини джъмбо 3-ка, деоре главини, всичко си беше еднакво.

Жалкото при повечето 26-ци, които ги карат младите е че всички части са сбирщайн, няма нищо еднакво.

Успех

Супер изглежда колелото !
Прав сте за младите.
Аватар
msniki

Мнениеот msniki » Сря Окт 15, 2025 12:25 pm

Още малко ъпгрейд за Драг-а.
Имах останали чашки от някъде Cane creek за 1.1/8 чело. Време беше да влязат в употреба :
Изображение
Temu тапички за рамката вършат добра работа за изчистен вид :
Изображение
-Предна капла Nukeproof Generator 20мм ос, спечелих я от търг на късмет. Съответно, имам капла 20мм ос, нямам вилка... Хммм време е да намеря вилка тогава
- Намерих вилка Fox 36 rc2 Talas. Добре е да отбележа че изключително трудно се намират вилки за 26 инчови капли , 1.1/8 стержен.
След ровене в цяла Европа/цял свят успях да намеря читава такава вилка, особено както си намислих Fox да е.
Вилката има работеща настройка за регулиране на ход-а, което ме изненада. Предвид, че не е първа младост вече.
Изображение
Fox 40 Kashima Grip 2 До дядо му Fox 36 rc2 Talas :
Изображение
Аватар
msniki

Мнениеот Kkrase » Съб Окт 25, 2025 7:42 am

Тея тапички са много добри, несъм виждал преди, иначе байка е станал брутален. Ей тва е магията, без значение размера на гумите, виждам че колелото те радва много. Продължавай в същия дух.
Аватар
Kkrase

Рейтинг: 1458

Назад към Радост за окото (видео и снимки)