Вилка с двойно

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Вилка с двойно

Мнениеот Гост » Нед Фев 19, 2006 1:52 pm

Търся си двукоронна вилка .Бихте ли ми препоръчали такава до 200-250лв,или български интернет-магазин където има такива защото в screambikes i gorgona няма.
Гост

Мнениеот Liohman » Нед Фев 19, 2006 2:14 pm

Двойно окачване???????????????????????????
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Нед Фев 19, 2006 2:35 pm

В момента не се сещам за двукоронни вилки до 250лв., които да са поне малко читави, т.е. над нивото на Zoom, Logan и т.н. Ако държиш да е така (аз не виждам смисъл при подобен бюджет), изчакай да видиш колко ще струва двукоронното Duro.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jacket » Нед Фев 19, 2006 5:12 pm

Има някакви стари маниту-та за тия пари обаче изобщо не знам как работят. Имаше една такава при Дженко по едно време ама беше преди около половин година...
Аватар
Jacket

Мнениеот Гост » Нед Фев 19, 2006 10:55 pm

[quote="Admin"]

В момента не се сещам за двукоронни вилки до 250лв., които да са поне малко читави, т.е. над нивото на Zoom, Logan и т.н. Ако държиш да е така (аз не виждам смисъл при подобен бюджет), изчакай да видиш колко ще струва двукоронното Duro.
[/quote]

А въпросното Дуро кога се очаква да излезе?
Гост

Мнениеот Admin » Пон Фев 20, 2006 12:22 am

То е излязло, ама не знам кога ще го докарат в България ;) Има си "Важна тема" за него, така че ако има следващи въпроси, моля там! :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Liohman » Пон Фев 20, 2006 12:35 am

[img]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/images/condor.jpg[/img]
Има я тук [url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?cPath=28&products_id=597[/url]. 500 уевчета, но ако ще даваш толкова, то по-добре [img]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/images/dnm-volkano.jpg[/img], [url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?cPath=28&products_id=680[/url].
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Гост » Пон Фев 20, 2006 11:55 am

ОК,благодаря много.;)
Гост

Мнениеот URNEST » Пон Фев 20, 2006 3:30 pm

по едно време DURO-то беше 400лв
май беше лятото
Аватар
URNEST

Мнениеот Brave » Пон Фев 20, 2006 4:26 pm

Duro Triple е модел за 2006 г. Би било странно да си го видял през лятото на 2005 за 400 лв. Другите Дурота струваха от около 140 до 190 за D и 160-220 за E в зависимост от магазина и съответното намаление или промоция. D и Е са еднокоронни обаче и не знам, какво го бъркат човека, освен като опит да си предположи порядъка на цената.

Slidesite, Кондора и Вулканото, е странно да ги сравняваш - Сънтура е лека Enduro/xc вилка, макар и двукоронна, докато ДНМ-а е уж за спускане. Какво ще рече, че е по-добре, да си вземе едната от тях - ами ако ще кара XC? Кое е по-добре - да върти с 1,8 кг или с 3,9 кг отпред. Наистина, малко е вероятно да търси двукоронна вилка за да кара кротко, но аз не знам, вероятно и ти не знаеш. Освен това бюдежетът му е само 200-250 лв, тъй че защо му даваш решения за по 500лв и то точно от screambikes, където той очевидно е ходил, щом е написал, че там няма нищо което да го устройва.
Brave

Мнениеот URNEST » Пон Фев 20, 2006 9:14 pm

да бе аз обърках duroto c kondora
грешка случва се
Аватар
URNEST

Мнениеот Liohman » Вто Фев 21, 2006 3:56 am

[quote]Какво ще рече, че е по-добре, да си вземе едната от тях - ами ако ще кара XC?[/quote]

@Brave
Не знам как четеш:bigeyes:, но ако погледнеш по-внимателно ще забележиш, че той самия пита за Сънтур-а (по съвет на Admin), а моя съвет беше просто, че ако ще да е Сънтур-а, то по-добре ДНМ-а. А предвид това, че иска двукоронна вилка, явно няма да кара ХС. Пределно ми е ясно, че база за сравнение няма, но ако четеш по-внимателно може и да си спестиш писането.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Brave » Вто Фев 21, 2006 10:32 am

Само не разбрах, къде точно пита за какъв да е Сънтур. Човека попита за Сънтур Дуро Трипъл, не за Кондор. Бил е в скриимбайкс, щом ти казва, че не си е намерил нищо там, ти му пускаш два продукта, от същото място, с двойна цена от тази която е посочил, като дори го съветваш, кой е по-добър за него. По-добре ти чети по-внимателно. Има основна разлика между Condor и Duro Triple, отиди на сайта на SR Suntour и се запознай с тези вилки.
Brave

Мнениеот bikerider » Вто Фев 21, 2006 6:13 pm

[quote="Slidesite"]
а моя съвет беше просто, че ако ще да е Сънтур-а, то по-добре ДНМ-а.
[/quote]

А що така, че ми стана любопитно? :popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Liohman » Вто Фев 21, 2006 6:49 pm

Предвид здравината на Сънтурите се чудя, какво ти е толкова любопитно.

[quote]Само не разбрах, къде точно пита за какъв да е Сънтур. Човека попита за Сънтур Дуро Трипъл, не за Кондор.[/quote]

Вярно е, че и аз не съм догледал, но след като "Само не разбрах, къде точно пита за какъв да е Сънтур", как разбра "Човека попита за Сънтур Дуро Трипъл, не за Кондор".
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Brave » Вто Фев 21, 2006 6:56 pm

@Слайдсайт

[quote="Nightwolf"]

А въпросното Дуро кога се очаква да излезе?
[/quote]

Аз лично се ориентирах по тази реплика плюс ето тази:
[quote="Nightwolf"]

Търся си двукоронна вилка .Бихте ли ми препоръчали такава до 200-250лв...
[/quote]

Ако ми кажеш, освен Duro Triple, колко други двукоронни Дурота има, ще те черпя една бира, ама друг път. :)

И що не ме послуша да отидеш на сайта на Сънтур, за да не задаваш подобни въпроси...:dunno:
Brave

Мнениеот bikerider » Вто Фев 21, 2006 6:57 pm

[quote="Slidesite"]

Предвид здравината на Сънтурите се чудя, какво ти е толкова любопитно.
[/quote]

И каква е здравината на СънтуриТЕ??? :bulb:
И как разбрахме каква е на 2006 модел?

И как разбрахме, че точно DNM USD-180 ще върши работа за XC и лек FR??
Аватар
bikerider

Мнениеот Liohman » Вто Фев 21, 2006 7:26 pm

Та да повторя пак, ако от един път не става - не съм догледал, а според предното изказване си противоречиш. Но като казваш, че кондор е за хс/enduro, къде прочете, че е за хс.

Колкото до здравината на Сънтурите, след като видиш в рамките на 2-3 месеца, няколко счупени на какви ли не места (карани по 1-2 месеца) и при условие, че преди време имах и знам как от почти никакво натоварване стана на макарон. А за 2006 година като гледам нямат някаква разлика еднокоронните.
[quote]И как разбрахме, че точно DNM USD-180 ще върши работа за XC и лек FR??[/quote]

И къде пише, че трябва да е за XC и лек FR. Аз знам ли защо съм си внушил, че след като човек иска двукоронна вилка, няма да му трябва за ХС.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот bikerider » Вто Фев 21, 2006 7:51 pm

[quote="Slidesite"]
[quote]И как разбрахме, че точно DNM USD-180 ще върши работа за XC и лек FR??[/quote]

И къде пише, че трябва да е за XC и лек FR. Аз знам ли защо съм си внушил, че след като човек иска двукоронна вилка, няма да му трябва за ХС.
[/quote]

Ми то не трябва, тя вилката е за това: AM/FR/DJ вилка, 130мм ход, само пружини.

И откога броя корони говори нещо за предназначението? ;)

Спирам дотук, мисля че обобщаваш произволно, но това си е мое мнение. Няма да цапам темата повече...
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Вто Фев 21, 2006 7:53 pm

абре, отстрани изглежда, сякаш се чудите за какво да се захванете, юбре, чиляци, мир да има :peace:

@Slidesite
я ся раздуй, за кои модели говориш?
все пак, доколкото знам, имат само един модел, предназначен за DJ; като цяло серията xcp-75 се ползва с добра репутация със здравината си сред "блъскащите" дисциплини, ако става дума за други модели тогаз става дума по-скоро за употреба извън предназначението.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Liohman » Вто Фев 21, 2006 8:07 pm

Говоря за темата, не за модела вилка. Пределно ми е ясно, че има и друкоронни за по-лека употреба, но като цяло са рядкост.

Колкото до Сънтурите, ми във Варна xcp-75 - едно счупено от короната и едно с огънати подпори. Има две счупени Дуро-та, едното със пръснат ботуш (а човека само върти с него) и едно със счупена арка, пак без да е хамалено, и двете дурота са карани по около месец преди да се счупят.

Edit!

И Duro-D го дават само за DJ.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот mih » Вто Фев 21, 2006 8:54 pm

Хм:bigeyes::crazy:
има нещо гнило в тая Варна... (да не е от морския въздух?) :)
не бях чувал Дуро да се сгегне просто от въртене :eek2:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Teodor40 » Вто Фев 21, 2006 8:59 pm

Карах ХСР75DJ и се спраска короната но след доста блъскане по Витоша,скокове,малки дропове(разбираите в Южния парк почети долу например на компаса) и си мисля че се прасна защото реших да махна еластомерите за зимата на Витоша и го изтресках няколко пъти доста злобно което въобще не му е за първи път. Да кажа че това да се счупи "без кои знае какво блъскане" има 2 вероятни причини по мое мнение.Едната е ако който го кара да е пълничък а другата е да няма техника и да го треска бездарно(никой да не се обижда!!!). Искам да питам Доро-Д-то короната по-здрава ли е от тази на 75-цата ако някой знае нещо за материалите и на двете??
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Liohman » Вто Фев 21, 2006 9:13 pm

Изглежда по-стабилна короната (според сайта е "New shape alloy" и при двете вилки), но не е ясно, аз лично не бих рискувал. Иначе счупените Дуро-та не са ги карали по-пълнички хора, а и едното както казах по-рано, се пръсна без никакво блъскане, другото при леко блъскане, но нищо особено. Просто са им слаби ботушите явно. Бе за 100 кинта бива, но не е за блъскане, каквото и да пишат.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Teodor40 » Вто Фев 21, 2006 9:22 pm

170 е Дуро-Д. Е ако е дефектна ще я сменят ебаси! Би било много циганско иначе
Аватар
Teodor40

Мнениеот tailor » Вто Фев 21, 2006 10:22 pm

[quote="Slidesite"]

Изглежда по-стабилна короната (според сайта е "New shape alloy" и при двете вилки), но не е ясно, аз лично не бих рискувал. Иначе счупените Дуро-та не са ги карали по-пълнички хора, а и едното както казах по-рано, се пръсна без никакво блъскане, другото при леко блъскане, но нищо особено. Просто са им слаби ботушите явно. Бе за 100 кинта бива, но не е за блъскане, каквото и да пишат.
[/quote]
По принцип SR Suntour имат една от най-добрите технологии за отливане на алуминиево-магнезиеви сплави и там се правят ботушите на други много силни марки (M и F). В България, досега са рекламирани (с дефект в ботушите) 2 вилки, и двете от Варна.
Както Slidesite се е убедил, Веломания стои зад гаранцията на SR Suntour!

@Teodor40
Разликата между Duro D и XCPDJ е в дебелината на подпорите, съответно има разлика в короните. Коментарът на Кристиян Салман, ОЕМ координатор в Suntour Europe за твоята вилка беше буквално: "кажете му да си купи Duro"
http://www.mtb-bg.com/news/news00293-061205.htm
Аватар
tailor

Мнениеот Liohman » Вто Фев 21, 2006 10:32 pm

Абсолютно така беше, дори едното Дуро беше малко по-различно, смисъл имаше малка разлика в короната и ребаунд (който всъщност почти не бачкаше де), но предвид обстоятелствата гранцията беше изпълнена безпрепятствено.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 21, 2006 10:43 pm

@tailor:

а я да кажеш кой стои зад гаранцията на ушите за обтегачи за драг клаймър... !? че днес едно момче си купи от нина ухо и след 2 часа това нещо приличаше по-скоро на парче откъсната дъвка... по-интересното е че нина му била казала че не разбира и нищо не може да направи по въпроса...
янсо е, че материалът не е подходящ, но не е ясно какво става с гаранцията... !?

мен лично този проблем не ме интересува, защото не ползвам услигите на тази марка, но има много други такива хора, на които би им било интересно...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот chrome » Вто Фев 21, 2006 10:45 pm

само да допълня че дуро`тата не са карани от @Liohman, a за морския въздух принципно ми се струва възможно да ускорява корозия на метала, но конкретно при тези вилки не е от това :8D:
Just Be!
chrome

Мнениеот Teodor40 » Пет Фев 24, 2006 9:42 pm

Короната не е от материал който кородира. Взех си друга вилка защото във Веломания вече няма Дуро-та нито Д ,нито Е. Преди съм карал ХС60 и наистина издържа много преди да заприлича на нишо и затова пак си бях купил такова. 75-цата се счупи значително по-лесно и при положение че беше с повече ход.Както и да е дано новата да издържи повече :)
Аватар
Teodor40

Следваща

Назад към Архив