Поклон

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот PtD » Пон Фев 20, 2006 2:30 am

[quote="RaveUnit"]
бла, бла, бла... ИДОЛ... бла, бла, бла...
...
още бла, бла... (не)обоснована национална гордост...
....
отказвам да съм още една овца.
[/quote]

Чистотата с която Левски е носил идеята си е това, за което заслужава поклон. Който го оценява - оценява. Свинете не разпознават бисерите от тинята.

Всеки народ си има силни и светли личности. Това че турците имат своите и са по-голяма и мощна държава, не значи, че нашите са по-лоши. Не можем да сравняваме курбели с кормила, нали?

А между хората много често овците се познават по това, че по овчи следват внушението да не са овци. ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот RaveUnit » Пон Фев 20, 2006 4:42 am

тъй наречения въпрос на избор ;)
и сега, споделете, кой освен да пуска празни мехури тук отиде да сложи поне едно цвете на най-близкия паметник, бюст, възпоменателна плоча на Левски или най-малкото да запали свещ за помен ? Моля, моля, не се бутайте, има цяла тема на разположение ...
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот PtD » Пон Фев 20, 2006 8:43 am

[quote="RaveUnit"]

и сега, споделете, кой освен да пуска празни мехури тук отиде да сложи поне едно цвете на най-близкия паметник, бюст, възпоменателна плоча на Левски или най-малкото да запали свещ за помен ?[/quote]

тъй наречения въпрос на избор ;)

Според мен това, че има специална тема тук е повече от полагането на венци или паленето на свещи...
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Фев 20, 2006 12:41 pm

[quote="axelmax"]
[size=200]ХОРА НЯМАТЕ ЛИ ИНДИВИДУАЛНОСТ???
[/size]
[/quote]

"Свободата е състояние самотно..."
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот RaveUnit » Пон Фев 20, 2006 5:24 pm

:)
а защо наистина се чества смъртта на Левски, въпреки че може да й се сложи такова 'поробващо тълкувание' ?
защото най-вероятно Левски е бил човек на силата, неговото
'ако спечеля, печели цял народ
ако загубя, губя само себе си'
и по-общото верую на възрожденските бойци 'свобода или смърт'
може би насочват че човека е живял като истински воин, следвайки избрания от него път
това че не е достигнал свободата има значение единствено за него, докато това че е подчинил съдбата има значение за всички докоснали се до примера му - с по-общи думи това съм приел като становище
според мен темата и дискусиите й тук са общо-взето кухост
ноесъзнатото следване на какъвто и да е път, да живееш според нечий чужд избор - било на родители, учители, приятели - това е наистина голяма пречка.
поздрави и песни ~~~
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Пон Фев 20, 2006 6:45 pm

[quote="RaveUnit"]
ноесъзнатото следване на какъвто и да е път, да живееш според нечий чужд избор - било на родители, учители, приятели - това е наистина голяма пречка.
[/quote]

силно произволно обобщение неподкрепено с никакви факти...
Аватар
bikerider

Мнениеот axelmax » Пон Фев 27, 2006 11:34 pm

до една определена възраст маики,баби втълпяват некви митове легенди,лъжи ,с които да контролират и да занимават децата

но идва време когато ве4е порасналото дете трябва провери нещата дали са то4но така ,явно тука доста хора още не са го направили

Попитах ви откъде знаете ,4е този 4овек наистина е съществувал?
никои не ми отговори конкретно
имаще нещо като
4е всяка истори4еска ли4ност била под вапрос ами аз нали това казвам и веднага ми се нахварлихте, а смятаме едно и също нещо

историята е най-маниполативната наука
затова не се опувавам на нея

как може да твърдите нещо което е станало преди 130 години некъде ,като вие неможе да сте сигурни ,4е тва което показват по новините е вярно

в какъв свят живеете?

@админ-разли4ен съм нима ти не си разли4ен от другите във форума ?

силен не зна4и да си мъл4и и да търпи

достатъ4но съм силен да не нагрубя някои дори след като некои си тука ме обиди и ти не си спази правилата

ето даваш ми зелена светлина да си псувам и там каквото искам

провокативен съм бил?
задавам въпроси ,които ме вълнуват за да рабера некои отговори
немога да се доверя сляпо когато много хоря твърдят нещо не съм овца

защо когато некои 4овек зададе някои въпроси,за които се казват ,4е са безмислени и с неуспорими отговори хората реагират остро

защото ги е страх ,4е в тва което са вярвали години наред и на което са се основавали принципите им ще се окаже лъжа

сега идва друг празник 3 март ,които пак е спорен като вси4ко останало тъпо е да празнуваш нещо само защото искаш да пиеш и ядеш като на нова година ,коледа и т.н

като ти се яде и пие пии и яж
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот PtD » Вто Фев 28, 2006 12:11 am

[quote="axelmax"]

но идва време когато ве4е порасналото дете трябва провери нещата дали са то4но така ,явно тука доста хора още не са го направили

имаще нещо като
4е всяка истори4еска ли4ност била под вапрос ами аз нали това казвам и веднага ми се нахварлихте, а смятаме едно и също нещо
[/quote]

А ти откъде си сигурен, че имаш пра-пра-дядо? Не си го виждал никога, документите могат да се фалшифицират... Мда.:B):
Аватар
PtD

Мнениеот klmn » Вто Фев 28, 2006 12:26 am

:lol2::lol2::lol2:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот axelmax » Вто Фев 28, 2006 1:02 am

[quote="PtD"]

[quote="axelmax"]

имаще нещо като
[/quote]

А ти откъде си сигурен, че имаш пра-пра-дядо? Не си го виждал никога, документите могат да се фалшифицират... Мда.:B):
[/quote]

къде съм казал пра дядо?
инак сам заварил две пра баби и един пра дядо така4е знам 4е съществуват за по назад в годините немога да кажа и не ме интерсува

разбирам,4е искате да 4ерпите сили от легенди и митове ама митове,традиции и легенди да ви оправляват живота е не практи4но
например:

митове ,4е некои дале4ен роднина бил смел и незнам къв си и ти трябва да бъдеш такав
4овек немали глава дапрецени къв д абъде е тва са овците

или

потомствени хлебари
прадядо,дядо,баща син и така докато доиде акъла на следващото поколение и каже стига на традициите нека мислим ТРЕЗВО,
а не да се оставите по инерцията тва е клю4овото
не се оставяите на инерцията и да ви втълпяват 4е било хубаво от малки просто имаите собствено мнение за вси4ко
Аватар
axelmax

Мнениеот kotka12 » Вто Фев 28, 2006 10:11 am

ми МОЕТО СОБСТВЕНО мнение е,
че Васил Левски е велика личност, безспорен символ на борбата за българите за освобождение от Османско "присъствие".
Нещо протиФ?
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот layne » Вто Фев 28, 2006 11:35 am

Нека да го кажем РОБСТВО,защото това със присъствието меко казано ме дразни!
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот PtD » Вто Фев 28, 2006 11:46 am

Жалко, че сега няма кой да ни освободи от българско робство... :bawling:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Фев 28, 2006 12:19 pm

@axelmax: бих ти препоръчал да премислиш внимателно по кой от двата пътя да тръгнеш.
имаш ли доказателства, че земята по която ходиш съществува? глупаво е нали?
просто избери едно от двете - или вярвай или не вярвай, за какво си просиш шизофрения не мога да разбера.

Edit: донякъде разбирам стремежа ти да се "освободиш" от традициите, но пропускаш, че традициите са просто потомствен ОПИТ предаван от поколение на поколение. Да се спазват безусловно традициите е глупаво, защото света се променя, но да се отричат безусловно е също толкова глупаво, защото носят едно нещо, което на теб очевадно ти липсва, а именно усещането за колективна принадлежност.

Ще повторя цитата: "Свободата е състояние самотно".

Не ти чета притчи, просто искам да те попитам, наистина ли вярваш в този идеал "свобода"? Имаш ли реални доказателства, че такова нещо съществува? Ами ако не съществува, а просто някой те агитира с идеали да си отречеш традициите, да се откъснеш от корените си, за да станеш пределно течен и манипулируем? Имаш ли реални доказателства, за нещата които ТИ твърдиш?

Чудя се дали виждаш докъде води съмнението във всичко? Дали виждаш докъде води тоталното отричане на вярата? Ако се "освободиш" докрай от всичко съмнително, ще остане ли нещо друго?

Аз лично бих ти препоръчал, ако искаш да се освободиш от нещо, то това да са идеалите, а не традициите.

@PtD: какво точно означава "българско"?
Аватар
bikerider

Мнениеот layne » Вто Фев 28, 2006 12:29 pm

PtD
То като гледам кой е на власт сега в България...май,май ни освобождават тея турци от българското...
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Вто Фев 28, 2006 12:39 pm

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001102

[size=67]"Несъмнено Бойко Борисов е по-симпатичен от Сидеров, защото върши някакви конкретни малки неща, или поне създава такова впечатление - запълва дупки, брои камиони и пр. Какво повече да искаш от един кмет? Не създава завишени ценности очаквания, което е донякъде почтено. [b][color=red]Сидеров, напротив, напомпва неопределени ценностни очаквания, като посочва изкупителни жертви и агресивно се опитва да си присвои малкото останали морални авторитети - например Васил Левски, - което е дълбоко непочтено.[/color][/b] Но погрешно е да се мисли, както правят много хора, че популисткият лидер контролира групата и нейните очаквания. Напротив, той е в много по-малка степен автор дори на собствения си имидж в сравнение с "баналния" политически лидер. Разбира се, всички политици малко или много, поне инструментално, прибягват до популизма. Но когато целият си продукт на примитивно очакване за разплата, ти си негов заложник. Затова тези хора винаги имат невротично и хаотично поведение. Привидно са събрани и концентрирани, но вътрешно са дезинтегрирани. Необходимо е те постоянно да отгатват и откликват на масовите настроения, да жестикулират публично, да правят кълбо напред, кълбо назад, за да задържат вниманието на тълпата. Затова "Бате Бойко" трябва да тича от дупка на дупка, да изниква в цял ръст оттук и оттам. Волен Сидеров пък да препуска от погребения на убити деца към митинги в памет на национални герои. Целта е да се заграби легитимност наготово. [b][color=red]Но тук е парадоксът на популизма. Легитимността трябва да дойде от някаква цялостна версия за сполучлив свят, каквато популистите не могат да произведат тъкмо защото са заложници на момента, отражение на статуквото, а не негова алтернатива. Затова постоянно обличат идейната си празнота в заговори и конспирации. Грехът на популизма от този тип е, че подменя проблема и насочва енергията на възмущението в сляпа улица - наместо да се опита да върне на гражданите приватизираната публична сфера, той се опитва на свой ред да приватизира малкото, което не е [u]заграбено - националните символи и митове[/u]. Това е безогледна и дълбоко неморална експлоатация на страданието и надеждата, за която се плаща висока цена."[/color][/b][/size]

Edit: още малко от статията специално за axelmax:
[size=67]Моралният авторитет започва да изглежда невъзможен, поне не в този свят. Това води до неговото идеализиране и отместване назад в историята или в света на фантазиите, което го прави напълно нереален.[/size]
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Вто Фев 28, 2006 1:46 pm

[quote="bikerider"]
@PtD: какво точно означава "българско"?
[/quote]

"Клаха народа както и турчин не го е крал..."

и съвременната версия:

"Грабиха народа както и турчин не го е грабил..."
Аватар
PtD

Мнениеот boi4ka » Вто Фев 28, 2006 3:09 pm

Поклон пред Апостола!!!

Ето и малко действителностhttp://www.monitor.bg/opinions/article?sid=&aid=72194&cid=50&eid=639
:crazy::crazy::crazy:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот kotka12 » Вто Фев 28, 2006 5:17 pm

[quote="layne"]

[/quote]

Че кво робство е-клали, грабили, изнасилвали???
Според мен си е живо "присъствие"
Мен също ме АДСКИ ме дразни, ама опитах да иронизирам малко
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот mih » Вто Фев 28, 2006 9:16 pm

[quote="PtD"]

[/quote]

Хах:bigeyes:, този въпрос (само, че за пра-пра-баба (само броят на пра- е важен)) даже го бях написал, но така и не го публикувах, предвид несъстоятелността му. Все пак не мисля, че имам нужните способности, за да споря с axelmax...
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот mih » Вто Фев 28, 2006 9:19 pm

А проблемът "Сидеров" става все по-наболял.
Интересно какво ще стане на 3-и март.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bikerider » Вто Фев 28, 2006 11:46 pm

ми ще се изтъпанчи Бащицата Сидер, ще обясни колко са лоши турците и циганите и как 3 март е най-българския празник... и ако е достатъчно тъп може (той или кукловодите) да спретне чудесна малка балканска кашичка от името на българите.

ма да видим де :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот boi4ka » Сря Мар 01, 2006 12:47 am

Мдам,Байкрайдър дано не се окажеш прав:^:
Аз съм от край в който има доста турци и така наречения етнически мир си съществува от както се помня.......и ако не бяха калпавите политици и псевдо-патриотите като Сидеров,никой нямаше да се замисля за него.Хората си живеят и се разбират, ама пусти управници:banghead:
Аватар
boi4ka

Мнениеот MAN6 » Сря Мар 01, 2006 12:50 am

[quote="kotka12"]

[quote="layne"]

[/quote]

[/quote]

че Левски не е измислен образ- ясно е :)
ама за клането, грабежите и изнасилванията вече не знаем... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Сря Мар 01, 2006 12:53 am

[quote="boi4ka"]

Аз съм от край в който има доста турци и така наречения етнически мир си съществува от както се помня.......и ако не бяха калпавите политици и псевдо-патриотите като Сидеров,никой нямаше да се замисля за него.Хората си живеят и се разбират, ама пусти управници:banghead:
[/quote]

проблемът не е само в България, а болен сиренов е клоун...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот PtD » Сря Мар 01, 2006 1:43 am

[quote="boi4ka"]

и ако не бяха калпавите политици и псевдо-патриотите като Сидеров,никой нямаше да се замисля за него.Хората си живеят и се разбират, ама пусти управници:banghead:
[/quote]

Divide et impera
Аватар
PtD

Мнениеот axelmax » Сря Мар 01, 2006 9:32 am

[quote="MAN6"]

[quote="kotka12"]

[quote="layne"]

[/quote]

[/quote]

че Левски не е измислен образ- ясно е :)
ама за клането, грабежите и изнасилванията вече не знаем... :)
[/quote]

хахахах
зна4и знаеш ,4е е съществувал ,но незнаеш какво е правил хахахахах

ама го по4иташ????

Последно?съществувал ли е или не?какво е правил?да не би той да е изнасилвал и Убивал ?може пак и да е орал на полето до дълбока старост откъде да знаем,та той може да не е същесвувал?

:confused::confused::confused:

@bikerider-доближаваш се до тва дето ми е мисълта

ще по мисля и ще пиша ,защото и моята истина не е самата истина или поне не е напълно истината
,която е необходима в момента
Аватар
axelmax

Мнениеот Admin » Сря Мар 01, 2006 10:30 am

Абе, axelmax, има достатъчно надеждни доказателства, че Левски е съществувал. Това, че ти не си чел достатъчно, за да го знаеш, е пропуск при теб, не при другите.
Що се отнася до това какво и как е правил, очевидно няма смисъл да споря точно с теб, защото явно не си се поинтересувал достатъчно дали изобщо го е имало, камо ли пък за нещо повече.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот boi4ka » Сря Мар 01, 2006 10:42 am

[quote="MAN6"]

[quote="boi4ka"]

[/quote]

проблемът не е само в България, а болен сиренов е клоун...
[/quote]
:thumbu:...дано само не го покаже на националния ни празник:irked:

PTD :thumbu: доколкото ми позволява латинския;)
Аватар
boi4ka

Мнениеот bikerider » Сря Мар 01, 2006 10:47 am

[quote="PtD"]
Divide et impera
[/quote]

тва е стар девиз - сравни етносите като демографски тенденции...
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други