До Bikerider-смяна втулки на вилка

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

До Bikerider-смяна втулки на вилка

Мнениеот skoka » Пон Фев 09, 2004 5:12 pm

1.как се вадят гадните втулки на вилката ми-manitou axel,че вече започвам да си мисля,че има голям луфт.има ли някакъв определен начин,или всеки ги вади,кои както може и както се сети. :?::?: 2.колко е допустимия луфт в тези втулки,и ще стане ли ако си направя сам тефлонови и ги сложа на мястото на старите,които са бронзови-или хякаква сплав от този род? :?: 3.ще пречи ли,ако ги направя малко по дълги от фабричните с цел по голияма здравина??? :?: станаха много "защо"и"как",но ...:?::?::?::D:D:D
skoka

Рейтинг: 1200

Мнениеот Black » Пон Фев 09, 2004 5:42 pm

moga samo da ti ka6a 4e lyfta 6te se opravi A ZA DRYGOTO bikerider da ka6e
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот bikerider » Вто Фев 10, 2004 10:32 pm

[quote="skoka"]

1.как се вадят гадните втулки на вилката ми-manitou axel,че вече започвам да си мисля,че има голям луфт.има ли някакъв определен начин,или всеки ги вади,кои както може и както се сети. :?::?: 2.колко е допустимия луфт в тези втулки,и ще стане ли ако си направя сам тефлонови и ги сложа на мястото на старите,които са бронзови-или хякаква сплав от този род? :?: 3.ще пречи ли,ако ги направя малко по дълги от фабричните с цел по голияма здравина??? :?: станаха много "защо"и"как",но ...:?::?::?::D:D:D
[/quote]

izviniavai, ne chetoh foruma dnes - utre shte ti otgovoria podrobno i na kirilica :D:8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2004 10:56 am

[quote="skoka"]

[/quote]

първо: за кой модел axel говорим?

второ: за луфта - хвани короната с едната ръка и арката с другата и започни да ги клатиш една спрямо друга - ако там усетиш луфт, значи има голям. иначе ако само при спиране усещаш вибрации, значи луфта е средно голям. и в двете ситуации трябва да сменяш втулките.

трето: за нови втулки - от тефлон най-вероятно ще станат, но ще траят по-малко, което не би трябвало да е проблем :) понеже тефлона е по-мек, дори да ги удължиш, пак няма да има голям резултат, още повече, че втулките са два чифта - горни и долни, тоест да ги удължаваш няма особен смисъл. освен това между втулките се намира отвора за пистолета за смазване, тоест ако удължиш горната втулката (където има най-голям смисъл), най-вероятно ще покриеш отвора - тоест няма да можеш да смазваш вилката повече :)

и накрая - за вадене, смяна и.т.н, ако си от София, заповядай в сервиза на "Хр.Смирненски" 60.
Аватар
bikerider

Мнениеот Black » Сря Фев 11, 2004 1:02 pm

bikerider mo6e6 li da dade6 orientirova4ni ceni za vtylki na MANITOU BLACK COMP
Аватар
Black

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2004 2:25 pm

@Black:
[url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=710&whichpage=1&SearchTerms=на+място[/url]

Admin, Капитане, тука нещо има бъг с url-тата...
Аватар
bikerider

Мнениеот Black » Сря Фев 11, 2004 7:35 pm

da d ama tam ne po6e ni6to za VTYLKITE I REZERVNITE 4ASTI
Аватар
Black

Мнениеот КапитанПланета » Сря Фев 11, 2004 7:44 pm

[quote="bikerider"]

@Black:
[url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=710&whichpage=1&SearchTerms=на+място[/url]

[/quote]

Знам го тоя бъг... Ще докладвам на авторите и ще се пробвам да го оправя в скрипта като ми остане малко време.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот skoka » Сря Фев 11, 2004 8:43 pm

не съм от София:(,от Бургас съм,иначе да съм дошъл отдавна,затова питам как се вадят.има ли някакъв определен инструмент?аз втулките ще си ги направя сам,но ме притеснява ваденето на старите.страх ме е да не прецакам нещо.много ще сам ти благодарен(Bikerider),ако ми дадеш някакви по точни напътствия за самото вадене(надявам се не е сервизна таина).:).вилката е axel comp 2003
skoka

Мнениеот IzrOd » Сря Фев 11, 2004 9:11 pm

@Bikerider, imam 1vupros, ama za nego sum ti pisal na maila...hvurli 1 oko
IzrOd

Мнениеот screamBoy » Сря Фев 11, 2004 11:16 pm

skokaа а можеш ли да направиш и други втулки, ако да какво ти трябва - чертеж с размери ?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот skoka » Чет Фев 12, 2004 9:15 am

по принцип няма да е проблем да ти направия,но нека първо,се преборя с моите втулки.а за чертежа-ще ми трябва,иначе как ще разбера с какви размери ще е втулката.моите смятам да ги правя по старите,но само защото нямам оригинални размери и чертежи.и все още се чудя от какво да ги направя.
skoka

Мнениеот bikerider » Чет Фев 12, 2004 11:41 am

[quote="skoka"]

не съм от София:(,от Бургас съм,иначе да съм дошъл отдавна,затова питам как се вадят.има ли някакъв определен инструмент?аз втулките ще си ги направя сам,но ме притеснява ваденето на старите.страх ме е да не прецакам нещо.много ще сам ти благодарен(Bikerider),ако ми дадеш някакви по точни напътствия за самото вадене(надявам се не е сервизна таина).:).вилката е axel comp 2003
[/quote]

мога да ти дам само общи напътствия (надявам се разбираш защо :))- разглоби вилката, извади короната с тръбите, махни праховите семеринги, надолу в тръбите ще видиш втулките, а самото вадене на втулките веднъж като си махнал семеринга е лесно...
внимавай само да не изкривиш семеринга докато го вадиш... не че е болка за умиране (има ги по моторджийските магазини), но е разход...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Фев 12, 2004 11:42 am

[quote="КапитанПланета"]

[quote="bikerider"]

@Black:

[/quote]

Знам го тоя бъг... Ще докладвам на авторите и ще се пробвам да го оправя в скрипта като ми остане малко време.

[/quote]

10x :)
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Фев 12, 2004 11:44 am

[quote="Black"]

da d ama tam ne po6e ni6to za VTYLKITE I REZERVNITE 4ASTI
[/quote]

пише, пише... :D

има бъг във форума - вземи цялото url с copy-paste, отвори го на ръка и гледай маркираното в жълто...
Аватар
bikerider

Мнениеот skoka » Чет Фев 12, 2004 12:36 pm

ok!благодаря все пак.мисля,че ще се справя някак си!
skoka

Мнениеот bikerider » Чет Фев 12, 2004 2:56 pm

;)
Аватар
bikerider

Назад към Архив