Митинг на Атака, национализъм, патриотизъм

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 5:01 pm

[quote="Admin"]
Не мога да разбера кое дава основания на хората да вярват на Волен Сидеров.
[/quote]

Ми същото, Любо - това че искат някой друг да им реши проблемите и да им нареди живота... а когато стане така се оплакват, че било тоталитаризъм.

Не може да се угоди на мозъците заразени с либерализъм. Винаги е нужен някой жертвен козел, някой друг да е виновен вместо тях - или щото не им е наредил живота както ТЕ искат, или щото им е наредил живота както ТОЙ иска.
И е нужно само да се появи месията дето сочи жертвения козел и вика нужните заклинания, за да го последват сляпо всички тези хора, които са се оставили да ги убедят, че живота е проста работа, а причината за тяхната бедност и страдания е някой друг, някой "лош"...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 08, 2006 5:14 pm

[quote="Admin"]
Не мога да разбера кое дава основания на хората да вярват на Волен Сидеров.
[/quote]

Стига, бе хора. Какво толкова странно има? Нещото, което дава основания сега е същото, което даде основания, когато народа повЕрвА. Без коментар...ма то и няма как да е...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 5:52 pm

има, има, ама пусти лесен път...
мога много точно да ти кажа защо не е нормално, от какво е породено и как да се отърси човек.
въпроса е дали иска.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 08, 2006 5:59 pm

[quote="bikerider"]

има, има, ама пусти лесен път...
мога много точно да ти кажа защо не е нормално, от какво е породено и как да се отърси човек.
въпроса е дали иска.
[/quote]

О знам, че можеш ;) Въпроса е, че не е нужно на мен да го обясняваш. Смятам, че съм разумен относно гражданската си позиция. Тъпото е, некъв огромен процент от тия дето гласуват, не са наясно със позицията си, а на тях и да обясняваш и да не...ефекта е 800 дни. Бе да се сменят няколко поколения, да видим. Никой не мисли за бачкане и личен просперитет постигнат с цената на много усилия. Не казвам, че ако е било друго правителство сме щели да цъфнем. Ма требе да се МИСЛИ когато се дава вот. както ти каза в друга тема " няма понятие НИЕ"...е съгласен съм. Трябва всеки сам да дърпа...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Мар 08, 2006 6:15 pm

[quote="Brave"]
Изнасянето на информация в сух статистически вид не е демагогия и никога няма да бъде.
[/quote]

Ами айде да погледнем от друг ъгъл. Щом 10-12% процента нищо не са, дай ми 10-12% от твоето тяло... Например главата. Нищо работа бе, некви си мижави 10% - бълха те ухапала. Като ще си говорим за статистика :spin:

Еех, момчета, момчета, АЕЦ не е само електроенергия, той е и по-голяма независимост и политически коз и много други неща, дето не ги и сънувате. Щете не щете, АЕЦ и Нефтохим са най-важните предприятия в държавата.

@bikerider Май е време да послушам собствения си съвет :uhh::emlaugh:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Brave » Сря Мар 08, 2006 6:33 pm

PtD, къде по дяволите казвам, че 12% е малко? Айде малко по-сериозно да водим тази дискусия. Единственото, което целях с мнението си, е да стане ясно за каква загуба на електроенергия става дума. Не можах да разбера, с кое от изказванията си те подтикнах, да твърдиш, че имам едно или друго отношение, относно затварянето на който и да е блок от АЕЦ "Козлодуй".
Brave

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 6:45 pm

[quote="bluskanie"]
Тъпото е, некъв огромен процент от тия дето гласуват, не са наясно със позицията си, а на тях и да обясняваш и да не...ефекта е 800 дни. Бе да се сменят няколко поколения, да видим.
[/quote]

Аз не ща да гледам как се сменят поколенията и изтъпяват, щото няма кой да ги светне у дома за какво става дума, затова и правя каквото мога - казвам си открито мнението тук. И то забележи - казвам го на следващото поколение...
Ако някой разбере, разбере. Решението как да живееш е лично ;)

Хората търсят решение на проблемите си, затова колкото повече хора като нас си казват мнението, толкова по-голям шанс има да се промени положението и да се намали потенциала на популисти като Сидеров. Вярно е, че един форум пролет не прави, но поне е нещо. А това далеч не е единствения форум!

[quote="bluskanie"]
Трябва всеки сам да дърпа...
[/quote]

Точно това правим тук ;)
Щото дърпането хубаво, ама след нас идват други и те трябва да знаят, че требе всеки сам си да дърпа, вместо да чака на копанята и да търси виновни, че няма достатъчно помия... а мама и татко в къщи гледат СКАТ и търсят виновен...
Се някъде трябва да се скъса тоя омагьосан цикъл и тук е едно добро място, поне за велосипедистите...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 7:25 pm

[quote="PtD"]
@bikerider Май е време да послушам собствения си съвет :uhh::emlaugh:
[/quote]

;)
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Сря Мар 08, 2006 9:30 pm

Скъпи политици, погледнете ми очичките на аватара.
Нали няма да ме лъжете повече, моля. И нали ще има нещо в копанята ми:angel2:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Гост » Сря Мар 08, 2006 10:38 pm

@Admin,цитат от твойте думи:
"Затова аз не вярвам, когато някой каже/напише, че българският народ бил беден, пък аз виждам точно обратното, когато някой каже, че еди кога си сме вървяли от зле към по-зле, пък аз съм наблюдавал и усещал точно обратното."
Еми дай да се разберем какво имаме предвид под бедност.Честно казано не виждам какви различни становища можем да имаме по този въпрос още повече,че самите факти говорят.Мисля,че вече дадох достатъчно примери.И нека се разберем,не става дума дали аз,ти или приятелите ни стават по-добре,а дали животът на целия народ става по-добър.Така се оценява общото финансово състояние на един народ,на една страна нали?Тук говорим общо за България и една най-обикновена статистика говори повече от всичко друго нали?А и не само-реалността говори.
А относно изказванията на Сидеров на митинга,той най-вероятно е казал,че ще има ревизия на приватизационните сделки,а не,че всички ще бъдат национализирани.Естествено,че не е така.Как си представяш АТАКА да тръгне против всякакви закони,да национализира ВСИЧКО.Не смятам,че трябва човек да се хваща за всяко нещо,което противоречи както на логиката,така и на здравия разум.:thumbu:;)
Гост

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 10:47 pm

[quote="kotka12"]
И нали ще има нещо в копанята ми:angel2:
[/quote]

Нали правим разлика между атакисти и уравновесени хора? :angel2:
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Сря Мар 08, 2006 11:21 pm

@Bikerider,не те познавам,затова съдя за теб,само по изказванията ти.Може много от хората тук да са на твоя страна,но аз ще ти кажа какво мисля.Понеже и ти не ме познаваш,ще ти кажа,че не влагам лоша умисъл в мнението ми,дори напротив,малко си ми смешен.:)А то е следното:
Аман от просветители като тебе,които "просвещавали" младите поколения.Язък ти за годините,още по-учудващото е,че не разбираш понятия като "експроприация",а аз 20-годишното дете ги знам.
:)Няма да се спирам надълго и нашироко върху изказванията ти,които според мойто лично мнение,показват една голяма необективност и еднопосчно мислене.А може би имаш лични причини да говориш така?И за да не кажеш,че говоря ей така,ще се опра на основния извод,който направих от изказванията ти.А той е,че според теб само и единствено българския народ е виновен за съдбата си.Поправи ме,ако греша.Но аз не мисля така.Това е ТВОЯТ начин да бъдеш оригинален,приписвайки вината на народа и по този начин оправдавайки управниците ни.Това противоречи както на логиката,така и на здравия разум.Защото народа и управниците му са едно,те трябва да работят за интереса на хората.И като казвам това,нямам предвид,твойта теза,че народа само иска да му се даде наготово.А че държавата не създава УСЛОВИЯТА,в които един човек може да се развие,с цената на много учение и труд.Ето за това си говорихме с Admin.А че и народа има вина-има.Нали той сам си избира палачите.Но какво предлагаш ТИ?Когато се появи една надежда за промяна като АТАКА,и когато на народа се предлага реалната възможност нещо да промени,ти казваш:"З***ете ги тия,ние нямаме нищо общо с държавата,всичко си зависи от нас!"И в този ред на мисли,искам да те питам,ТИ каква алтернатива предлагаш и кой защитаваш в крайна сметка,като плюеш по една формация,още преди тя да е показала с действията си дали е лоша или добра?Въпреки,че вече,макар и през всичките мизерии,които се правят срещя тях,показват,че не отстъпват от обещанията си.:peace:
Гост

Мнениеот Rancid » Сря Мар 08, 2006 11:37 pm

[quote]А може би имаш лични причини да говориш така?[/quote]

Ако имаш предвид материална изгода,се превръщаш в пример как Атака и Скат промиват мозъци.А не смяташ ли ,че твойто мислене е еднопосочно?
П.п Благодаря на всички който писаха по темата защото ме накараха да се замисля и да не приемам всичко за чиста карта.:beer:
Edit:Според мен всеки има лична изгода сънародниците му да са мислещи и незаблудени хора.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот PtD » Чет Мар 09, 2006 12:25 am

[quote="Brave"]

PtD, къде по дяволите казвам, че 12% е малко?
[/quote]

Ами за какво прави тия сметки тогава, по дяволите? Да докажеш че можеш да боравиш с дроби ли?
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Чет Мар 09, 2006 1:13 am

@Nightwolf
Един много умен човек (Монтескьо, ако не се лъжа), много по-отдавна от bikerider е казал, че всеки народ заслужава участта си. Тази мисъл не е случайна и като гледам българския народ, напълно се убеждавам в нея. Не бързай да обвиняваш другите в еднопосочно мислене, при положение, че за момента ти си този, който показва такова, т.е. само в посока на единствената ти надежда - Атака.
И някои неща не знам колко пъти трябва да ги повторя, за да разбереш какво мисля.
По въпроса за бедността - нямах намерение да спорим тук, но съм сигурен, че критериите ни са различни. Не мисля да променям своите. Във всеки случай аз не бих си позволил да злоупотребявам с това понятие и точно затова почти се вбесявам, когато други го правят. Не мога да приема, че десетките хиляди българи, които всяка година ходят на море или на друг вид почивка, всяка седмица ходят по кръчми, барове, дискотеки, боулинг, билярд и т.н. (пълни са заведенията, ако не си забелязал!), които използват като транспортно средство лични автомобили, чиито деца живеят под наем в София докато учат (а някои дори си купуват апартаменти тук), и т.н., и т.н., НЕ МОГА ДА ПРИЕМА, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА СА БЕДНИ, ЧЕ ТЕ МИЗЕРСТВАТ! Защото знам от баба ми какво е бедност - да си правиш хляб с брашно от жълъди например. Защото аз самият помня много по-мрачни времена, когато всичко, което изброих, беше просто невъзможно за повечето хора. Сега е! Не ми говори за масова бедност! Разбира се, стандартът на живот в България е нисък, може би много нисък (зависи с кого се сравняваме все пак), но бедност е много силна дума и е обидно да я употребяваме напразно, обидно спрямо тези, които наистина са бедни. Виждал съм такива хора. Ужасяващо е. Но интересното е, че те, разбира се, изобщо не се интересуват от политика, нямат време, нямат сили, едва живеят. И вероятно са разбрали, че никой политик няма да им помогне. За разлика от тях, хиляди ПСЕВДОБЕДНЯЦИ, които със самочувствие изтъкват, че са такива (ебаси повода за гордост!), се чудят кой им е крив за положението и вярват ли, вярват, в поредния месия, който им обещава това, което те искат, но което на всеки е ясно, че никога няма да получат от държавата. Но те си вярват...
Единствената масова мизерия, която виждам, е духовната! И точно тя позволява на формации като Атака да идват на бял кон.
Повтарям го, моля те, разбери го: когато АЗ избирам, единственото, с което съм длъжен да се съобразявам е как изборът ми ще повлияе НА МЕН! Не на другите! Точка.
"той вероятно е казал" - по този начин ли следваш Атака?! Аз знам точно какво каза, защото го чух/видях с ушите си/очите си. И вече ти цитирах какво каза: "Национализация на ВСИЧКИ приватизирани предприятия (или сделки, не помня коя от двете думи използва) след 1992г." Ще ме прощаваш, ама когато човек е в неговата позиция, не можеш да ме убедиш, че ей така, изтървал се е случайно, не се е изразил достатъчно подробно или неща от този сорт. Баси, не сме деца все пак!
И накрая, наистина без да искам да те обиждам, но по-скоро ти изглеждаш смешно, когато казваш, че на теб всичко ти е ясно, а на bikerider, видиш ли, някой му е завъртял главата.
Предлагам просто да приключим спора - следвай си Атака, щом ти харесва, но не се учудвай, че ти е трудно да я пробуташ на всеки - някои хора мислим другояче. Приеми го!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Чет Мар 09, 2006 8:48 am

@Nightwolf: днес АМАН от просветители, утре АМАН от какво? нали така?
"Акъл не ми давай - пари ми дай" - това прозира зад репликата ти. Това прозира зад всички разочаровани атакисти. За последен път ще ти покажа, че съм добронамерен, като ти изтъкна, че смесваш нещата - аз не считам атакистите за лоши хора, а за заблудени хора. Има огромна разлика ако се сещаш. Но!
1.НИКЪДЕ не си позволявам да говоря за НАРОД или от името на НАРОДА. Тва го правиш ти. Още по-малко да ХВЪРЛЯМ ВИНА. Аз просто НЕ ТЪРСЯ ВИНА. Това води до саморазрушение в ДНЕШНИТЕ РЕАЛНОСТИ. Ако не го разбираш е нормално предвид 20-те ти години - аз мислех по същия начин на 20-години. За това говорех за сядане на гъза и бачкане за себе си - щото мисля, че би трябвало да се гледа напред, а не назад. Назад е минало, а все още няма машина на времето, така че няма смисъл от гледане назад, дано го разбираш.
2. Национализацията на Волен няма друг начин да се осъществи реално, освен насилствено, тоест чрез експроприация. Дано разбираш връзката, щото съм с впечатление, че гледаш малко фрагментарно на нещата. Аз гледам да гледам по-интегрално, ако ме разбираш.
Остани си със здраве и моля приеми един съвет - гледай си интереса докато имаш време. След това е късно. Съдбата на излъгания обърнал се към "спасител" за спасение е печална. Винаги.
Казва се "външен локус", а в разговорен стил - "овца". Дано ме разбираш правилно.

Edit: още веднъж, ще ти кажа какво предлагам - да осъзнаеш, че "държава" така както ти го разбираш НЯМА. Няма кой да се грижи за теб или за условията в които работиш. Живееш в понятия от 20-ти век. Аз предлагам да се наблегне на бачкането за да се елиминира проблема. Капиши?

@Admin: не може да им се угоди те не плачат, че са бедни, те плачат че са по-бедни отпреди... ех.... и аз плача за времената когато мама и татко ме хранеха и пояха и всичко беше лесно и имах много пари щото бачках, а ядях безплатно, ама това време мина... и сега трябва да си плащам за квартирата, за храната, за тока, за телефона, за интернета.... а цените растат... някой иска да ме убие... някой иска да не оцелея... някой иска да затрие българския народ... КОЙ Е ВИНОВЕН...
Мисля, че наистина няма смисъл да се продължава, заради Nightwolf - той е идеалист. Надявам се, че ще му мине с времето.

[quote]
Според мен всеки има лична изгода сънародниците му да са мислещи и незаблудени хора.
[/quote]

@Rancid: благодаря! :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот Brave » Чет Мар 09, 2006 10:04 am

[quote="PtD"]

[quote="Brave"]

PtD, къде по дяволите казвам, че 12% е малко?
[/quote]

Ами за какво прави тия сметки тогава, по дяволите? Да докажеш че можеш да боравиш с дроби ли?
[/quote]

За да покажа, колко е реалното намаление на производствените мощности. Нищо друго. Мислиш ли, че всички тук знаят по колко MW/h са реакторите? Аз смятам, че спора е изключително и само експертен и тъй като нямам никаква реална представа, какъв риск носи експлоатацията на 3 и 4-ти блок на АЕЦ, нямам намерение да изказвам и мнение, за разлика от много "разбирачи".
Brave

Мнениеот Rancid » Чет Мар 09, 2006 10:29 am

@bikerider:Моля!:beer:
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот PtD » Чет Мар 09, 2006 11:57 am

@bikerider & Rancid

[quote]
Според мен всеки има лична изгода сънародниците му да са мислещи и незаблудени хора.
[/quote]

:nono: Дали овчарят има изгода овцете да са мислещи и незаблудени същества?
Аватар
PtD

Мнениеот Rancid » Чет Мар 09, 2006 12:07 pm

@PtD
Имах предвид всеки достоен и честен човек.
Edit:В крайна сметка не мислиш ли ,че на всеки(освен може би овчарят) би му писнало да живее сред простаци и хора с грешна представа за света?Aз говоря по-скоро за гражданската позиция която се споделя във форума.
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот PtD » Чет Мар 09, 2006 12:17 pm

[quote="Brave"]
За да покажа, колко е реалното намаление на производствените мощности. Нищо друго.
[/quote]

Точно това ти обяснявам - процентите нищо не говорят. 10% може да са пренебрежимо малко, а може и да са непоносимо много. Кажи какво ще е реалното намаление на производствените мощности в милиони лева - тогава ще разберем много ли е, малко ли е в единици, които всички много добре разбираме.

Ето една бакалска сметчица, която най-най-грубо дава представа за порядъка:

4 блока * 440000 кВ * 24 часа * 335 дни (1 месец ремонт) * 0.10 лв / кВч = 1415040000 лева (приходи в държавата)

Ето това са 10-те процента. Пари за семки.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Мар 09, 2006 12:29 pm

[quote]
:nono: Дали овчарят има изгода овцете да са мислещи и незаблудени същества?
[/quote]

А кое е по-добре - да си заблуден спрямо овчаря или спрямо вълка?

Edit: Все пак нека не абсолютизираме тая "незаблуденост"...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Мар 09, 2006 12:51 pm

http://news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=174897

А си спомням чудесно как се кълняха, че затварянето на АЕЦ нямало да промени цената на тока...

[quote]
... произвежданата от 3 и 4 блок електроенергия е със себестойност по малка от 0.5ст/квч а се продава на НЕК по 1.6ст/квч. Разликата от 1.6ст/квч до 18ст/квч /колкото заплащат потребителите/ отива за покриване загубите на тецовете
[/quote]

Да ви е честита новата илядо деветстотин осемдесе и ....
Аватар
PtD

Мнениеот Гост » Чет Мар 09, 2006 12:57 pm

Дали някой тук е НАИСТИНА толкова глупав, че да вярва че може да убеди когото и да било в каквото и да било с каквито и да било доказателства?

@Admin,в България има както казах вече 2000 фамилии свръхбогаташи,покрай тях 300 000 богати,и останалата част от хората(90%)са нещо като средна класа,умерено бедни,бедни и свръхбедни като твоята баба за съжаление,каквато беше и моята преди да почине.Не ме интересува,че половин милион души живеят идеално,че още половин милион или айде милион са средна класа и се оправят.Не ми дреме,че те,сред които съм и аз и ти и много от хората тук,че ние пълним дискотеките,магазините,ресторантите и тн.А останалите 6 милиона?Какво да ги правим тях-полубедните,бедните и свръхбедните?Не всички са виновни за състоянието си и чакат властта да ги оправи.Има стотици хиляди хора с по 1,2,3 висш образования,които са опитвали какво ли не,за да водят един по-стойностен живот в България.А тези,които са се усетили,овреме,докато са били по-млади са се махнали от България.И това ли е решението?Да,за някои това е решението.Ами тези 1 милион души,нещо като средна класа,каквато според мен няма,хайде да се сравним със средната класа от страните от Западна Европа.
@bikerider,за да ти докажа,че грешиш,че В БЪЛГАРИЯ,всичко си зависи от теб,ще ти кажа следното:Тези кадърни милион или милион и половина души,не знам точно,които са напуснали България за последните 16години,и в момента живеят по света и със сигурност се чувстват повече като човешки същества от нас,та те какви са?Според мен са точно такива,които не са чакали държавата да им даде наготово.Те просто са видяли,че В БЪЛГАРИЯ нищо не зависи от ТЯХ.Че тук ги няма УСЛОВИЯТА да го кажа за десети път,в които те биха се развили и трудът им би бил оценен след време.Такива условия има в нормалните страни на Запад.Там наистина само готованците знаят да обвиняват държавата и да чакат наготово по 1000 евро социални помощи без да си мърдат пръста.Там и самите хора не са такива "специалисти" на тема политика като нас.Защото,да ти го кажа като на малко дете,там освен самите хора и самите им политици имат друг начин на мислене,друг морал,други ценности различни от на нашите.Там те позволяват на народа да ЖИВЕЕ.А факта,че сме най-бедната страна в Европа,а по богатство наще управници както и мафиотските структури свързани с тях,са едни от най-богатите,какво означава?Че наще капитали,по пряк или косвен начин биват източвани,и вместо да се въртят между нас,работещите,трудещите се хора, с различни цели една от които е повишаване стандарта на живот,те всъщнот повишават стандарта на живот на определен брой хора.И така за нормалния с образование,трудещ се съвременен човек,не остава нищо.Освен като изкара от някъде допълнителни 300-400лв,какво му остава освен да им се порадва и да отиде на дискотека,да купи на детето си подарък.Не разбирате ли?Като се погледне по-глобално(не гледам фрагментно,bikerider)нещата не изглеждат толкова сложни.Но като се тръгне от общото към частното,тогава лъсва "умишленото" сложно,което някои са си сътворили за да не могат да бъдат разкрити.И това не е идеализъм,bikerider,(въпреки,че винаги трябва да има по малко такъв,иначе в какво ще се превърнем?Левски без идеализъм какъв е щял да бъде?Турчин?)това е реализъм.А реализма показва,че в другите страни живеят по-добре.И не само в страни като Франция,Англия,Германия,Австрия и тн.А дори в страни като Чехия,Словения,Унгария и др.Те са го постигнали с желание,с ВОЛЯ за промяна.Ето такава воля за промяна показва АТАКА.И като съм за тях,не казвам,че искам те да ми оправят живота.Избии си го от главата веднъж за винаги bikerider.И аз не съм 100% сигурен в тях,че и те няма да се окажат същите,но по добре с тях,от колкото без тях и да си останем с тия,които видяхме,че само знаят да се гушат,а са напълно импотентни,да стабилизират държавата,това е ТЯХНАТА работа,не нашата.

ПС:bikerider,не разбираш или не искаш да разбереш,че "експроприация" значи "насилствено изземване на имуществото".И кой е толкова луд,че да вземе на някой завода против конституцията и да иде в затвора затова?Спокойно,ако имаш близки хора,коита са уплашени,не се тревожи!Ако им е чиста работата няма от какво да се плашат.;):peace:
Гост

Мнениеот bikerider » Чет Мар 09, 2006 1:00 pm

Не отричам, че тая държава има страхотни проблеми.
Отричам "решенията" на Волен Сидеров.
Разбираш ли? Неговия път е само НЕГОВ.
Тази тема не е за политиците като цяло, а за Сидеров.

Edit: и стига глупости с тая национализация. Обясни ми как ще НАЦИОНАЛИЗИРАШ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ без да влезеш в противоречие с конституцията????

Би трябвало да си си написал домашното - няма пример и аналог в световната история за мирно отнета ЧАСТНА собственост. Просто не е възможно. Ако не знаеш защо помисли си.

А това дето още малко ще ме обявиш за кулак (дори на шега), го отдавам на възрастта ти. Бедна ти е фантазията, пардон историческото образование...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Мар 09, 2006 1:02 pm

[quote="bikerider"]
А кое е по-добре - да си заблуден спрямо овчаря или спрямо вълка?
[/quote]

Ако е 5 Май - няма особено значение :emlaugh:
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Чет Мар 09, 2006 1:40 pm

@Nightwolf
Не знам за какви доказателства говориш, но да, наясно съм, че в споровете за политика е много трудно, да не кажа не възможно да промениш мнението на някого. Аз твоето или ти моето, няма значение. Само за баба ми, да кажа, че не си разбрал - да е жива и здрава, не бих казал, че е бедна, може би защото си живее с нас. Имах предвид, че тя ми е разказвала как навремето, горе долу между 1912-1921г. (периода на воийните) в селото, където прабаба ми прадядо ми са били учители, хората са правели хляб от жълъдено брашно - това е било бедност! Има я и сега масово в много части от света.
Само че аз не съм видял едно конкретно нещо, с което Атака ще реши проблемите на "обикновените" хора. От това, което обащеват, на мен ми се струва, че само ще ги увеличат и задълбочат.
Абе изобщо, започваме да преливаме от пусто в празно ми се струва. Аз каквото ми беше на душата и каквото успях да синтезирам най-добре, го направих в дългия си пост и наистина смятам да спра да отегчавам хората. Айде, със здраве! :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Чет Мар 09, 2006 2:03 pm

[quote="Nightwolf"]
@Admin,в България има както казах вече 2000 фамилии свръхбогаташи,покрай тях 300 000 богати,и останалата част от хората(90%)са нещо като средна класа,умерено бедни,бедни и свръхбедни
[/quote]

Така е по цял свят - време е наистина да спреш да гледаш локално/фрагментарно.

[quote="Nightwolf"]
Не всички са виновни за състоянието си и чакат властта да ги оправи.Има стотици хиляди хора с по 1,2,3 висш образования,които са опитвали какво ли не,за да водят един по-стойностен живот в България.
[/quote]

И сега правят какво - поддават се на отчаянието си и вярват на този който им обещава именно това което ИСКАТ да чуят - че ЩЕ стане лесно, че ЩЕ се оправим, че ЩЕ ние е по-добре...
нали проблемите ни са локални и изолирани... :crazy:

[quote="Nightwolf"]
@bikerider,за да ти докажа,че грешиш,че В БЪЛГАРИЯ,всичко си зависи от теб,ще ти кажа следното:Тези кадърни милион или милион и половина души,не знам точно,които са напуснали България за последните 16години,и в момента живеят по света и със сигурност се чувстват повече като човешки същества от нас,та те какви са?Според мен са точно такива,които не са чакали държавата да им даде наготово.
[/quote]

Да, те са отишли в друга държава, която да им го даде наготово усещането за сигурност. Защо ли не са емигрирали в Бангладеш????

[quote="Nightwolf"]
Те просто са видяли,че В БЪЛГАРИЯ нищо не зависи от ТЯХ.
[/quote]

Че къде нещата зависят единствено от теб самия? Май си по-голям идеалист отколкото предполагах...

[quote="Nightwolf"]
Защото,да ти го кажа като на малко дете,там освен самите хора и самите им политици имат [b]друг начин на мислене,друг морал,други ценности различни от на нашите.[/b]
[/quote]

малко дете казваш... :emlaugh:

[quote="Nightwolf"]
А факта,че сме най-бедната страна в Европа,а по богатство наще управници както и мафиотските структури свързани с тях,са едни от най-богатите,какво означава?Че наще капитали,по пряк или косвен начин биват източвани,и вместо да се въртят между нас,работещите,трудещите се хора, с различни цели една от които е повишаване стандарта на живот,те всъщнот повишават стандарта на живот на определен брой хора.
[/quote]

И какво предлагаш - да им резнем гръцмулите на тоя определен брой хора? Хубаво. А после? Ти ли ще построиш идеалния свят????? И как?
Тоя филм сме го гледали 45 години приятелю.
Така и не построихме идеалния свят, щото не е възможно. Нещата са толкова сложни, колкото не можеш да си представиш. А това, че ти ги мислиш за лесни - еми гледай още СКАТ...вЕрвай на част от истината...

[quote="Nightwolf"]
И така за нормалния с образование,трудещ се съвременен човек,не остава нищо.Освен като изкара от някъде допълнителни 300-400лв,какво му остава освен да им се порадва и да отиде на дискотека,да купи на детето си подарък.Не разбирате ли?
[/quote]

Разбирам повече отколкото си мислиш. Но решението липсва във Атакисткото уравнение - има само сляпа вяра, че ЩЕ опраиме работата с национализация. А как ТОЧНО В ПОДРОБНОСТИ... ще мислим после....

често се сблъсквам с такова мислене в работата и знам до какво води. ти знаеш ли? или само заклинания знаеш?
Никой не спори за проблема, пич. Проблема е крещящ. Спорим за решението, разбери най-сетне. Писна ми да се повтарям. Ти си знаеш едно - ама колко е зле, ама колко е ужасно. ДА ТАКА Е.
Но нещата няма да се оправят по вашия начин, защото вие търсите ЛЕСНИЯ път. Лесния път води до гибел. ВИНАГИ.

[quote="Nightwolf"]
Като се погледне по-глобално(не гледам фрагментно,bikerider)нещата не изглеждат толкова сложни.
[/quote]

Нали? Щото е по-лесно...

[quote="Nightwolf"]
Но като се тръгне от общото към частното,тогава лъсва "умишленото" сложно,което някои са си сътворили за да не могат да бъдат разкрити.
[/quote]

Приятелю, дори да е така, отново нищо реално не предлагаш като решение. Нека за момент си представим, че съществува конспирация от 4000 години насам, която моделира развитието на човечеството. Какво предлагаш конректно?
Имаш ли представа реално за какво говориш и за какви мащаби намекваш? Мислиш ли, че ако това е вярно ВИЕ локалните атакистчета сте в състояние да промените една йота в тая малка забравена от Бога територийка, обсадена отвсякъде с монополи и окована в дългове???????????

Просто вие атакистите сте едни заблудени хора, които не виждат надалече, а разчитат на един тупан който е два клона по-нагоре да ви каже какво става около вас. А той милия вика "сами смееее, сами смееее, дайте да национализираме"...
Нямаш капчица реална представа за положението. Това мога да ти кажа... Всичко което знаеш е да казваш как НЕ ТРЯБВА да бъде. Супер. А кога ще кажеш как ТРЯБВА да бъде и най-вече КАК ТОЧНО ДА ГО ПОСТИГНЕМ?????

Докато не ми кажеш това, ще те считам за въздухар. Прогледнал си за част от истината, защото така е изгодно на Волен, пардон на генералския кръг зад него.

Edit: А генералския кръг има един единствен ЛОКАЛЕН интерес - да остане на власт когато се интегрираме в ГЛОБАЛНИТЕ структури. Още по-добре да остане на власт ИЗВЪН глобалните структури...
Затова и се публикуват материали показващи мръсните ризи на глобализма... кой мислиш ги публикува? Ей така от само себе си излизат?
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Чет Мар 09, 2006 3:29 pm

Мога да оборя всичко,за което ти ме оборваш,но не ми се впуска в дълги спорове,още по-малко,че ти не си вадиш никаква поука от тях.Никой не казва да разбием масонските,еврейски и каквито и да било там структури,които управляват света.Това може да стори само Господ,или ако си хвърлим,няколко ядрени бомби и измре човечеството,та да се почне на чисто.Номера е,че както други страни от бившия соцлагер,а и не само, са се възстановили и в момента водят един ако не прекрасен,то поне доста по-сносен живот от нас,доказва,че не е MISSION IMPOSSIBLE.Това показва,че може нещо да се промени,стига да има желание и волята за това.Това,че в България беше направено всичко възможно,хората да бъдат смазани,да не може да им се чуе гласа за 45 години псевдо комунизъм и сега 16 години,да бъде премазан духа на българина,че нещо може да се промени,ТОВА НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ НЯМА НАДЕЖДА.Никога няма да ни уважават в Европа а където и да било другаде,ако не изберем хора,които да ни уважават и да изградят полека лека имидж на България,че все пак не сме толкова трагични.Трябва да намерим мястото си в тази среда,златния баланс,при който хем ние живеем като бели хора,хем Световното правителство,което движи света,не се чувства ощетено.И всичко зависи от нас самите,прав си.Зависи кой избираме да ни управлява и да гради имиджа ни пред света.От него зависи дали България ще намери своето място в цялата тази сложна система на интереси.Но всичко започва от ТУК.Защото преди да ни ограбят чужденците,ни ограбват първо българите.Естествено,че докато гледат кой ни управлява,те си правят и изводите в какво общество живеем.Те ги знаят много добре.И докато НИЕ не надигнем глас,никой няма дори да се замисли да пречертае схемата,при която сме включени и ние в системата.А в модерния свят,промените се извършват най-напред от политиците.Те са върха на пирамидата.С техните решения,договори,споразумения и други,които влияят след това на цялата държава.И аз те питам:ако не АТАКА,кой?Няма партия,която да заслужава още един шанс.Искаш или не искаш,АТАКА ще дойде на власт,но ако и те ни излъжат,това ще е края.Тогава вече никой няма да вярва на никой.И ще затънем още повече.Това ли искаш?

@Admin,bikerider:Ако се бяхта заинтересували щяхте да откриете законопроектите на партия АТАКА,които засягат много сфери.Там пише конкретни неща,които ще направят като дойдат на власт.И ще продължат да формулират и нови.Нека ги съдим,когато всички видят,че не ги изпълняват.
Гост

Мнениеот velco » Чет Мар 09, 2006 3:29 pm

[quote="PtD"]

http://news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=174897

А си спомням чудесно как се кълняха, че затварянето на АЕЦ нямало да промени цената на тока...

[quote]
... произвежданата от 3 и 4 блок електроенергия е със себестойност по малка от 0.5ст/квч а се продава на НЕК по 1.6ст/квч. Разликата от 1.6ст/квч до 18ст/квч /колкото заплащат потребителите/ отива за покриване загубите на тецовете
[/quote]

Да ви е честита новата илядо деветстотин осемдесе и ....
[/quote]

К'во, к'во, НЕК работи с 18/1.6 == 1126% печалба?!!! И цената на тока щяла да е висока защото производството ще намалее с 12%, а не защото тези кожодери реализират 1126% ?!!!

Ми те изкарват повече даже от търговците на наркотици и от Майкрософт бре!
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

ПредишнаСледваща

Назад към Други