техника на скокче от 3 до 5 стъпалца

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот did » Нед Мар 12, 2006 4:35 pm

всеки трябва да се приземява на най-твърдата си част.

акселмакс трябва да се приземява на главата си.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот gladstone » Нед Мар 12, 2006 5:07 pm

добре бе писна ми, кара ми се, ако ще да приземявам на дясното ми помощно колело, после на лявото, КЪВ Е ТОЯ ДЪЖД БЕЕЕЕ :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот Liohman » Нед Мар 12, 2006 5:26 pm

[quote]акселмакс трябва да се приземява на главата си.[/quote]

:lolup::drunk::hbang2:
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот kotka12 » Нед Мар 12, 2006 6:06 pm

[quote="Nymphetamine"]
Котките не се ли приземяват първо на предните си крайници, а след това на задните?
[/quote]

Ми питайте да ви кажа:angel2:
според ситуацията се приземяваме-
на предни, на задни, на двете, а в случая с Джена Джеймисън или Памела Андерсън и по гръб:baby:
:beer::beer::beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Burn0u7 » Нед Мар 12, 2006 7:54 pm

нека се допитаме до някой ПРО-Фреерънър
PEOPLE=SHITS!
Аватар
Burn0u7

Рейтинг: 1200

Мнениеот GECKO » Нед Мар 12, 2006 9:05 pm

[quote="Nymphetamine"]

Котките не се ли приземяват първо на предните си крайници, а след това на задните?
Само да си сложа дъждобрана и отивам на трфопоста. :)
[/quote]

Котките приземяват на 4-те крака едновременноно понеже задницата прави повече ход всички решават, че те кацат първо на предните. Няма място за сравнение, защото котетата имат интелигентна система за промяна на компресията на окачването (може би по-съвършенна и от човечката защото става на ниво инстинкт а при нас минава през "бъбрека" и за това се потрошаваме) та... котетата имат и едно друго приимущество, техните "амортисьори" в сравнение с тези на велосипедите са значително по-големи (предвид окачения товар) и поемат падането изцяло на сгъване. Разликата е, че ако се поема изцяло на сгъване трябва да имаш такъв придобит инстинкт (вж. траялджиите) и да работиш с собствените си мусколи, ако нямаш такъв най-логичния избор е да се засилиш много и да се надяваш, че жироскопичния ефект ще задържи велосипеда изправен в полета и ще кацнеш на 2-те колела а силата на падането ще се пренесе напред (за това и скоростта).

Ако се наложи да повторя всичко това няма да мога и моля ви не ме питайте колко пъти съм подмятал котката докато установя как и работи системата за смекчаване:evil::eyebrow: но в общия случай няма правилен начин да се каца на FLAT (може да не съм скачач ама имам няк'фи познания по физика на които да се базирам ;))
Аватар
GECKO

Мнениеот Teodor40 » Нед Мар 12, 2006 11:06 pm

С мека рамка на равно едновременно с двете а с твърдака първо със задната.То и на фимчетата е така ако гофорим за flat и в двата случея.Зависи от скороста ,височината,дали следва завой и не мисля че има еднозначен отговор. Като се треска значи не трябва така:look:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот halcor » Пон Мар 13, 2006 12:56 pm

Ето ви едно нагледно обяснение:
http://www.trashzen.com/landing.html

Разгледайте целия сайт, заслужава си.
Аватар
halcor

Мнениеот dulbokia » Пон Мар 13, 2006 2:13 pm

Това не е ли за drop при trial?
Колкото повече карам... толкова повече ми се кара.
Изображение
Аватар
dulbokia

Рейтинг: 1680

Мнениеот PtD » Пон Мар 13, 2006 2:27 pm

Първо, ние не сме котки (е, с изключение на 2 бр. форумци ;).

Второ, котките не ходят изправени на 2 крака. Това обуславя някои различия в конструкцията и товароносимостта на ръцете и краката между хората и котките (в случай че не сте забелязали това досега).

Трето, drop-to-flat си е такъв, независимо в кой стил се прави (освен ако в определен стил не се използват техники за намаляване на гравитационната сила и/или телепатично омекотяване на flat зоната).

И четвърто, определено смятам, че е време вече да престане вали дъждосняг, защото ми омръзна да си цикля бекхоп в хола.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Предишна

Назад към Архив