[quote="Nymphetamine"]
Котките не се ли приземяват първо на предните си крайници, а след това на задните?
Само да си сложа дъждобрана и отивам на трфопоста.
[/quote]
Котките приземяват на 4-те крака едновременноно понеже задницата прави повече ход всички решават, че те кацат първо на предните. Няма място за сравнение, защото котетата имат интелигентна система за промяна на компресията на окачването (може би по-съвършенна и от човечката защото става на ниво инстинкт а при нас минава през "бъбрека" и за това се потрошаваме) та... котетата имат и едно друго приимущество, техните "амортисьори" в сравнение с тези на велосипедите са значително по-големи (предвид окачения товар) и поемат падането изцяло на сгъване. Разликата е, че ако се поема изцяло на сгъване трябва да имаш такъв придобит инстинкт (вж. траялджиите) и да работиш с собствените си мусколи, ако нямаш такъв най-логичния избор е да се засилиш много и да се надяваш, че жироскопичния ефект ще задържи велосипеда изправен в полета и ще кацнеш на 2-те колела а силата на падането ще се пренесе напред (за това и скоростта).
Ако се наложи да повторя всичко това няма да мога и моля ви не ме питайте колко пъти съм подмятал котката докато установя как и работи системата за смекчаване:evil::eyebrow: но в общия случай няма правилен начин да се каца на FLAT (може да не съм скачач ама имам няк'фи познания по физика на които да се базирам

)