XC-biatlon

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

XC-biatlon

Мнениеот gon-goal » Пон Мар 13, 2006 7:08 pm

Като гледах зимната олимпиада ми хрумна какво ще е биатлона да се развие в летен XC вариант с колелета.Правилата да са същите-километрите може да са повече/по обясними причини/.Да си има наказателни обиколки,щафети ш т.н.Очаквам вашите идеи по темата.Предложете места за провеждане.Смятам,че ще е доста атрактивно.
gon-goal

Рейтинг: 1205

Мнениеот nikitzo » Пон Мар 13, 2006 7:48 pm

[quote]Предложете места за провеждане.[/quote]

Е па съществуващите ужасно запуснати писти за ски бягане (Б<s>а</s>оровец, Пампоровец, Витоша)

Също лятото на Белмекен тренират бегачите ни.
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Мар 13, 2006 8:03 pm

идеята я бива,
но трасетата трябва да са значително по-тежки от тези за биатлон;
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот Darkness » Пон Мар 13, 2006 11:05 pm

Oooo трасетата за биатлон никак не са леки, даже има участъци, които адски много ще узорят един колоездач. Занимавам се със ски бягане и съм добре запознат с пистите по Витоша и Боровец... бая си е гърч.
It Is A Good Day To Die!
хехе
Darkness

Рейтинг: 1360

Мнениеот axelmax » Пон Мар 13, 2006 11:12 pm

идеята наистина е готина доста е атрактивно

ама какви ше са пушките??
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот klmn » Пон Мар 13, 2006 11:52 pm

[quote="axelmax"]

[/quote]
Кат за теб АК47..:D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот CrZ » Вто Мар 14, 2006 10:52 am

Тва вече е измислено отдавна и си има състезиания доста често даже преди няколко сезона по ТВ гледах такова състезание ХС биатлон на Белмекен и участваха всички тия изродки дето се състезават и по Световната Купа зимата имаше сякви българки норвежки рускини украинки шведки и там квито останали нации карат
И караха бая добри колела за тва време само дето не ги караха кой знае колко добре
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот velco » Вто Мар 14, 2006 11:00 am

[quote="axelmax"]

[/quote]

флоберки

На времето имаше към ОСО (за младоумните (xexe, did, :thumb:) - Организация за Съдействие на Отбраната) така наречения Летен Отбранителен Многобой/Трибой - нещо като биатлон, ама без ски. Абе, бой не ядохме, ама бая си потърчахме - по 10-15 км по пресечен терен.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Вто Мар 14, 2006 3:07 pm

[quote="klmn"]

[quote="axelmax"]

[/quote]
[/quote]

м 16
ми е перфе с заглушител и оптика да гледам как се къпят войни4ките(не да лъскам а да си изберя некоя с по убаво тяло)

@velco- сега масово се продават ще е по лесно да се организира нещо
ако може да се вземат под наем от некои клуб по стрелба ще е най-добре

комсуматиовите са на добра цена
определено ще е много интерсно и много бих искам да помогна за едно такова мероприятие

места има
двата най-големи градове са до планини,но да си вероятноста такова нещо да се направи в Пловдив околкото в София(за съжаление тука на никои не му пука),за което искам да поздравя пловдив4ани
:agree:
Аватар
axelmax

Мнениеот MAN6 » Вто Мар 14, 2006 3:28 pm

[color=red][i]късай рексиии!!![/i][/color]
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот F1-MAN » Сря Мар 15, 2006 12:40 pm

[quote="axelmax"]

[quote="klmn"]

[quote="axelmax"]

[/quote]
[/quote]

м 16
ми е перфе с заглушител и оптика да гледам как се къпят войни4ките(не да лъскам а да си изберя некоя с по убаво тяло)

@velco- сега масово се продават ще е по лесно да се организира нещо
ако може да се вземат под наем от некои клуб по стрелба ще е най-добре

комсуматиовите са на добра цена
определено ще е много интерсно и много бих искам да помогна за едно такова мероприятие

места има
двата най-големи градове са до планини,но да си вероятноста такова нещо да се направи в Пловдив околкото в София(за съжаление тука на никои не му пука),за което искам да поздравя пловдив4ани
:agree:
[/quote]

Такова състезание е смислено само ако учасват хора, които тренират и стрелба, а това означава, че те ще си имат пушки(и консумативи:)), иначе ще си е състезание по ХС, защото я някой уцели мишена, я не. Според мене такава проява може да се организира само от хора, които организират състезания по биатлон, а в нея има смисъл да учасват само хора, които тренират биатлон.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот axelmax » Сря Мар 15, 2006 1:23 pm

ами не съм съгласен
както казах могат да се вземат под наем пушки и закупят консумативи

преди всеко състезание ще има един ден за стрелба за свикване оръжието

така ще е по интерсно,защото един по добър стрелец може да надвие един добър ХС кара4

това е инетересното

така или инак още сме в на4алото като развитие нека да се развива и тази атрактивна дисциплина

ако имаме федерация на място вси4ко това се организира междъу федерациите ,но до тогава все ще се намери някои,които иска да си направи реклама и да организира еднотакова състезание
Аватар
axelmax

Мнениеот kibikoff » Сря Мар 15, 2006 2:17 pm

[quote="axelmax"]

... ако имаме федерация на място вси4ко това се организира междъу федерациите ,но до тогава все ще се намери някои,които иска да си направи реклама и да организира еднотакова състезание

[/quote]

:offtopic:Бохо Президент!!!:offtopic:
kibikoff

Мнениеот velco » Сря Мар 15, 2006 2:33 pm

[quote="F1-MAN"]
Такова състезание е смислено само ако учасват хора, които тренират и стрелба, а това означава, че те ще си имат пушки(и консумативи:))
[/quote]

Да, бе!

[quote], иначе ще си е състезание по ХС, защото я някой уцели мишена, я не.
[/quote]

Защо? Мишените се поставят на разстояние, съобразено с (предполагаемите) (не)умения на състезателите. При следващите състезания, разстоянието се коригира според резИлтатите.

[quote]
Според мене такава проява може да се организира само от хора, които организират състезания по биатлон, а в нея има смисъл да учасват само хора, които тренират биатлон.
[/quote]

Тая пък глупост какво трябва да значи? Защо да няма смисъл за сегашните участници в състезаниято по XC? Защо да няма смисъл за трениращите спортна стрелба? Защо да няма смисъл за машинописките или за шофьорите на такси ?

Предварително благодаря за отговорите.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Гост » Сря Мар 15, 2006 4:01 pm

Тук съм съгласен с Велко.Това ще е за всички,които му се радват.Няма значение къф си и що си.:beer:
Гост

Мнениеот F1-MAN » Сря Мар 15, 2006 5:41 pm

velco, ето причините, поради които мисля така:
1. На състезаниеята по ХС учасват главно любители, като изключим няколко човека, но и те не са професионални състезатели, които да изкрават пари от това. Не смятам че тези хора ще започнат да тренират стрелба само заради ХС биатлон, защото те карат за удоволствие, а за много от тях стрелбата ще бъде задължение.
2. Много трудно ще бъде да се балансира състезанието, при положение, че възможностите на всички ще бъдат неясни, някои може да са с пъти по-добри от други и без тренировки.
3. Би било интересно ако с това се замиват бягащите биатлон, защото ски бягането и колоезденето са близки като натоварване и те ще бъдат на ниво и в колоезденето и стрелбата.

4. Може и да не съм прав, защото наистина мишените може да се сложат според нивото, но пак смятам че ще е трудно да се намери баланс.
5.Защо не се направи анкета, да се види до колко хората са склонни да учасват в подобно начинание?

Аз лично мисля да пробвам състезания по колооринтиране:).
Аватар
F1-MAN

Мнениеот axelmax » Сря Мар 15, 2006 6:07 pm

ами аз какво съм виновен ако некои могат да стрелят,а други не (стрелбата неможе да си добър без тренировки,е мое да извадиш касмет ,но на тва ли ще раз4итащ;))

ами тв ае състезание ,но да не забравяме ,4е еи и за кеф

ако на некои от добрите ХС кара4и им се слу4и провал в стрелбата ,ова е4аст от състезанието,все пак говорим не за ХС а за ХС със стрелба
Аватар
axelmax

Мнениеот Darkness » Сря Мар 15, 2006 6:16 pm

@F1-MAN идеята ти за коло-ориентирането е много добра :) Аз се занимавам с ориентиране от 3-ти клас и последните 4 години съм републикански шампион по коло-ориентиране, така че някой ако иска да разбере повече или да направим нещо по-интересно с колелата да ми пише на ПМ или ICQ - 163409730 :hbang2:
А за ХС Биатлона ще бъде доста проблематична стрелбата, тъй като тук огромен фактор играе и ускорения пулс от натоварването при колоезденето, който адски много пречи на прицелването. Като цяло трябва страшно много занимания с пушката.
It Is A Good Day To Die!
хехе
Darkness

Мнениеот gon-goal » Сря Мар 15, 2006 7:17 pm

Искам да внеса малко юридическа яснота по въпроса.Малокалибреното оръжие използвано в биатлона е поставено под разрешителен режим по Закона за контрол над взривните вещества,оръжията и боеприпасите/чл.14 ал.1 т.1/.Разрешителното се издава на спортни организации по Закона за физическото възпитание и спорта.Т.е.подобна проява може да се организира от БФМБ или друга подобна.Другия вариант е да се стреля с въздушни пушки,които могат да се притежават смободно , а са и финансово достъпни/с оптика са около 50-100лв./.Естествено от близко разтояние.Принципите в стрелбата са едни и същи,така че добрите стрелци ще си проличат.
gon-goal

Рейтинг: 1205

Мнениеот axelmax » Сря Мар 15, 2006 10:56 pm

[quote="Darkness"]

@F1-MAN идеята ти за коло-ориентирането е много добра :) Аз се занимавам с ориентиране от 3-ти клас и последните 4 години съм републикански шампион по коло-ориентиране, така че някой ако иска да разбере повече или да направим нещо по-интересно с колелата да ми пише на ПМ или ICQ - 163409730 :hbang2:
А за ХС Биатлона ще бъде доста проблематична стрелбата, тъй като тук огромен фактор играе и ускорения пулс от натоварването при колоезденето, който адски много пречи на прицелването. Като цяло трябва страшно много занимания с пушката.
[/quote]

да идеята му е много добра до сега не е имало такова нещо
нищо 4е си републикански шампион толкова години;)

за какъв пулс говориш като при истинския биатлон,пак има натоварване,което влияе на пулса???????
Аватар
axelmax

Мнениеот did » Сря Мар 15, 2006 11:32 pm

[quote="F1-MAN"]

Може и да не съм прав
[/quote]

прав си
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот axelmax » Чет Мар 16, 2006 12:29 am

но ти не си прав;)
Аватар
axelmax

Мнениеот did » Чет Мар 16, 2006 12:52 am

[quote="axelmax"]

но ти не си прав;)
[/quote]

верно е, легнал съм. но поне съм успял да се измуша от тоалетното казанче.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Darkness » Чет Мар 16, 2006 5:11 pm

[quote="axelmax"]
[br
да идеята му е много добра до сега не е имало такова нещо
нищо 4е си републикански шампион толкова години;)

за какъв пулс говориш като при истинския биатлон,пак има натоварване,което влияе на пулса???????
[/quote]

Състезанията по коло-ориентиране се провеждат от Българска федерация по ориентиране от 7-8 години насам, но това състезание въобще не е известно сред планинските колоездачи.

За пулса - да, точно както при биатлонистите е и за това трябват бая упражнения с пушката при висок пулс :)
It Is A Good Day To Die!
хехе
Darkness

Мнениеот F1-MAN » Чет Мар 16, 2006 5:57 pm

Darkness, лятото мисля да пробвам:), аз имам малък опит в ориентирането и ми беше интересно. На сайта на БФО имаше адреса на един клуб дето е в Горна баня и ми е близо, сигурно ще го посетя:). Надявам се да се видим някъде:).
Аватар
F1-MAN

Мнениеот axelmax » Чет Мар 16, 2006 5:59 pm

ами ако не се направи 5-6 аматьорски състезания как ще има профисионалисти??

така4е ,даи те да мислим нещо зна4и пушките,по наем и състезателите нема да карат стях да не вземат да ги с4упят ще седят на стрелбището, а за тежет мое да се измисли нещо
Аватар
axelmax

Назад към Архив