Във връзка с тази тема....
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=721
...реших, че му е дошло времето да напиша една поредица от статии, насочени към прохождащите планински колоездачи (а не към опитните!), посветени на основни техники на каране като катерене, спиране, завиване и т.н. Разбира се, знам, че подобни статии има едва ли не във всеки по-голям сайт и редовно се появяват по списания и т.н. – аз самият отдавна имам намерение да добавя и подобна информация, само че ме спираше опасението, че в България като че ли много малко хора биха приели акъл от другиго. Но тази тема ми подсказа, че сигурно ще има достатъчно читатели и за тях.

Най-големият ми проблем е заглавието на поредицата – искам хем да се разбира, че е общообразователна, т.е. насочена към по-начинаещите, хем да не обижда същите тези хора, към които е насочена (т.е. да не ги кара да се чувстват некадърни и неуки). Също така заглавието да не звучи наперено, защото не искам хората да си помислят, че се правя на велик с подобни статии или нещо подобно – просто искам да помогна, ако някой има нужда.
Другият вариант е да се измисли заглавие за още по-голяма поредица статии, която в бъдеще да включи съвети и за напреднали. При този вариант ще има означение за нивото, за което са предназначени – например на първите ще пише “начално ниво”, по-нататък, живот и здраве ще има и “ниво напреднали”. Ама и при втория вариант ми е трудно да измисля заглавие.

Хайде помогнете – приемат се всякакви идеи – и по-сериозни, и по-хумористични. Може да е и нещо, което сте видяли в някой друг сайт или списание и смятате, че е подходящо.
Благодаря предварително!