въпрос за лифта

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

въпрос за лифта

Мнениеот cichlidi » Съб Мар 18, 2006 10:21 pm

Въпросът ми е как закачате колелато на лифта като той се движи толкова барзо? Кога имате време да го закачите и да го нагласите?
Багодаря предварително.
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот caspar » Съб Мар 18, 2006 10:35 pm

[b]С магия!![/b]

Нямаше ли подобна тема?!
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bodom » Нед Мар 19, 2006 1:02 am

Имаше, ама от 20 мин. я търся и не мога да я намеря :D
На въпроса - всеки си закрепя колелото както смята за удобно. По принцип лифта не е предвиден за превозването на велосипеди. На мен първите возения на седалков лифт с колело никак не ми бяха лесни (и по рамката имам следи, които ми напомнят за това). Аз лично го закачам за лифта на седалката на колелото завъртяна на 90* по посока към мен. Може и на педал, както ти казаха, но аз не съм го практикувал. А иначе самото качване става като първо седнеш ти, и малко след това (вече лифта те дърпа и колелото се "търкаля" до теб покрай седалката на лифта) вдигаш и колелото. След първото качване и следите останали по рамката - си купих една изолация за водопроводни тръби (нещо, като твърд дунапрен е) с подходящ размер и си я нарязах по размерите на тръбите на рамката и върши чудесна работа за защита на рамката на колелото, защото според мен няма как да не я опреш (рамката) на лифта.
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот bikerider » Пон Мар 20, 2006 6:17 pm

Като се качваш слагаш вътрешния курбел да сочи напред. Държиш внимателно колелото внимаваш седалката да не го подбере. След като седнеш го забутваш с външната ръка и като се вдигне седалката го вдигаш и просто го закачаш на седалката на вътрешния педал. Ако си го сложил напред както писах горе, той автоматично се озовава отгоре.
Имай предвид обаче, че ако не успееш от първия път да го закачиш трябва да го вдигнеш високо за да завъртиш педала нагоре.

Това за мен е по-удобния и щадящ начин, но ако нямаш опит наистина започни от метода със седалката. Имай предвид обаче, че евтините седалки им се кривят релсите.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bobeca » Пон Мар 20, 2006 7:38 pm

Аз си имам ключ 15 и махам вътрешният педал и завъртам седалката, защото вече веднъж на старата щанка и закачих педала и го...счупих!Небеше никак приятно защото после тея от лифта ми четоха 30-40 минути конско, а след спускането имаше ГОЛЯМИ болки в ташките!:bawling::bawling:
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот caspar » Пон Мар 20, 2006 7:51 pm

[quote="bobeca"]

Аз си имам ключ 15 и махам вътрешният педал и завъртам седалката, защото вече веднъж на старата щанка и закачих педала и го...счупих!Небеше никак приятно защото после тея от лифта ми четоха 30-40 минути конско, а след спускането имаше ГОЛЯМИ болки в ташките!:bawling::bawling:
[/quote]

Е това вече ме разби!!:rofl::rofl::rofl::rofl:
Да си носиш 15-ка и да си сваляш педала всеки път:boggled:, е това не бях го виждал:bigeyes:!
:beer:
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Назад към Бла - Бла