Не знам дали съм маниак, знам че съм дебъгвал дни наред 40,000 реда код без грам коментар докато стигна до бисер от рода на
if(x=5)
което е могло още при компилиране да се хване...а аз загубих време, нерви и пари на работодателя си (щото можеше да свърша нещо друго по-полезно, отколкото да търся лайнарщините на неизвестен жълт посерко)...
но както и да е...
само не разбрах velco защо ще ме уволни, може би не е привърженик на спестяването на ресурси
Edit:
@velco: не съм фанатик, не използвам чак такива конвенции (но използвам) и никой никога не е имал проблеми да maintain-ва мой код. Което не мога да кажа за себе си и чужд код.
А за температурата - учеха ме, че програмист без елементарна математическа подготовка не е програмист. Съответно за мен "нула по-малко или равно на температура" е напълно валиден израз.
Въпрос на логическо мислене.
За светата Инквизиция не знам, аз имам един критерий - ефективност. Мразя да се връщам назад, когато е могло още от началото нещо да се напише като хората. Нито отнема повече време, нито нищо. Въпрос на навик, както вече отбелязах.
Аз поне имам навика да работя над себе си. 12 години професионален опит са ме научили да не разчитам на себе си, а на правилата си. Досега не съм се разочаровал.