кал във вилката

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

кал във вилката

Мнениеот NoNe » Пон Мар 27, 2006 8:40 am

Абе направих 1 (едно) ;) кално каране с новата си вилка XCR, след което вече като я пръсна със силиконовия спрей и от нея започва да 'извира' кална смазка... ;)

Също така краката и са черни и ми се струва, че това черното е започнало леко да заминава на едно място...

Ясно че спасението е в маншоните...
Въпросът за момента е по-скоро дали нещо надира краката? Дали е наложително вече да се почиства?

А... и ако се намери някой да кажа къде в Бургас могат да се намерят маншони или някакво подобно приспособление за предпазване на вилката... 95лв. струва тази вилка. Мога да приема да и взема маншони за 15, но не и да обикалям като гламав всички магазини за мотори ;) или пък да се окаже че съм взел накакви дето не стават...
NoNe

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Пон Мар 27, 2006 9:06 am

Мисля, че вместо маншони, от много по-голяма полза ще е да се упражниш в разглобяването и почистването на вилката, или ако не се чувстваш подготвен за това, да я дадеш в сервиз да го направят (особено ако е в гаранция, най-добре е така да направиш, не че се покрива от гаранцията почистването и смазването, но поне не рискуваш да объркаш нещо и да си я опропастиш). Разбира се, не пречи да си купиш маншони, ако намериш, но в момента по-наложителна ми се струва една профилактика ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Freeride116 » Пон Мар 27, 2006 9:30 am

Е то няма какво толкоз да обърка за тези пари предполагам вилката е пружина/еластомер което е много проста система

@пич
разглоби, почисти, смажи, сглоби, и пак намурси ;)
Born to lead
at breakneck speed
with high octane
We're spitting flames
------------------------
IRC channel #FreeRide^YoUr^mInD Best FreeRiders :) http://forums.cjb.net/freeridemtb.html
Freeride116

Рейтинг: 1200

Мнениеот Bodom » Пон Мар 27, 2006 9:33 am

Според мен е нормално. Когато караш в кал (а и не само тогава) по семерингите засъхва кал, прах и други боклуци. Като ги омаслиш (семерингите) и калта се размеква и като сгънеш вилката остава по подпорите... така семерингите се очистват от калта. И все пак количеството на калта, която остава по подпорите трябва да намалява постепенно, след като намажеш, сгънеш няколко пъти, избършеш, намажеш пак и т.н. а дори и без да смазваш наново.. А за промяната на цвета на подпорите... моята бивша вилка (XCP75DJ) си попромени цвета на подпорите, ама след близо година употреба..
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот bikerider » Пон Мар 27, 2006 2:09 pm

[quote="Freeride116"]
предполагам вилката е пружина/еластомер
[/quote]

[quote="NoNe"]
с новата си вилка XCR
[/quote]

@Freeride116: това за съвет ли го броиш? :dunno:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Freeride116 » Пон Мар 27, 2006 8:45 pm

Еми нещо което няма да купя или не карам не се интересувам от системата му от каде да знам:dunno:
Born to lead
at breakneck speed
with high octane
We're spitting flames
------------------------
IRC channel #FreeRide^YoUr^mInD Best FreeRiders :) http://forums.cjb.net/freeridemtb.html
Freeride116

Мнениеот NoNe » Вто Мар 28, 2006 6:57 am

[quote="Bodom"]

... И все пак количеството на калта, която остава по подпорите трябва да намалява постепенно, след като намажеш, сгънеш няколко пъти, избършеш, намажеш пак и т.н. а дори и без да смазваш наново.. ...
[/quote]

Май наистина е намаляла почти до изчезване, но и отне 6 часа каране, сигурно над 100 сгъвания и около 10 пръскания със спрея... ;)
Предполагам че е нормално, ама като не знам :emlaugh:
NoNe

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Вто Мар 28, 2006 10:53 am

[quote="Freeride116"]

Еми нещо което няма да купя или не карам не се интересувам от системата му от каде да знам:dunno:
[/quote]

Е тогава що даваш акъл?
Аватар
bikerider

Мнениеот Freeride116 » Вто Мар 28, 2006 11:08 am

А не съм ли прав за системата ?
Born to lead
at breakneck speed
with high octane
We're spitting flames
------------------------
Freeride116

Мнениеот chiMol » Вто Мар 28, 2006 7:21 pm

само миене му е майката и то редовно
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот bikerider » Вто Мар 28, 2006 8:42 pm

[quote="Freeride116"]

А не съм ли прав за системата ?
[/quote]

по случайност... ;)
Аватар
bikerider