Хемороиди и колоездене

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Хемороиди и колоездене

Мнениеот djeramy » Вто Мар 28, 2006 3:53 pm

Значи срам не срам питам каквото ме вълнува, то не че има нещо срамно, защото всички сме си хора и т.н.:angel2:
Миналата година през пролетта си купих колело и по цял ден обикалях с приятелите с него. Обаче след няколко седмици след края на опашната кост - да си го кажем по простичко - на задника - ми излезе нещо като хемороид (ама то май точно хемороид си беше), а преди това като карах съшо ме боля, въпреки че не знаех какво е това - чак след време разбрах, че ми се е разширила вената. Лятото заминах на почивка и през това време са ми го откраднали колелото, когато се върнах, вече бе есен и не си купих ново. Сега мисля отново да си купя, обаче ме е страх да не би карането да е предизвикало този проблем - защото преди това съм нямал никога хемороиди. То не знам как ще прозвучи, ама тези стандартните колела са с много малки седалки - аз пък съм доста слаб и на всяка дупка седалката ми се забива в .... :bawling:
Моля, помагайте! Може да ви звучи смешно на вас, ама...ще съм благодарен някой да ми каже нещо повече по този въпрос:banghead:
djeramy

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Вто Мар 28, 2006 4:02 pm

Ако имаш проблеми по принцип - препоръчвам ти ГОРЕЩО "Хемороидин" на д-р Милко Тошков като хранителна добавка за предотвратяване на изсипванията. Помага за храносмилането, помага срещу газове.
Иначе мога да ти препоръчам ProctoGlyvenol - съдържа лидокаин и съдосвиващи вещества - работи гарантирано.
Ако имаш пристъп много помага изплакването с топла (не гореща) вода и след това с хладка.

По принцип карането ми помагаше много когато имах такива проблеми, но трябва да се кара прав, докато не се приберат сами. Също така МНОГО, ама МНОГО важна е храната която поемаш. Всякакви пържени, газирани и подобни шитове усложняват положението. Ако минеш само на варено и печено ядене, ще има ефект.

И накрая - всички тези неща са проверени и работят, но най-добре е ПЪРВО да се консултираш със специалист.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот NoNe » Вто Мар 28, 2006 4:10 pm

Ако говорим за лекарства - успоредно с разните му мазила + DETRALEX и се замазва положението.

Според мен колоезденето може да е допринесло по някакъв начин за това, но не и да е основна причина.
NoNe

Рейтинг: 1700

Мнениеот Nymphetamine » Вто Мар 28, 2006 4:15 pm

Проктогливенола помага наиситна много. Има два вида - свещички и мехлем, като първите са за вътрешни хемороиди. Както каза bikerider, необходима е хигиена на храненето и комбинирайки я с редовна употреба на медикамента, ще се свият и приберат и ще те болят по-малко. Аз също имах подобен проблем и откакто ползвам това лекарство, се чувствам по-добре дори като карам седнал.
П.П. Не бива да допускаш разтройство в храносмилателния тракт, тъй като подобни смущения могат да предизвикат запек или диария, което понякога е особено болезнено при дефекация. Аз лично се старая да имам редовен режим. Така предотвратявам неприятни моменти... :)
Едит: болезнено, за хора с хемороиди. За другите не знам... :D
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот djeramy » Вто Мар 28, 2006 4:31 pm

Аз преди да съм имал колело никога съм нямал хемороиди. Известно време след като започнах да карам се появи болка, чак след още време разбрах, че това е хемороид. След време изчезна, успоредно като ми изчезна колелото. На скоро пак се появи и си мисля, че колелото не е основният първоизточник за това, а че ми е предразположено.
Хемороидите не ми създават голям проблем, защото са малки и досега съм ги имал два пъти. Само се тормозя да не би с новото колело да се засили и озостри проблемът. :dunno:
Иначе не бих се отказал от пържено месенце. Аз съм от Бургас и по принцип караме в морския парк и пътя към Сарфово. Има сума ти "капанчета" и цаца с бира си е класика през лятото :beer:
djeramy

Мнениеот nunoH » Вто Мар 28, 2006 4:47 pm

[quote="djeramy"]
. То не знам как ще прозвучи, ама тези стандартните колела са с много малки седалки - аз пък съм доста слаб и на всяка дупка седалката ми се забива в .... :bawling:
Моля, помагайте! Може да ви звучи смешно на вас, ама...ще съм благодарен някой да ми каже нещо повече по този въпрос:banghead:
[/quote]

за лекасртва не знам щото и хемороид не съм сиг точно кво значи...Но за проблема със седалката-вземи си някоя със по-широка задница те са направени точно за дълги карания.По-тънките са направени за да се карат като си се навел напред над кормилото т.е. за бегачи.
Аватар
nunoH

Рейтинг: 1312

Мнениеот velco » Вто Мар 28, 2006 4:57 pm

[quote="nunoH"]
По-тънките са направени за да се карат като си се навел напред над кормилото т.е. за бегачи.
[/quote]

:crazy:

По въпроса за седалката - вземи си прилично твърда седалка, такава че да седиш на двата си кокала (не знам научното им наименование).
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот djeramy » Вто Мар 28, 2006 5:03 pm

[quote="nunoH"]

[quote="djeramy"]
. То не знам как ще прозвучи, ама тези стандартните колела са с много малки седалки - аз пък съм доста слаб и на всяка дупка седалката ми се забива в .... :bawling:
[/quote]

за лекасртва не знам щото и хемороид не съм сиг точно кво значи...Но за проблема със седалката-вземи си някоя със по-широка задница те са направени точно за дълги карания.По-тънките са направени за да се карат като си се навел напред над кормилото т.е. за бегачи.
[/quote]

Аз ще си купувам по-простичко колело - някъде към 150 лева, защото съм си аматьор, а и ще го карам в парковете в града. Мисля да си го купя от "Метро". Добре, обаче там са всичките с малки седалки - възможно ли е да си купя отделно седалка и да си я монтирам?:bigeyes:
djeramy

Мнениеот nunoH » Вто Мар 28, 2006 5:47 pm

[quote="velco"]

[quote="nunoH"]
По-тънките са направени за да се карат като си се навел напред над кормилото т.е. за бегачи.
[/quote]

:crazy:[/quote]

Така е не си го измислям :^:Е може би направих грешка като написах че е за бегач но за позата съм прав.А в случая на този юзър ще му е по удобно да кара по изправен.Като си взех една Selle Royal седалка на етикета бяха нарисувани няколко седалки и как се седи върху тях.Ето нещо подобно----->[url]http://www.velomania-bg.com/prod_selle_.htm[/url]
разгледай формата на седалките и картинката до тях как е седнал човекът
Също трябва да гледаш седлаката ти да има улей като тези на картинките щото иначе си мачкаш оная работа :xx(:
Аватар
nunoH

Мнениеот velco » Вто Мар 28, 2006 5:56 pm

[quote="nunoH"]
Също трябва да гледаш седлаката ти да има улей като тези на картинките щото иначе си мачкаш оная работа :xx(:
[/quote]

Мачкаш си оная и други работи, ако седалката ти е MEKA.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот Rancid » Вто Мар 28, 2006 6:13 pm

@ninoH
Aко мога да си позволя да цитирам TOYAGA "седалка се избира с гъз",a при много меките седалките кокалите ти потъват и простата страда.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот stil » Вто Мар 28, 2006 7:04 pm

@djeramy
Хе-хе!. Пролетта е любимият им сезон. Според един специалист, с когото се консултирах преди време не е колелото причината, а в повечето случаи - наследствена обремененост. Не е желателно да се кара когато са излезли. Все пак зависи и от големината им. Приложи първо някакво лечение и след това яхай. Ти самият ще почувстваш кога.
Аз също смених седалката с някаква анатомична. Беше 40-тина лв във Веломания преди 2-3 г.
stil

Рейтинг: 1220

Мнениеот Phantom » Вто Мар 28, 2006 7:27 pm

Първо се консултираш с лекар.После той ти предписва лекарство.Не караш почти седмица ако е много голям и след това си ОК.Но запомни от мен едно,проблема никога не е само от колелото.Разширени вени от каране на колело не съм чул някой да е получил.А хемороида е точно това.Той се получава или при хора с фамилна обремененост или от не добра хигиена или от заседнал живот.Лекарства не препоръчвам тъй като всеки задник си е сам за себе си.;)
Успех
Лесно ми е, защото се задоволявам само с най-доброто.
Phantom

Мнениеот nunoH » Вто Мар 28, 2006 8:24 pm

[quote="Rancid"]

@ninoH
Aко мога да си позволя да цитирам TOYAGA "седалка се избира с гъз",a при много меките седалките кокалите ти потъват и простата страда.
[/quote]

еми сългласен съм.Аз никъде не съм писал че трябва да е много мека седалката.Дадох линк към онези седалки за да се обоснова за позата при каране :beer::spin:
Аватар
nunoH

Мнениеот GECKO » Вто Мар 28, 2006 8:24 pm

Хъмм аз имах подобен проблем, който се появи с една мека седалка. От както смених с настоящата "вената" ми се успокои. Новата е Selle Italia - Octavia (ем твърда ем мека) в Веломания я пазарувах за 45лв, и ти я препоръчвам най-искренно. За изнервената вена... аз я лекувах с крем "Здраве" (не е правен за това но на мен ми помогна) :beer:
Аватар
GECKO

Мнениеот PtD » Вто Мар 28, 2006 9:00 pm

[quote="GECKO"]

За изнервената вена... аз я лекувах с крем "Здраве" (не е правен за това но на мен ми помогна)
[/quote]

Крем "Здраве" rulezz. С такава точно цел не съм го използвал, но във всички случаи, в които съм го употребявал се наблюдава бързо подобрение. :thumbu:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Nymphetamine » Вто Мар 28, 2006 9:12 pm

[quote="velco"]

[quote="nunoH"]
[/quote]

:crazy:

По въпроса за седалката - вземи си прилично твърда седалка, такава че да седиш на двата си кокала (не знам научното им наименование).
[/quote]

os ischii - целия кокал
tuber ischiadicum - ръбатия израстък, на който всъщност седим. :thumb:
П.П. На български - седалищна кост. ;)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот biggfoot » Вто Мар 28, 2006 11:46 pm

:offtopic::bowdown::bowdown::bowdown::rofl:
Take the long road and ride it
Аватар
biggfoot

Рейтинг: 1220

Мнениеот kotka12 » Сря Мар 29, 2006 11:32 am

[quote="Nymphetamine"]
os ischii - целия кокал
[/quote]

интересен трактат върху анатомията гъзна человеческа:)
не че не си прав, но обяснението ти "кърти, чисти и извозва":D
относно хемороидите
1. Дефиниция - разширение на вените на хемороидалния венозен сплит в ректума
2. Етиология - обвиняват се генетична предразположеност /слабост на съединителната тъкан/, уседнал начин на живот, професионално /питайте таксиметровитре шофьори що са кисели:D/, грешки в диетата
3. Симптоми - разнообразни - болки, прокървяване, изтлачване на хемороидалните възли извън ануса
4. Терапия
а/диета
б/регулиране начина на живот
в/хигиена - никакви горещи бани, каквото и да ви разправят
г/медикаментозна
- обезболяващи
- препарати, влияещи върху съдовия тонус и здравината на съдовата стена
- оперативно
За толкова пари - толкова от чичо ви доктор
Чакам си бирата на "Паралелна":beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Nymphetamine » Сря Мар 29, 2006 1:15 pm

[quote="kotka12"]

[quote="Nymphetamine"]
os ischii - целия кокал
[/quote]

интересен трактат върху анатомията гъзна человеческа:)
не че не си прав, но обяснението ти "кърти, чисти и извозва":D
[/quote]

Ами гледах да го разбере, понеже често ми се случва да остана неразбран от хора, които не се занимават с това. Иначе като между колеги проблем няма.. :D
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот kotka12 » Сря Мар 29, 2006 4:29 pm

:beer:
и малка забележка относно подписа ти
Кебапчето има 2 края:rofl:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот TOYAGA » Сря Мар 29, 2006 5:21 pm

И още една малка забележка относно двата края... Пословицата е немска и гласи "Всички хубави неща имат край, само саламът има два" ;)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Сря Мар 29, 2006 5:25 pm

а може ли салама с нетовите 2 края да има нещо общо с хемороидите? :dunno:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Сря Мар 29, 2006 6:52 pm

[quote="did"]

а може ли салама с нетовите 2 края да има нещо общо с хемороидите? :dunno:
[/quote]

Може - виж подточка 4 на точка 2 от постинга на 12-тата котка.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Други