Поредният поуст за колело м/у 600-700 лева

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Поредният поуст за колело м/у 600-700 лева

Мнениеот Sutura » Сря Мар 29, 2006 6:04 pm

Здравейте,момчета.Аз съм от Бургас и тук магазините поръчват директно от София така че, в общи линии това,което си поръчаш от каталога-това получаваш.Въпросът ми е свързан с това,че искам да си взема байк до 610лв-тази тема я има в ЧЗВ, и повечето поустове ги попрехвърлих,но там в общи линии всеки втори казва climber-проблемът е, че това колело ми го предлагат в магазина само с рамка 15 инча-а пак аз сам над 180см?!?!?-no comment.Колелото,което търся ми трябва главно,да не кажа само за downhill i cross-country и търся само твърдак(мека рамка- като напредна).За сега съм се спрял на Drag Zx5.
P.S Парите още не съм ги събрал,така 4е не приемам оферти за байкове "втора ръка".Благодаря предварително на отзовалите се.
Спокойно, без излишни усилия.
Sutura

Рейтинг: 1251

Мнениеот URNEST » Сря Мар 29, 2006 6:10 pm

RAM HT1.Ти можеш да си избереш колко инча да е.Особено с подобренията за 2006г. е супер колело.
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nazgull » Сря Мар 29, 2006 8:12 pm

Ми аз съм 1.90, турил съм един скъп, як и дълъг кол на Пазаз и сравнително добре идва за ХС. А ти като си 1.80 ще ти е перфектно. Пък за ДХ за твърдак е супер. Това е моето мнение
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Чет Мар 30, 2006 3:05 pm

downhill и cross-country са две съвсем противоположни дисциплини. Нали се сещаш, че няма как велосипедът да е подходящ и за двете ;) Би могъл да е еднакво неподходящ за всяка от тях или пък по-подходящ за едната, но караем и в другата. Някакви такива неща...
Например, ZX5 ще е много по-подходящ за ХС отколкото за спускане, Climber пък ще е обратното - по-добър за спускане (с уговорката - твърдак), но неподходящ за ХС (особено при твоя ръст). Така че кажи все пак на кой вид каране ще наблягаш. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот UVEX » Чет Мар 30, 2006 6:37 pm

@admin братле за даунхил не е ли по-добре да е с мека рамка бе!!! аз ти препора4вам да си земе6 Драг да бомб 06 и НО ДА СМЕНИ6 оптега4а и тва е !!!!! УСПЕХХХХХХХХХ :)
For every day you don`t train there is somebody who trains to become better than you...
Аватар
UVEX

Рейтинг: 965

Мнениеот Rancid » Чет Мар 30, 2006 6:52 pm

@did
След този пост се сетих кого визираш в темата за колело до 1000 лева:D.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Admin » Чет Мар 30, 2006 6:59 pm

@UVEX братле той човека си е написал, че твърдо иска рамката да е твърда. Не е зле да почнеш повече да четеш (поне условието на задачката) преди да пишеш отговора наизуст ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот did » Чет Мар 30, 2006 7:19 pm

[quote="Rancid"]

@did
След този пост се сетих кого визираш в темата за колело до 1000 лева:D.
[/quote]

:agree:

за UVEX светът ще е наистина съвършен, ако всички колоездачи си купят и карат драг дъ бомб със сменен дераельор.

drag the bomb също ще е доволен, но той ще е още по-доволен ако си сменят и още 5-6-7-8 части, но не сменят рамката.

Единственият недоволен в тази слънчева картина ще е BIKE BRAKER, щото той пък иска всички да карат РАМ ХТ, по възможност II.

Сещам се за още 3-4 подобни развалени грамофонни плочи, ама стига толкова.

Въобще, няма угодия...

А всъщност в този ценови клас нещата винаги са компромис и май опират не до съвет от "спецове", а до лични предпочитания, малко тестчета пред магазина преди покупката, малко информация за видовете компоненти, малко умения за поддръжка ...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Rancid » Чет Мар 30, 2006 7:24 pm

@did
:bowdown::rofl::rofl::bowdown:
Съжалявам за :offtopic:-а,но не се сдържах.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот URNEST » Чет Мар 30, 2006 7:35 pm

@did моля те не казвам,че конкретно трябва това колело.Просто и аз до преди 1 месец бях между такива дилеми и му казвам може би най-доброто за тези пари и този стил.Ако с нещо изглежда,че се заяждам ще се поправя.Моля не искам да имате нищо против мен.Аз нямам моля и вие.Ще се помъча да не давам такива съвети.Просто ми е гадно,когато някой се прецака,заради лош съвет.Например drag the bomb според мен е 1 от най-скапаните колела на пазара.Явно някои хора,не са сещали,че за да стане за по-екстремно каране,каквото вече уж всеки кара,трябва да вложиш поне 1500лв.И тези почти 500лв,които даваш става кажи-речи 2000лв,а за тези пари ще вземеш наистина хубаво колело.Ето защо искам да дам на човека компетентен съвет затова какво да си вземе и за колко пари,за да не го е яд след година и като види,че му се е прецакала рамката да го е яд,заради накой лош съвет на времето.
Аватар
URNEST

Мнениеот Master of the hill » Чет Мар 30, 2006 8:14 pm

Това е готино!!http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?cPath=22&products_id=661
а това е още по-яко http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=890
:finger:
Аватар
Master of the hill

Рейтинг: 1858

Мнениеот dulbokia » Чет Мар 30, 2006 10:38 pm

:offtopic:
В Бургас започна да се развива колоезденето, което може само да ме радва.

@Satura, успех в избора на колело.
:offtopic:
Колкото повече карам... толкова повече ми се кара.
Изображение
Аватар
dulbokia

Рейтинг: 1680

Мнениеот Persenk » Пет Мар 31, 2006 10:23 am

[quote="Sutura"]

Аз съм от Бургас и kолелото,което търся ми трябва главно,да не кажа само за downhill
[/quote]

Много downhill-исти се навъдиха напоследък в Бургас,бре :dunno:
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот 4getcredo » Пет Мар 31, 2006 2:32 pm

ми ко? то от пантеона надолу до плажа си е е*ахти и downhill трасето... ;) да не говорим от "бозата" по "убийственото"... хи-хи! и после дроБ на пясъка :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот NoNe » Пет Мар 31, 2006 2:49 pm

за DH в Б-с според мен не може и да става дума...

HT1 според мен не, защото ако се съобразяваш трябва да не слагаш вилка с повече от 100мм. ход.
Според мен (ако си 'начинаещ') вземай си едно Ontario Team Еdition. А от там нататък ще го ъпгрейдваш по малко докато стане изцяло ново колело. Поне аз бих направил така.
NoNe

Мнениеот kibikoff » Пет Мар 31, 2006 2:49 pm

гларуси- спускачи
:captain:
kibikoff

Мнениеот opomopo » Пет Мар 31, 2006 4:50 pm

@NoNe Що да не може да става дума за DH в Бургас? Пускаш се от бункера дето се намира в "Боровата",която се намира край Меден Рудник. Около 50 - 100 м спускане... :rofl:
opomopo

Рейтинг: 1200

Мнениеот opomopo » Пет Мар 31, 2006 5:01 pm

@Sutura Аз бих те посъветвал да си вземеш една Ф4_ка за 640 лв. Аз карам една такава и съм доволен. За 1000 км каране като, половината са из Витоша и околните планини разбих ос-касета, изкревих задна ос, втулките на амотисьора се разлуфтиха (говоря за KS 260, гадния шок). Като цяло колелото няма кой знае какви възможности, но поне става за планина. По отношение на гаранционните ремонти... караш го в магазина и започваш да чакаш ужасно много време...
Тоя уикенд смятах да идвам в Бс да карам с приятели из Странджа, обаче още не ми е готово колелото... :banghead: а го дадох на ремонт преди 10 дена!!!
opomopo

Рейтинг: 1200

Мнениеот lacho_m » Пет Мар 31, 2006 5:47 pm

[quote="opomopo"]

@Sutura Аз бих те посъветвал да си вземеш една Ф4_ка за 640 лв. Аз карам една такава и съм [color=red][b][size=134]доволен[/size][/b][/color]. За 1000 км каране като, половината са из Витоша и околните планини разбих [b]ос-касета, изкревих задна ос, втулките на амотисьора се разлуфтиха (говоря за KS 260, гадния шок).[/b] [/quote]

Нещо май си противоречиш, или за теб "да си доволен" има един особен :censored: смисъл.
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот Sutura » Сря Апр 05, 2006 2:33 pm

Здравейте-отдавна не бях влизал и чак сега видях и прочетох колко много отговори има за темата.Признавам си темата си е за off topic-без да се правя(админ,ако ти се занимава я изтрии,че поне да не се гледа какви въпроси се задават от Бургас).Колкото до байка положението е следното-реших, както беше писано в една статия в www.mtb-bg.com, "да стая ентусиазма за неопределено време"-ако ме приемат тази година в София-тогава на място ще видя(със сигурност има повече неща от Бургас).Колкото до downhill i cross-country-не знам защо,но дълбоко в мен тези две дисциплини ми изглеждат много сходни.А това,че в Б-с нямало къде да се кара ХС-само,който не е карал по нашите улици,само той не знае-бабуни,дупки,неравности,хълмчета,"скални пукнатини" и т.н :)Колкото да downhill-ем,някой като ми дойде на гости в къщи лятото(ще се разберем колко пара за един от етажите :) )-нека да покара в околността и пак ще си поговорим.Това е-повече off topici от мен не чакайте :)-то голям брой неща ги има в ЧЗВ.Пак благодаря за съветите.
Спокойно, без излишни усилия.
Sutura

Рейтинг: 1251

Мнениеот Teodor40 » Сря Апр 05, 2006 5:12 pm

Верно последния пост беше офф топик във всяко едно отношение :rofl: :rofl: :rofl: Нямам коментар направо! :rofl:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот tuba » Чет Апр 06, 2006 5:02 pm

Предлагам всички да си купим по един драг да бомб да скочим по 10 стъпала с него и да се качим до черни връх и да изчезнем безкрайно.
След като сменим дерайлиора разбира се. Също така нека захвърлим капиталистическите окови на разни там стилове милове, колела молела, мусака мусака и голи караме свийте нови трутинетки нагоре надолу и предимно назад!

ОТ
Имам едно питане какво по дяволите им е станало на всички че форума е пълен с теми за това колко яки и хубави колела имало за всички стилове и най вече ДХ за по 500 кинта ?
В този ценови клас струва ми се всичко опира до лични предпочитания.
Как може да кажеш на някой кое е по добре Дълъг и крив или Къс и четвъртит ? Ми то си е лично предпочитание бре.
/ОТ
tuba

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ