Behemot vs 105 kg, 2m

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Behemot vs 105 kg, 2m

Мнениеот Liohman » Сря Фев 18, 2004 12:15 pm

Здравей народе, имам едно въпросче към кората които са запознати с Драг Бехемот. Става дума за един мой познат който си го е харесал във варианта с Marzocchi Drop-off Triple, но има малко проблемче - той е 105 кг, 2 метра и има тенденция да качи още (не иска да спре фитнеса). Та въпроса ми е ще го издържи ли рамката на някои по-големи скокове и тн. Абе въобще на як abuse. 10x:D
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 18, 2004 1:16 pm

То при тая физика за всяка рамка ще е изпитание... Лично аз съм виждал такъв човек да кара Giant ATX DH One, ама база са сравнение май няма :)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот Liohman » Чет Фев 19, 2004 9:59 am

Няма наистина никаква база за сравнение. Вече не е нужно да пишете защото вчера разбрах, че вече Бехемота в тази си окомплектовка го няма вече, също ми пуснаха малко информация (не знам до колко е истина), че Веломания вече не са представители на Marzocchi (или поне нещо са се издънили яко), а с тази задача вече се е заел магазин БАС и вече имал доста асортимент.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот dzvongi » Чет Фев 19, 2004 1:23 pm

Здравейтие приятелии.
Нема да се плашиш аз съм 95кг. карам bachini storm при това с оргиналната сглопка.Спускам се ,скачам(и всичко това личи на колелото)и до сега не съм имал някакъв голям проблем(но множество малки).Така ,че въпроса ти дали бехемота ще издържи ми се струва малко смешен.Да не гожорим как за всяка рамка това би било изпитание ме кара да се смея.На мойта и нйяма ништо за тези 6 месеца.Вярно ,че говорите за мека рамка ,но когато погледнеш бехемота последното което ти идва на акъла е ,че няма да издържи.А твойто приятелче малко ме съмняжа че щом като тренира толкова ,че да го похвалиш ще хване да се спуска лудо и да скача от високо(с тези кила и след този фитнес ,ако падне ще се потроши).Ми това от мене очаквайте включване.
dzvongi

Рейтинг: 1775

Мнениеот Liohman » Пет Фев 20, 2004 10:39 am

Мисля, че си нямаш и на идея за какво става дума. Аз съм 87-8 кг в момента и в рамките на половин година вече съм усукал една вилка до неузнаваемост, друга съм счупил на две, 3 кормила не приличат на себе си, 2 курбела, 1 средно движение а колелото ми е с класи над това, за което ти ми говориш. А за човека за когото говоря, трябва да имаш предвид, че е състезател по windsurf, а за този спорт трябва доста гъвкавост, равновесие в някой случаи с пъти повече от това за байка.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот C_Mo » Пет Фев 20, 2004 11:02 am

[quote="Slidesite"]

Мисля, че си нямаш и на идея за какво става дума. Аз съм 87-8 кг в момента и в рамките на половин година вече съм усукал една вилка до неузнаваемост, друга съм счупил на две, 3 кормила не приличат на себе си, 2 курбела, 1 средно движение а колелото ми е с класи над това, за което ти ми говориш. А за човека за когото говоря, трябва да имаш предвид, че е състезател по windsurf, а за този спорт трябва доста гъвкавост, равновесие в някой случаи с пъти повече от това за байка.
[/quote]

Какви компоненти си потрошил? Какво караш и как караш...
Аватар
C_Mo

Мнениеот Liohman » Пет Фев 20, 2004 11:32 am

Едно средно Truvative, edin kurbel Truvarive i edin Alivio. Вилките бяка Suntour и Zoom (зумчето беще от наи здравите им еднокоронни ако въобще имат такива с 32мм попори и 80 ход, но аз до 95-100 го смъквах колкото и тъпо да звучи) като изключвам трърдите. сегашното колело можеш да го видиш на www.velos.varna.net (едно оранжево с Psylo), а стилът ми на каране пак там в 13 галерия (основно UA, DJ и малко Trial), скоро ще има и снимки на компонентите вкарани и още нови други.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот C_Mo » Пет Фев 20, 2004 11:52 am

[quote="Slidesite"]

Едно средно Truvative, edin kurbel Truvarive i edin Alivio. Вилките бяка Suntour и Zoom (зумчето беще от наи здравите им еднокоронни ако въобще имат такива с 32мм попори и 80 ход, но аз до 95-100 го смъквах колкото и тъпо да звучи) като изключвам трърдите. сегашното колело можеш да го видиш на www.velos.varna.net (едно оранжево с Psylo), а стилът ми на каране пак там в 13 галерия (основно UA, DJ и малко Trial), скоро ще има и снимки на компонентите вкарани и още нови други.
[/quote]

Какви модели точно... щото ако си покривил XC курбел и квадратна касета с скачане, дропове и т.н. - няма нищо необичайно.

За твоя приятел:
Нищо!!! Няма да издържи "як abuse", но може да се измисли нещо, което да издържи повече от друго нещо. А и си зависи от скоковете - забелязах, че сте фенове на дроппове на равно, което си е изнасилване на колелото от където и да го погледнеш.

- RAM DH '04
- 888R / Boxxer
- Hussefelt (или Holzfeller} + ISIS GPDH
- здрави шини и спици
- седалка с CrMo rails
Аватар
C_Mo

Мнениеот Liohman » Пет Фев 20, 2004 12:07 pm

Ами курбелите са на квадрат ама за сега си търся нещо до 150 лв на шлици, ама искам със една плоч със bushguard ама няма нещо, а за това, че е нормално да се чупят си е така, а какво остава за 105 кг 2 м човек. А за рамката, просто съм привърженик на трвърдаците и се кефя на дъртове. В момента си изготвяме нещо като парк във Варна, за сега имаме вече 2 готови скока (последователни).:D
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот C_Mo » Пет Фев 20, 2004 12:27 pm

[quote="Slidesite"]

Ами курбелите са на квадрат ама за сега си търся нещо до 150 лв на шлици, ама искам със една плоч със bushguard ама няма нещо, а за това, че е нормално да се чупят си е така, а какво остава за 105 кг 2 м човек. А за рамката, просто съм привърженик на трвърдаците и се кефя на дъртове. В момента си изготвяме нещо като парк във Варна, за сега имаме вече 2 готови скока (последователни).:D
[/quote]

Евала за парка! Вече знам къде ще ходя на море ;)

Конфигурацията, която написах би трябвало да е ок за твоя човек.
Аватар
C_Mo

Мнениеот simo » Пет Фев 20, 2004 12:32 pm

Taman nqma da puskam no topic ami 6te vi pitam tuka kva sedalka 6te podhojda na hardtail, s koito se pravqt dropove i malko trail ? 6te mi se da e ot oniq s gel det sa i da ima kanal4e po sredata :8D:
:fire: Тука на Бахамите е идеално за FR ;) .
Само Bender , Gracia , Root i Klassen . :P
simo

Мнениеот Liohman » Пет Фев 20, 2004 12:40 pm

Velo plush li, az sym s takava i veche na nishto ne mqza, hem che e na 2 meseca
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот dzvongi » Пет Фев 20, 2004 3:54 pm

Не бе човек явно не сме се разбрали и аз си изкуртих курбелите,оста вилката (тя трудно може да се нарече така),педалите, каплите кормилото,.......Но думата ми беше за рамката.А доколкото за приятеля ти много хубаво за него като е оспял да не се "удърви" от фитнеса:8D:.
dzvongi

Рейтинг: 1775

Назад към Архив