Крива шина

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Крива шина

Мнениеот Nymphetamine » Пет Апр 07, 2006 11:35 am

Онзи ден изкривих шината си при неупсешен опит за политане над бордюр. Резултата беше приземяване със задното колело точно на ръба и критични последици за каплата: крива е в страни с около сантиметър. Когато отидох в магазина, ми казаха, че трябва да се изправи със специален инструмен (не разбрах какъв точно) самата шина и само натягане на спиците няма да свърши работа. Проблема е там, че само един човек може да изправя шините по този начин и с този инструмент и за жалост бил трудно откриваем. Зачудих се и реших да се посъветвам с вас. Как мислите по въпроса, дали нещата биха могли да се оправят с едно затягане и центриране на спици или трябва да чакам. Мерси предварително.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот did » Пет Апр 07, 2006 11:37 am

Свържи се с Наско (Naka76) да те запознае с един негов колега (нарочно не казвам името тук). Знам, че той е оправял такива проблеми и има необходимата екипировка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nymphetamine » Пет Апр 07, 2006 11:52 am

Мерси много! :):beer:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот lechuga » Пет Апр 07, 2006 12:14 pm

[quote="Nymphetamine"]

Онзи ден изкривих шината си при неупсешен опит за политане над бордюр. Резултата беше приземяване със задното колело точно на ръба и критични последици за каплата: крива е в страни с около сантиметър. Когато отидох в магазина, ми казаха, че трябва да се изправи със специален инструмен (не разбрах какъв точно) самата шина и само натягане на спиците няма да свърши работа. Проблема е там, че само един човек може да изправя шините по този начин и с този инструмент и за жалост бил трудно откриваем. Зачудих се и реших да се посъветвам с вас. Как мислите по въпроса, дали нещата биха могли да се оправят с едно затягане и центриране на спици или трябва да чакам. Мерси предварително.
[/quote]

Въпросният инструмент съм го виждал в наличност на колодрума при майстора по алейката над Мерци.
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот Nymphetamine » Пет Апр 07, 2006 12:21 pm

Ами, добре, идеално, ама аз каот съм от Пловдив...:D. Ще се свържа с Наско и ще видим какво ще стане.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот LethalWeapon » Пет Апр 07, 2006 1:23 pm

Мдам, Наско има точния човек за такъв вид проблеми.Мойта предната капла приличаше на осмица, но след намесата на въпросния човек беше в изрядно състояние.;)
"It's only a matter of time before Australia gets like 1-st to the 5-th in the World Cup podium!" N. Rennie
Аватар
LethalWeapon

Рейтинг: 1437

Мнениеот Nymphetamine » Пет Апр 07, 2006 1:38 pm

А за по-натам какви мерки да взема срещу кривенето на каплите? По-дебели спици...нови капли? :)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Myxa-TePoPuCT » Пет Апр 07, 2006 1:40 pm

Мислил ли си за дебели гуми ? :beer:
Myxa-TePoPuCT

Рейтинг: 1200

Мнениеот LethalWeapon » Пет Апр 07, 2006 1:50 pm

[quote="Nymphetamine"]

А за по-натам какви мерки да взема срещу кривенето на каплите? По-дебели спици...нови капли? :)
[/quote]

Научи се да правиш свястен бъни хоп ;) или си земи мека рамка.
"It's only a matter of time before Australia gets like 1-st to the 5-th in the World Cup podium!" N. Rennie
Аватар
LethalWeapon

Рейтинг: 1437

Мнениеот Nymphetamine » Пет Апр 07, 2006 2:14 pm

Гуми взех днес. А за бъни хопа се старя, ама изтървах задницата последня път малко раничко. За сега ме интресува дали по-дебели (и респективно би трябвало да са по-здрави) спици биха звършили работа? ;)
Аватар
Nymphetamine

Назад към Архив