от 4getcredo » Вто Апр 18, 2006 8:11 pm
Струва ми се, че и аз мога да ви помогна. В продължение на няколко години провеждам "журналистическо разследване" и след няколко дни готвя предаване по темата за СКАТ, но понеже ви ценя много като аудитория и ще изнеса нЕкои факти ексклузивно за mtb-bg.com.
Разработката е заведена като ДОР "Болен" и се води от края на 1989 г. Заедно с множеството оперативни факти с цел успешното манипулиране на обекта в края на 2004 г. се взе решение да се премине към "остро" разрешаване на случая "Болен". Оперативните работници съсредоточиха усилията си към вербуването на подходящ за легендиране сътрудник. Лицето "Бакъра" показа много добри характеристики, установиха се факти, които улесниха вербуването му, и след излизането му от затвора беше прикачен към обекта като негов шофьор. Досещате се, че близостта на агента до обекта създаде чудесни предпоставки за манипулиране на ежедневието му. Сега само се чакаше годен случай.
И той дойде. Оперативните работници "Старец" и "Син", които следяха от дистанция подривната дейност на "Болен" влязоха в близък контакт с обекта на 07.04. След професионална изпипана провокация започна и основната роля на дълбоко засекретения "Бакър". Идеята на разработчиците е била да използват "невъздържаното" поведение на "Бакър" за окончателна дискредитация на "Болен".
Черешката на операцията, разбира се, е намесата на "Съратника", най-дълбоко внедрения агент, много близък до "Болен", който трябваше да създаде допълнителен сценарий за усилване на компрометиращата акция. Той имаше достъп до медиите и като близък до "Болен" можеше да бъде използван активно и наистина "остро"...
Другото е история.
[size=67]Разбира се, всичко това е подплътено документално, но поради засекретения характер на разработката, не мога да ви предоставя копия...[/size]

Аз си поддържам колелото при Пацо!:)