В избор на обувка..

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

В избор на обувка..

Мнениеот marshall__ » Вто Май 02, 2006 3:51 pm

Понеже съм доста бос в това отношение (и по-конкретно в обувките с "парчета"), разчитам на вас да ми помогнете да се "обуя" :).
Педалите са Mallet-C и ми се ще да ме посъветвате някой свястен/удобен патък за тях. Трябва ми обувало <s>единствено</s> главно за DH. Няма да си правя разходка из парка обут с тях, но все пак да може да се стъпва на земята. Вече дали да е с по-голяма подмека като площ, или не - вие ще кажете. Предпочитам като модел да е повече по крака/по чувствителен.
Примерно (главно по вкус ги гледам) ето това ми хваща окото. Също и това. Естествено и нещо "по-обикновено" не е зле да се има предвид (например това, както и това - демек с повечко подметка). Кой вариaнт е по-подходящ?
Впечатления, съвети, примери и идеи конкретно за този педал са добре дошли. Би било добре някой ползващ педалите да се изяви и похвали собствената си обувка.

Също ми е интересно каква е разликата между различните видове парчета, предлагани от CB за педала. Съответно с какви такива (premium/standart) да си поръчам съответната обувка.

Ако номерът има значение за избора - 44/45.

Имам разни собствени идеи, но предпочитам да не ги споделям..... за сега.
Eдит: Моля некомпетентните и неопитните да се въздържат от съвети тип: "това ми харесва на вид".
Tочно от това естествено ще се въздържа и аз от коментар
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот Zozka » Вто Май 02, 2006 4:01 pm

Не знам защо си пропуснал тоз чипик:

[img]http://www.pricepoint.com/images/styleImages/D_285%20ADIHM5.jpg[/img]

За спускане определено по-добре се чувства висока обувка от рода на Hematoma-та. Освен това и кракът ти е по-обезопасен. Иначе съм карал само Shimano и като удобство и здравина определено са много добри :beer:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Рейтинг: 2000

Мнениеот velco » Вто Май 02, 2006 4:10 pm

Аз карам с тези обувки
[img]http://www.gambacicli.it/componenti/661_neuvo_mens_shoe.jpg[/img]
но с други педали.

Няма да твърдя, че това са най-хубавите обувки на света, но лично аз не виждам причина да ги сменям. Може да се отбележи, че са изненадващо (поне за мен) проветриви. Спокойно се ходи по земята с тях, само разни камъчета хрущят от време на време.

Ред.: Естествено, това не са туристически обувки и клийтовете се хлъзгат по камъните в планината.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот PtD » Вто Май 02, 2006 4:31 pm

&lt;off-topic&gt;
[quote="Zozka"]

висока обувка от рода на [b]Hematoma[/b]-та.
[/quote]

Ей такава обувка (от чисто суеверие) никога не бих си купил. :hypnoti:
&lt;/off-topic&gt;
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот marshall__ » Вто Май 02, 2006 4:32 pm

Андрьоф - ами не знам, нещо не съм фен на дизайна. Може би тея ТРИ лепки отгоре ме дразнят - приличат ми на оуд-фешън кецове от 60те :uhh:.. Иначе е ясно, че е по-добре малко по-висока обувка. Ще го имам предвид при избора.

Velco - даа, и тях погледнах. Приятни са, но може би спадат повече към втория тип - с повечко подметка (въпреки, че изглеждат стегнати). А как са от към чувствителност/гъвкавост/контрол?
Аватар
marshall__

Мнениеот Zozka » Вто Май 02, 2006 4:38 pm

[quote="marshall__"]

Андрьоф - ами не знам, нещо не съм фен на дизайна. Може би тея ТРИ лепки отгоре ме дразнят - приличат ми на оуд-фешън кецове от 60те :uhh:
[/quote]

:hbang2: В комплект с елегантен анцунг Adidas с класическите три ленти е най-доброто, вервай ми ;)

PS: Взе ли вече пидалите?
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот velco » Вто Май 02, 2006 4:51 pm

[quote="marshall__"]
... с повечко подметка (въпреки, че изглеждат стегнати).[/quote]

Подметката е доста дебела наистина.
[quote]А как са от към чувствителност/гъвкавост/контрол?
[/quote]

Нямам идея какво имаш предвид, пък и едва ли съм компетентен да коментирам - аз ги карам XC и при спускане чувствително подобряват стабилността, т.е. нито ми се изплъзва крака от педала, нито излитам от педалите, но пък при мен не вземат дейно участие в управлението.
velco

Мнениеот marshall__ » Вто Май 02, 2006 6:59 pm

[quote="velco"]

..Нямам идея какво имаш предвид..
[/quote]

Питането ми е във връзка с гъвкавостта на обувката.
Понеже е с дебела и голяма като площ подметка, би следвало да е по-твърда и "не-по-крака".
Именно това питам - като усещане как е..
Аватар
marshall__

Мнениеот velco » Вто Май 02, 2006 7:37 pm

[quote="marshall__"]

[quote="velco"]

..Нямам идея какво имаш предвид..
[/quote]

Питането ми е във връзка с гъвкавостта на обувката.
Понеже е с дебела и голяма като площ подметка, би следвало да е по-твърда и "не-по-крака".
Именно това питам - като усещане как е..
[/quote]

Определено е доста твърда, макар и не като дърво, все пак далеч по-твърда от всички други (не-байкърски) обувки, които съм имал.
velco

Мнениеот Newone » Сря Май 03, 2006 11:46 am

1.Относно парчетата: При всички случаи те са консуматив, така че, по-добре си вземи стандартни/не премиум/.Очевидно по-скъпите са с по-добра изработка и малко по-леки.Аз карам със стандартни и ми изкарват 1.5-2 години..
2.За обувките: В БАС имаха един модел на 661, ако не се лъжа "Launch", който е SPD съвместим и спорд мене много подходящ за ДХ при добри климатични условия/т.е. сухо време/.Иначе при Каймата има различни модели на Скот.Аз карам със Скот Трейл, когато въртя с "Миксерите" и съм много доволен.Когато спускам предпочитам да карам с платформи, но Harka например си е взел оттам Скот подходящ/много удобен/ за платформи...Оттам нататък всичко е до лично предпочитание и пасване на обувката към конкретните крака;)
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот mih » Сря Май 03, 2006 5:21 pm

и от мен един глас за Скот Трейл :thumbu:, обувките са удобни, здрави и стабилни и с тях се ходи доста леко. Ползвах такива в продължение на една година почти без да им дам почивка и нямам никакво оплакване относно здравината им, а нерядко съм ги ползвал и за да вървя с тях без да карам колело.
Като че ли ми идват маалко възтежички, но не прекалено.
Цената им е смешна, на фона на конкурентните им модели от други марки.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот nikitzo » Сря Май 03, 2006 6:57 pm

Имам опит с тези
[img]http://www.bikemagic.com/review/images/products/vans_exacerbate_2_spd.jpg[/img]
за каране са ми идеални заради твърдата им подметка
за ходене идват твърди, защото подметката е от пластмаса
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот marshall__ » Сря Май 03, 2006 7:37 pm

Скотските изглеждат доста прилично! Мисля да намина утре през Иван да ги погледна на място..
По принцип точно такъв тип обувка ми харесва - с не много и твърда подметка и баш по крака.. Явно нещо такова ще търся.

А относно парчетата - само в материала ли е различното? Няма ли някаква разлика при закопчаване/откопчаване.. кал..?
[size=67]А някой друг със съветите (Симо, TOYAGA)?[/size]
Аватар
marshall__

Мнениеот MAN6 » Сря Май 03, 2006 9:36 pm

аз карам със specialized, а имам едни чисто нови shimano DX в гардероба, за по-натам ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Newone » Чет Май 04, 2006 12:09 pm

[quote="marshall__"]

А относно парчетата - само в материала ли е различното? Няма ли някаква разлика при закопчаване/откопчаване.. кал..?
[size=67]А някой друг със съветите (Симо, TOYAGA)?[/size]
[/quote]

При повторен поглед в сайта на СВ видях, че "премиум" клийтовете са от усилен месинг, освен малката разлика в теглото.Цената им не е много по-висока от тази на стандартните, но аз бих/и съм/ предпочел по-евтините не заради цената, а поради причината, че е логично при по-здрав/износустойчив/ клийт, ще се увеличи изтъркването/износването/ на скобата на педала.Иначе видът на материала не играе роля, според мене, върху забиването с кал и откопчаването.
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Чет Май 04, 2006 7:28 pm

Начи Симо е безкрайно по-компетентен в тази област... Аз не мога да кажа нищо от личен опит по въпроса - нито карам с СВ (като него), нито карам подобен стил (пак като него). По принцип обаче бих могъл да ти препоръчам да хвърлиш един поглед на (освен към моделите на 661 и споменатия Hematoma) още два модела, за които съм чул/чел много добри отзиви - Specialized Sawpit (за по-сериозно суркане) и Specialized Trail 120 SL (МНОГО интересен модел за смесено каране). Сигурно съм последният човек, който би препоръчал нещо на Specialized, но в случая отзивите наистина са много добри...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот C_Mo » Чет Май 04, 2006 7:43 pm

Не съм много компетентен и аз май... ;)

Но от личния ми опит 661 Launch се държат добре, бих ги сменил единствено с някаква по-висока обувка като Dualy SPD. Такъв тип обувки ще са ти удобни за по общо каране. Ако искаш race обувка с твърда подмерка това е друго нещо, но не мисля, че ще ти допадне.

... а педала си е добре - никакви забележки нямам :)
Аватар
C_Mo

Мнениеот marshall__ » Чет Май 04, 2006 11:42 pm

Ами тогава остава да си харесам нещо от изброените (пък и не само?) и да видим какво ще излезе. Още не съм видял/пробвал въпросните на скот - надявам се скоро да отида, че да имам поне някаква база за сравнение. Изглеждаха наистина приятни..
Trail 120 SL модела е интересен също. Но по-скоро бих заложил наистина на 661 или на шимано... скот?
В крайна сметка ще избера нещо, ако има възможност да го пробвам първо - хубаво. Да взимам обикновените парчета последно - така ли? Симо - ти с какви такива си?
Мерси на отзовалите се. Ще пиша какво съм избрал и какво е станало..
Аватар
marshall__

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ