Вече като прочета от устата(пръстетата) на някой цигаро(било то нормални или трева) пушачи,да ми разправят,че видиш ли,то не вредяло на околните,а само на самите пушачи,ми иде да разпоря канчето със някъв скалпел.
Това е толкова егоистично твърдение и извинение,че няма накъде.
Миналата седмица,покрай настинката ми направиха и снимка на белите дробчета(без сърми).Та личния ми лекър като я погледна,помълча замалко,после се обърна и ме попита"Ти да не пушиш бе?!"Отговора си ми беше "Не" много ясно.През целия си кратичък животец,една цигара,каквато и да е била не съм си слагал в устата.
След като го убедих,че никога не съм пушил,следващото което каза е,че имам леки изменения вследствие пушачи около мене.Еми така си е.Родителите ми пушат....яко....като кумини.Още по-тъпото в цялата работа е,че колкото и пъти да съм им казвал,че шибания дим ми пречи,те просто се преместват в някое друго помещение.
Това което искам да кажа е,че цялата тая работа с "оставете ни да си пушим(каквото и да е),не ви пречим" отива в кофата.
Пречат,пречат и още как.
Ясно ми е,че с тревата нещата неседят Точно така,но принципа е същия.
Беше намесен и алкохола.Защо да бъде забраняван,като алкохолните изпарения не са вредни,както на цигарите и тн.
Би трябвало,дори в недобре формулирания ми пост,да ви е станало ясно какво точно имам предвид.
Не желая някой друг да прави избор вместо мене.