are sq

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

are sq

Мнениеот RoBoCoP » Пет Фев 27, 2004 11:19 pm

Az imam t-rex.Kol4eto sa go smenili- pone moeto ne e reguliruemo. Stranno am vmesto x-act sa mi slojili janti x-tas(o6te ne znam kva e razlikata).Spira4kite kovat zdravo.Po leko e ot behemoth s okolo kilo. Ama vilkata ne6to ne i razbiram (CH 650 DH ZOOM Gordo)-za razlika ot tazi na behemoth ednoto(lqvoto)kol4e ima vrutka- ragulira se drugoto ne.Za tui 6a vi pitam kvomjete da kajete. Ama ina4e koleloto e mnoo dobre za taz cena.Vii ot sf ste si dobre am nii ot sliven parite ne gi namirame tolkova lesno.
TUI NE GO 4ATNAH
RoBoCoP

Рейтинг: 1200

Мнениеот Windstream » Съб Фев 28, 2004 12:18 am

[quote="RoBoCoP"]

Az imam t-rex.Kol4eto sa go smenili- pone moeto ne e reguliruemo. Stranno am vmesto x-act sa mi slojili janti x-tas(o6te ne znam kva e razlikata).Spira4kite kovat zdravo.Po leko e ot behemoth s okolo kilo. Ama vilkata ne6to ne i razbiram (CH 650 DH ZOOM Gordo)-za razlika ot tazi na behemoth ednoto(lqvoto)kol4e ima vrutka- ragulira se drugoto ne.Za tui 6a vi pitam kvomjete da kajete. Ama ina4e koleloto e mnoo dobre za taz cena.Vii ot sf ste si dobre am nii ot sliven parite ne gi namirame tolkova lesno.
[/quote]

Ми вилката не е нищо особено - стандартна пружинно-еластомерна евтинийка. Имаш врътка само на единия крак защото пружината е само една, другия крак е кух. По последни данни AMS версията вече е с две пружини (регулируеми) и алуминиеви [color=red][b]37.5[/b][/color]мм подпори. Желателно е да й се смени греста (може би с Manitou PrepM или Zefal) и да й се сложат маншони - с оригиналната грес на студ вилката почти не бачка, а маншоните са за да не се пълни с боклуци (на тия малките в стил Manitou Black дето са й ги сложили не им вярвай, ако вършеха работа screamBoy нямаше да си сложи мотоциклетни). Болтовете на короните май са 7мм така че внимавай да не ги изгубиш някъде защото не са много стандартен размер. Хода е 100мм, при определени обстоятелства може да се докара до 140-150мм ;) Това е всичко за което се сещам сега, sorry ако съм изтървал нещо.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот DeMoN » Съб Фев 28, 2004 10:42 pm

EI KAK MAJE DA SE FOKARA DO 140 CM HOD [:0]:?:[:0]:?:
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Мнениеот Windstream » Съб Фев 28, 2004 11:43 pm

[quote="DeMoN"]

EI KAK MAJE DA SE FOKARA DO 140 CM HOD [:0]:?:[:0]:?:
[/quote]

За вилка с ход от 140см не съм чувал и най-вероятно няма и да чуя ;), а 140мм се правят така:
1. Мериш разстоянието между гумата и долната корона, вадиш от него 10мм и получаваш максималния ход който могат да ти дадат тези подпори - може да е 140мм, може повече, а може и по-малко, всичко зависи от конкретните вилка и рамка.
2. От току що пресметнатия ход вадиш още 100мм (стандартния ход на тази вилка) и получаваш увеличението.
3. Разглобяваш вилката, измъкваш пластмасовите втулки дето служат за буфер между подпорите и ботушите и ги скъсяваш с току що пресметнатото увеличение. Така вилката няма в разгънато положение да се вади повече, а при сгъване ще потъва повече.
4. Така и така вече си я разглобил, измий (най-лесно става с гореща вода) и избърши всичката фабрична грес и я смени с някоя по-подходяща, примерно Manitou или Zefal. Купи си и маншони (мотоциклетни) и ги нахлузи на подпорите.
5. Сглоби всичко в обратен ред.

Забележка: този метод за увеличаване на хода е прилаган на Zoom 650 DH AMS 2003. За по-добра работа на вилката вместо оригиналната една пружина са използвани две от мини-мотоциклет (май Honda някаква), маншони от същия, и вместо грес моторно масло Castrol 10W40. Монтирана на рамка с дължина на челната тръба 110мм вилката има ход 155мм, при по-дълга челна тръба на рамката съответно ще е по-малко.
Аватар
Windstream

Мнениеот FRM » Чет Мар 04, 2004 7:17 pm

uga buga
MartoFR
FRM

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Мар 04, 2004 7:56 pm

POJAAAAR BEGAIIIII
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот FRM » Чет Мар 04, 2004 8:01 pm

burzoooooooooooooooo
MartoFR
FRM

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Мар 04, 2004 8:02 pm

[quote="FRM"]

burzoooooooooooooooo
[/quote]

...mnogoooooooooooo burzooooooooo
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Black » Чет Мар 04, 2004 8:06 pm

zabele6ka
kato napravi6 kvoto pravi6 na 155 trabite izlizat navan i ima opasnos da se izkrivi ne6to te sa 6elezni ne sa alominievi
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот FRM » Чет Мар 04, 2004 8:15 pm

[quote="Metal_Psycho"]

[quote="FRM"]

burzoooooooooooooooo
[/quote]

...mnogoooooooooooo burzooooooooo
[/quote]
s 300
MartoFR
FRM

Мнениеот Windstream » Чет Мар 04, 2004 11:42 pm

[quote="Black"]

zabele6ka
kato napravi6 kvoto pravi6 na 155 trabite izlizat navan i ima opasnos da se izkrivi ne6to te sa 6elezni ne sa alominievi
[/quote]

Аз точно за това казах да скъсява буферите, а не да удължава шишовете - така вилката няма да се разгъва повече от нормалното, но ще се сгъва повече.
Аватар
Windstream

Мнениеот thefatcat » Пет Мар 05, 2004 9:13 am

"Stranno am vmesto x-act sa mi slojili janti x-tas" - moje bi sa oburkali imeto v kataloga na metro.
"Spira4kite kovat zdravo." - e tva me zakova ot vsqkude
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Georgi » Пет Мар 05, 2004 5:08 pm

[quote="thefatcat"]

"Stranno am vmesto x-act sa mi slojili janti x-tas" - moje bi sa oburkali imeto v kataloga na metro.

[/quote]

x10
:)
Georgi

Мнениеот thefatcat » Пет Мар 05, 2004 6:47 pm

[quote="Georgi"]

[quote="thefatcat"]

[/quote]

x10
:)
[/quote]

np :)
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Назад към Архив