Позирате ли докато карате?

Тук всеки може да пусне анкета по въпрос, свързан с колоезденето, който го интересува, или да отговори по вече зададена тема.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 800 / 600 / 10

Позирате ли докато карате?

Мнениеот Teodor40 » Пет Май 12, 2006 8:15 am

Моля всеки който види темата да гласува за да се получи един отговарящ на истината вот.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Май 12, 2006 8:25 am

дефинирай "Позирате ли докато карате"
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот Teodor40 » Пет Май 12, 2006 9:57 am

Удоволствието да се кара пред хора и когато има такива да се показват всички налични умения,да се правят неща които се смята че впечатляват,оглеждането после с цел "дали всички видяха какво направих" и т.н.
Не казвам че е лошо но да видим броят (n+1)на хората които това им доставя голямо удоволствие и колко хора не го харесват.
Аватар
Teodor40

Мнениеот did » Пет Май 12, 2006 10:06 am

[quote="Teodor40"]

Не казвам че е лошо но да видим броят (n+1)на хората които това им доставя голямо удоволствие и колко хора не го харесват.
[/quote]

при така поставена анкета никакъв брой няма да видиш. Правенето на въпросници не е лесна работа, то си е цяла наука, ако наистина искаш резултатите да имат някакъв смисъл. При толкова много отговори, много от които значат едно и също, "резултати" просто няма да има. Можеше простичко да дадеш 3 отговора "да", "не" и "понякога", ако не знаеш как да направиш мешаницата от опции пълна и непротиворечива.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Teodor40 » Пет Май 12, 2006 11:04 am

Във всеки възможен отговор има малка но съществена разлика с останалите.
Примерно гаусовата крива при безкраен интервал от възможни стоиности си се получава резултат-мах.А и иначе ако няма много възможности голяма част от хората които я прочетат анкетата няма да влизат в нито един от посочените възможни отговори и няма да гласуват.
А въпросът на анкетата е непълен. Ако това имаш в предвид ок.
Аватар
Teodor40

Мнениеот boian » Пет Май 12, 2006 11:09 am

Ама разбира се аз карам за да се снимам
did е прав така анкетата ще е много лъжлива то не ,че като ги сложиш тия три одговора ще стане много вярна ама все пак:basketb:
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот did » Пет Май 12, 2006 11:17 am

[quote="Teodor40"]

Във всеки възможен отговор има малка но съществена разлика с останалите.
Примерно гаусовата крива при безкраен интервал от възможни стоиности си се получава резултат-мах.А и иначе ако няма много възможности голяма част от хората които я прочетат анкетата няма да влизат в нито един от посочените възможни отговори и няма да гласуват.
А въпросът на анкетата е непълен. Ако това имаш в предвид ок.
[/quote]

ох.. Гаусови криви...
Какви криви, какви прави? явно нещо си чел тук-таме, ама и статистиката ти е като физиката.

Дали анкетата е пълна - на знам, предполагам, че да, при толкова много отговори. Обаче да е пълна не е единственото условие, за да може да се извлече качествена статистика. Трябва опциите да са взаимно-изключващи се, не трябва да има опции, които не значат нищо и още един куп други условия. Тук, например, ако аз искам да кажа, че ми е кеф да си карам пред хора и да ме гледат, бих могъл да отговоря поне по 4-5 начина, тъй като те не се изключват взаимно. Няма ясно разграничение между опциите. В същого време има опция (предпоследната), на която никой няма да отговори, ако приеме нещата сериозно. Тя е вътрешно противоречива и ще я посочат само хора, които искат да се избъзикат с анкетата.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Teodor40 » Пет Май 12, 2006 11:53 am

Специално предпоследният отговор се сещам кой може да го даде ама да не назовавам.
Не ми се спори пак а ти май не знаеш нищо за примера дето ти го дадох с гаусовата крива.Потърси нещо в гугъла и да разбереш какво имам в предвид. А на отговорите идеята е различна.
А дори и да не е много коректна анкетата аз не претендирам че съм специалист в тази област пък и пари не ми се дават за това.Който иска да я направи интересна да заповяда ама критики не ми се четат непрекъснато.Мисли си наум и само чети.Стига заяждания и поправки.Вие сте най-великите и го разбрахме вече!
Аватар
Teodor40

Мнениеот did » Пет Май 12, 2006 12:10 pm

[quote="Teodor40"]

Не ми се спори пак а ти май не знаеш нищо за примера дето ти го дадох с гаусовата крива.Потърси нещо в гугъла и да разбереш какво имам в предвид.
[/quote]

добре, добре... отивам да търся в гугъла гаусови криви... извинявай!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Май 12, 2006 12:25 pm

[quote="Teodor40"]

Специално предпоследният отговор се сещам кой може да го даде ама да не назовавам.
Не ми се спори пак а ти май не знаеш нищо за примера дето ти го дадох с гаусовата крива.Потърси нещо в гугъла и да разбереш какво имам в предвид. А на отговорите идеята е различна.
А дори и да не е много коректна анкетата аз не претендирам че съм специалист в тази област пък и пари не ми се дават за това.Който иска да я направи интересна да заповяда ама критики не ми се четат непрекъснато.Мисли си наум и само чети.Стига заяждания и поправки.Вие сте най-великите и го разбрахме вече!
[/quote]

Тъй като did е достатъчно скромен, аз ще си позволя да уточня, че като му знам квалификациите, нищо чудно той да е измислил гаусовите криви, но оскромност да ги е кръстил на г-н Гаус. Абе и ние дъртите някога сме учили математика, че даже и висша - аз лично 7 отделни.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот kagami » Пет Май 12, 2006 12:25 pm

И аз като дид - малко си прекалил с възможните отговори. Може би позираш докато пишеш :P

P.S. И не, не позирам, докато карам. Първо - смятам, че съм твърде зле, за да има с какво да впечатля когото и да било, и второ - винаги има по-нагоре и по-добре. Това, че евентуално Гошо е по-добре от Сашо на wheelie или на нещо друго (имената си ги измислям), не значи, че няма някой трети, който да е светлинни години по-напред и от двамата, а и четвърти, който е по-добър в това от третия. Тогава какъв е смисълът да се позира, като реално не си най-добрият? [А и при мен причината да карам няма нищо общо с околните индивиди.]
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот Teodor40 » Пет Май 12, 2006 12:57 pm

[quote="kagami"]

И аз като дид - малко си прекалил с възможните отговори. Може би позираш докато пишеш :P

P.S. И не, не позирам, докато карам. Първо - смятам, че съм твърде зле, за да има с какво да впечатля когото и да било, и второ - винаги има по-нагоре и по-добре. Това, че евентуално Гошо е по-добре от Сашо на wheelie или на нещо друго (имената си ги измислям), не значи, че няма някой трети, който да е светлинни години по-напред и от двамата, а и четвърти, който е по-добър в това от третия. Тогава какъв е смисълът да се позира, като реално не си най-добрият? [А и при мен причината да карам няма нищо общо с околните индивиди.]
[/quote]

:lolup: :thumb:
Ето това е готино мнение!;)
А искам да спомена че когато писах анкетата исках да е поне малко забавна.
Аватар
Teodor40

Мнениеот EmZo » Пет Май 12, 2006 1:42 pm

А къде е отговора - просто карам заради удоволствието от самото каране, близкия контакт с планината и тн. и тн.
Анкетата е малоумна рожба на безделието. 80% от въпросите са безсмилено еднакви.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Teodor40 » Пет Май 12, 2006 1:50 pm

[quote="EmZo"]

А къде е отговора - просто карам заради удоволствието от самото каране, близкия контакт с планината и тн. и тн.
Анкетата е малоумна рожба на безделието. 80% от въпросите са безсмилено еднакви.
[/quote]

Емзо,ти си в депресия човек.Щом и мош гърл не ти хареса...забии се с Мария,порни и ду***о и готово(тази русата дето беше на р.д.Нали и тя е в курса?)Ще се развеселиш брутално :liplick:
Аватар
Teodor40

Мнениеот EmZo » Съб Май 13, 2006 4:20 pm

Аз със сигурност не съм в депресия, а ти си пий хапчетата както казва добрия чичко доктор, щото ето какво се получава когато не го правиш - пишеш неща абсолютно лишени от всякакъв смисъл. Или може би депресията ми е замъглила съзнанието. Ти ще кажеш ти си психолоК.
А ако е по-сериозно от депресия може ли да се освидетелствам при те?!
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот did » Съб Май 13, 2006 4:36 pm

Teodor4o, хайде да ми изтълкуваш получената статистика, че не намерих нищо за Гаусовите криви, което да ми е в помощ при анализа на тая анкета.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Teodor40 » Съб Май 13, 2006 10:30 pm

[quote="Teodor40"]

[/quote]
Аватар
Teodor40

Мнениеот Rancid » Съб Май 13, 2006 10:37 pm

@did
Когато казах,че обясненията на Teodor4o са смехотворни имах предвид точно същото което се случи и в тази тема.А именно,парадирането с повърхности знания за да се впечатляват невежи като мен.В крайна сметка Teodor4o,който е такъв върл противник на позирането се оказа именно позьор.Все пак господинът ще ни просветли ли за Гаусовите криви или не?
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Metal_Psycho » Съб Май 13, 2006 11:02 pm

Олеле малеле.:)
Ми не се смятам за поузър.Карам си там,туй унуй.
Бих казал,че при наличието на голяма групичка от сродни души е съвсем в кръга на нормалното всеки да даде всичко от себе си.Пък и ако има някое фото или камера,да се фърлят по-тежките неща евентуално.:)
Личните ми наблюдения върху мен са,че когато някъде,някакси,някой ме е щракнал или нещо такова,не гледам да ги разпространявам толкова,колкото да ги разгледам аналитично,да си видя грешките отстрани и тн.Неказвам обаче,че досега това ми е помагало.:)
Поузърите,като подвид на човеците,каращи коуеуа,според мене са хора който излизат да карат с цел,да бъдат забелязани.Няма значение как ще карат,важното е да се окичат със разни шаренийки и тн и да отидат на някое заселено място.
Поузъри могат да бъдат хора с някой шарен Хросс и анцунг,а може и да са хора с мега,хипер,гигер скъпи коуеуа,с маркови екипировки и тн.:)
Общото между тях,както казах е обикновенно малкиа или напълно липсващ опит,непрекъснатото цъкане като нещо не им лепне(в повечето случай,те даже незнаят какво са се опитали да направят,ама там дърпат,сучат и тн),като докато цъкат,се оглеждат евентуално,дали някой се заблеял по него.

Абе деа знам,все тая е.Важното е,че баш поузърите не са баш,тези дето непрекъснато биват наричани така на шега.Има много такива примери.Дадените типове си карат сами,на затънтени места и тн,но когато се случи да бъдат видяни от няква маса народ и им се "лепва",че са поузъри.
ТОва всичко е за сериозната част от темата.Трябва да се разграничават истинските от тези,който просто се ебават с това понятие.

Един бърз пример за поузърщина и нетакава.
Дърта в южния.:)
Има си хората които си го скачат,без да им мигне окото.Ясна им е техниката.Скачат си и като има хора,и като няма.Просто им е кеф.
Но има едни други,който са го скочили само защото е имало яко "публика" точно тогава и за да се "докажат",въпреки,че те самите не са сигруни в себе си,се засилват.Ако имат късмет,не се размазват лошо.В такъв случай продължават да го скачат докато има кой да ги гледа,всеки път,треперейки отвътре,или докато не се разотиде публиката или докато не се размажат.:)
Анти поузър-човек който няма нужните умения,не се чувства спокоен и въпкреки многото публика+подстрекателството на някой негови приятели,не се прави нещо,което не е и просто не го ебе за всичкото това.
Тези типове или никога няма да го скочат,защото просто такива неща като цяло не ги влекат,или ще го направи,когато той сметне,че е готов.

В крайна сметка,всеки сам си ги дефинира тез неща.
Аз само изложих мойте такива.:)

П.п. защо пишете такива глупости?И се абите?
Какво значение има как е формулирана анкетата?Все едно е единствената.:DВажното е да има там разни неща да се цъкат.:)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот caspar » Съб Май 13, 2006 11:03 pm

[quote="Rancid"]

Teodor4o,който е такъв върл противник на позирането се оказа именно позьор[/quote]

Той винаги си е бил [b]позиор[/b]. непознавам по-голям от него.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот velco » Съб Май 13, 2006 11:33 pm

Аз съм позьор. Признавам си. Кат карам, непрекъснато гледам как да позирам. Например кат скачам на някой дърт се поспирам в горна мъртва точка, изчаквам светкавиците са спрат да светкат и тогава продължавам.

Ох, олекна ми ...
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот mih » Съб Май 13, 2006 11:35 pm

[quote="velco"]

Например кат скачам на някой дърт се поспирам в горна мъртва точка, изчаквам светкавиците са спрат да светкат и тогава продължавам.
[/quote]

малко е, трябва и да можеш в него момент като Седрик да даваш по целувка на публиката. :X:eyebrow:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот velco » Съб Май 13, 2006 11:41 pm

[quote="mih"]

[quote="velco"]

Например кат скачам на някой дърт се поспирам в горна мъртва точка, изчаквам светкавиците са спрат да светкат и тогава продължавам.
[/quote]

малко е, трябва и да можеш в него момент като Седрик да даваш по целувка на публиката.[/quote]

Ми ... таквоз ... не ми е в стила. По-скоро бих креснал на некой фотограф "Къде блейш, бе, уфцъ, снимай, нема цял ден да ти виса тука!!!"
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Гост » Съб Май 13, 2006 11:51 pm

аз познавам бати позиорчето-дори спи върху колелото и си е направил двойник от восЪк за да го гледа нощем.
бе.
Гост

Мнениеот Teodor40 » Нед Май 14, 2006 9:33 am

[quote="caspar"]

[quote="Rancid"]

Teodor4o,който е такъв върл противник на позирането се оказа именно позьор[/quote]

[/quote]

Аз дори не обичам да карам пред хора.Когато е така все едно по задължение карам. Както и да е. А на тъпите спамъри няма да отговарям на глупостите вече защото те не могат да напишат нищо смислено по никоя тема а дори и да могат не го правят.Само спам!
Аватар
Teodor40

Мнениеот Rancid » Нед Май 14, 2006 10:43 am

Аз не съм казвал нищо за карането ти...
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот EmZo » Пон Май 15, 2006 2:15 pm

[quote="Teodor40"]

[quote="caspar"]

[quote="Rancid"]

[/quote]

А на тъпите спамъри няма да отговарям на глупостите вече защото те не могат да напишат нищо смислено по никоя тема а дори и да могат не го правят.Само спам!
[/quote]

Теди, меченцето ми! Тогава, по добре не си говори сам, защото освен че ще те пиомислят за луд, ще си нарушиш собственото правило да не говориш със спамери.

Твоите анкетки и теми, са си чиста проба спам и е норамлно да пораждат само спам в отговорите.

Не ми отговаряй.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Besen na Kolelo » Нед Дек 23, 2007 3:28 am

Че на мен карането ми се зразява в поза,то иначе не е каране,т.е аз или позирам или седя на пейка хаха :)
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот dani32 » Нед Дек 23, 2007 11:04 am

Всеки дали не обича да позира а ?! на НДК като минават мацките ше се изпочупат кой да е първи на виража :D
пс. Това е един от неизбежните рискове на `професията` или хобито :)
dani32

Рейтинг: 1237

Мнениеот MIRO A » Нед Дек 23, 2007 2:44 pm

Който иска да си позира, аз не съм почитател на това нещо (въпреки че съм имал една две изцепки). Аз като карам си карам за собствен кеф, а не за чужд.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Следваща

Назад към Анкети