Педали оборудвани с шкурка за skate

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот did » Съб Май 13, 2006 5:47 pm

[quote="krosa"]

...
[/quote]

krosa, като се опитваш да убедиш Liohman, че 2+2=4, наясно ли си на кого ги обясняваш тези неща? Аз също (сам виждаш) в началото на темата бях скептик и още съм (за XC, DH,...). Обаче явно в определени случаи това върши работа и точно тези, на които това им върши работа, определено знаят какво е скейт и по какво скейта се отличава от колелото.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот elfa » Съб Май 13, 2006 6:12 pm

[quote="did"]
Обаче явно в определени случаи това върши работа и точно тези, на които това им върши работа, определено знаят какво е скейт и по какво скейта се отличава от колелото.
[/quote]

:clap::thumb:

Да кажа нещо:вземаш си шкурка за skate(плащаш някакви пари,вземаш хубава и доста като дължина шкурка, нали да стигне за няколко пъти да се сложи на педалите), изрязваш я и я залепяш на местата, на които мислиш, че ще ти свърши работа!Тя е [b]самозалепваща[/b](така разбрах от Liohman, но все още не съм се обедил тъй като не съм имал време да проверя в някой skate магазин),залепваш я, ако се разлепи или не ти помогне по начина, който искаш разлепяш я и си си научил урока!!!Като се/ако разлепи шкурката няма да остави някъкви белези по педала(примерно от лепило може да останат гранавини от него или да има част от шкурката, която да не може да се разлепи...) и така.....Или ще понегне или не(аз смятам, че на мен ще ми помогне по начина, който искам и е възможно да не го обяснявам добре тъй, че да не ме разберате ), ако не помогне изгубил си няколко лева(не за умиране) и малко време, но ако помогне ще се радваш, нали;)!!!
elfa

Рейтинг: 1705

Мнениеот PtD » Съб Май 13, 2006 10:18 pm

[quote="did"]

Аз също (сам виждаш) в началото на темата бях скептик и още съм (за XC, DH,...).
[/quote]

Представям си като има калчица какво се случва...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот krosa » Нед Май 14, 2006 11:43 am

[quote="PtD"]

[quote="did"]

Аз също (сам виждаш) в началото на темата бях скептик и още съм (за XC, DH,...).
[/quote]

Представям си като има калчица какво се случва...
[/quote]

[color=black] ми кво нищо няма да остане от шкурката [/color]
krosa

Рейтинг: 1200

Мнениеот Liohman » Пон Май 15, 2006 9:12 am

[quote]виж сега,шкурката я слагат на скейта като скачат с него(тежащ 1-2кг)да следва краката и да не изгубва сцепление с обувките, но при байка е др. работа ще ти трябва по едра шкурка за да се задържиш на байка.с тая ситната шкурка ако не е си плоски подметки ще се хлъзгаш само.също байка се движе много по бързо се движе от скейта това също влияе на доброто сцепление с педала.
по добре си вземи едни добри платформени педали мен лично ще ме е срам да изляза с педали по които има лепена шкурка. [/quote]

Виж сега...първо си настрой мозъка на правилната честота, току виж проработил. Ако до сега не си разбрал, шкурката е сложена на платформени педали.

След четвъртия ден каране (в Бургас :eyebrow:) шкурката все още не се е изтрила или разлепила, а сцеплението е страхотно, само дето си замина поредната вилка.
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот spinsession » Пон Май 15, 2006 12:38 pm

хммм може би неразбирателството тук се дължи на факта че различните хора карат по различен начин! това с шкурката на педалите за мен е безмислено-ще я сложа преди да се кача на витоша и закача ли педала на лифта тя вече ще е унищожена,пък и калта и водата надолу...
за асфалтните дисциплини обаче може да е доста полезно! Лйохман,с какви обувки караш?
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот Liohman » Пон Май 15, 2006 1:08 pm

[quote]Лйохман,с какви обувки караш?[/quote]

С кецове.

Но както споменах по-горе:
1. шкурката държи на вода отлично и е много добро помощно средство към платформени педали
2. евтина е
3. изключително лесна за подмяна
4. издържлива е

Според мен дори да се налага смяна на седмица един път, пак е доста рационална. Единствено на кал незнам как ще се държи, но мисля, че не е проблем да се тества. А и никой няма да фалира ако пробва, мойте тестове до сега дават само положителни резултати.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот krosa » Пон Май 15, 2006 1:45 pm

[quote="spinsession"]

хммм може би неразбирателството тук се дължи на факта че различните хора карат по различен начин! това с шкурката на педалите за мен е безмислено-ще я сложа преди да се кача на витоша и закача ли педала на лифта тя вече ще е унищожена,пък и калта и водата надолу...
за асфалтните дисциплини обаче може да е доста полезно! Лйохман,с какви обувки караш?
[/quote]

[color=black] идеята за града можи да върши работа(макар и минимална)ама за планината са пълен ъъъъъъъпсурт :crazy: [/color]
krosa

Мнениеот EmZo » Пон Май 15, 2006 1:47 pm

[quote="elfa"]

...За шкурка вече сам си харесал една от електронния каталог на BAS за 12лв.!
[/quote]

[quote="Liohman"]

...се налага смяна на седмица един път...[/quote]

[quote="Liohman"]

...доста рационалнa....[/quote]

:crazy::crazy::crazy:

EDIT: Току що плучих предложение от съквартиранта ми, че за 12 лв. може да си купиш 1км. сезал и да си връзваш краката.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Liohman » Пон Май 15, 2006 1:54 pm

@EmZo
Хахахаха, зле. Ти с една такава шкурка ще облепиш 50 педала изцяло. Мисли преди да пишеш.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот EmZo » Пон Май 15, 2006 1:59 pm

Добре де, не съм скейтър не знам колко количество скейт шкурка получаваш за тези пари.
Иначе и аз съм скептичен за планината и шкурката.:) :beer: :)
В този случай, със сигурност бих събрал 200-300лв, за платформи с автомати. Но разбирасе за стрийт, автоматите едва ли вършат работа.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Liohman » Пон Май 15, 2006 2:08 pm

Ако се желаеш да се самоубиеш на градско каране автоматите са доста добър вариант.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот dulbokia » Вто Май 16, 2006 12:03 am

Поне отпада проблемът с пускането на педалите, когато не си сигурен, че ще се приземиш добре :)
Колкото повече карам... толкова повече ми се кара.
Изображение
Аватар
dulbokia

Рейтинг: 1680

Мнениеот Liohman » Вто Май 16, 2006 8:44 am

Хахаха, доста интересно ще стане, ако се приземи на 90 градуса с автомати.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот spinsession » Вто Май 16, 2006 10:56 am

Лйохман,не успявам да бъда скептичен без да съм пробвал!:beer: обаче се притеснявам дали няма да има затруднения при махането на вече унищожената шкурка! как смяташ ти,лесно ли ще се сборя?
@всички смятам че педал с шкурка за в планината си е смешно,но педал с рапидки и шкурка си е съвсем друга работа :spin:
Аватар
spinsession

Мнениеот Liohman » Вто Май 16, 2006 11:03 am

[quote]смятам че педал с шкурка за в планината си е смешно,но педал с рапидки и шкурка си е съвсем друга работа[/quote]

Ами явно не ми четеш постовете, аз шкурката я слагам като допълнение, а не само на нея да стоя. Това го описах още в началото, педалите ми станаха точно като тези на снимката. Иначе мисля, че не е проблем махането на шкурката.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот spinsession » Вто Май 16, 2006 11:18 am

@лйохман да,извиявай,не съм обърнал внимание!
@всички скоро ще ви кажа как е с педали с шкурка в планината!
Аватар
spinsession

Мнениеот lechuga » Вто Май 16, 2006 1:47 pm

[quote="spinsession"]
@...но педал с рапидки и шкурка си е съвсем друга работа :spin:
[/quote]

А педали със рапидки, шкурка, автомати и каишки направо е върха.;)
P.S. А па и със сезала на EmZo ще са направо убиец
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот krosa » Вто Май 16, 2006 1:49 pm

[quote="Liohman"]

[quote]П.П.С. няма такава тъпотия като педал с шкурка[/quote]

Ъъъ всъщност такава "тъпотия" като педали с шкурка има, при това на една от най-уважаваните бмх фирми, а и те не са единствени...
[img]http://www.flybikesbmx.com/products/images/pedal3colors.jpg[/img]
И всъщност не ви трябва никакво лепило, понеже шкурките за скейт са самозалепващи, при това залеват изключително добре, също така износването на шкурката е доста минимално.
[/quote]

[color=black] с толкова шкурка на педала не виждам с какво ще ти помогне ама ти щом твърдиш,според мене само шипчетата те задържат на педала [/color]
krosa

Мнениеот Liohman » Вто Май 16, 2006 2:05 pm

[quote]с толкова шкурка на педала не виждам с какво ще ти помогне ама ти щом твърдиш,според мене само шипчетата те задържат на педала [/quote]

Ееемиииии щом казвашшшш... Те хората от небето падат и въобще не са в час.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот bikerider » Вто Май 16, 2006 2:11 pm

[quote="krosa"]
[black] с толкова шкурка на педала не виждам с какво ще ти помогне ама ти щом твърдиш,според мене само шипчетата те задържат на педала
[/quote]

Да де, ама като стъпиш на педала възглавничката ти не е фиксирана, щото точно там дето са сложили шкурка няма шипчета. И понеже като стъпиш възглавничката слиза надолу до педала затова и е сложена шкурка, а не още шипчета.

С това "не виждам с какво ще ти помогне" не виждам какво искаш да кажеш. По-добре недей да гледаш, ами помисли и/или пробвай. Аз лично нямам нужда от шкурка, но това не значи че няма полза.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот krosa » Вто Май 16, 2006 4:19 pm

3-4 кв.см. сигурно ще ви помогнат направо няма да се отлепите от педалите:crazy:
krosa

Мнениеот Liohman » Вто Май 16, 2006 4:38 pm

Щом казваш, ПРОФЕСОРЕ!!!
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Freeride116 » Вто Май 16, 2006 4:59 pm

@krosa
Ти някога пробвал ли си педали с щурка та спориш с някой, който е пробвал? ти (извинете) ама малоумен ли си :crazy:
Born to lead
at breakneck speed
with high octane
We're spitting flames
------------------------
IRC channel #FreeRide^YoUr^mInD Best FreeRiders :) http://forums.cjb.net/freeridemtb.html
Freeride116

Предишна

Назад към Архив