Нарушение от 1 пиксел...

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Май 30, 2006 10:58 am

hm....
тояга....
в момента ТИ си единственият ******* в нарушение!
изяш се от яд!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Вто Май 30, 2006 11:06 am

[quote="Nightbringer"]

bikerider, знам, че ти винаги си прав, правиш интелигентни сравнения и за това, моля те, зарадвай ме с едно :rofl:
TOYAGA прави точно това, което съм написал - нарушава правилата и то не с 1 а с 603px и 26,1КБ за да ни покаже колко е лошо да се нарушават правилата. "Това ще ви радва, докато модераторите не гарантират спазването на правилата". Признавам, той е страаашно интелигенте, човек и ежедневно ни го показва :rofl:
[/quote]

А какво друго да направи? Да зарови глава в пясъка????

Бързо забравихте колко бавно се зареждаше форума. Бързо забравяте и какво става когато се правят компромиси с правилата.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Май 30, 2006 11:08 am

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

в момента ТИ си единственият в нарушение!
[/quote]

Грешиш...

[quote]изяш се от яд![/quote]

... и си неграмотен.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Вто Май 30, 2006 11:08 am

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

hm....
тояга....
в момента ТИ си единственият СМЕШНИК в нарушение!
изяш се от яд!
[/quote]

Хамстер, поне веднъж можеш ли да видиш по-далеч от собствения си нос? Съгласен съм, че би могло да се направи изключение за един пиксел, но правилата които Любо въведе са категорични. Да беше по-размита границата, разбирам да ти е неприятно.

Баси хората сте, после пищите що никой не спазва законите - еми ей от такъв манталитет идва.

Можеш ли поне за момент да спреш да мислиш за себе си и да погледнеш проблема? Проблема е голям, ама за жалост малко хора виждат по-далеч от носа си.

Edit: апропо, поздравления за махнатия пиксел. Некои неща като не стават с морков, стават с тояга. Важен е резултата.
Аватар
bikerider

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Май 30, 2006 11:31 am

[quote="bikerider"]

[quote]Хамстер, поне веднъж можеш ли да видиш по-далеч от собствения си нос? Съгласен съм, че би могло да се направи изключение за един пиксел, но правилата които Любо въведе са категорични. Да беше по-размита границата, разбирам да ти е неприятно.

Баси хората сте, после пищите що никой не спазва законите - еми ей от такъв манталитет идва.

Можеш ли поне за момент да спреш да мислиш за себе си и да погледнеш проблема? Проблема е голям, ама за жалост малко хора виждат по-далеч от носа си.

Edit: апропо, поздравления за махнатия пиксел. Некои неща като не стават с морков, стават с тояга. Важен е резултата.
[/quote]

на мен вобще не ми е за 1 пиксел
или подписа.
както видя - сменен е с такъв, отговарящ на ограниченията;
единственото, което ми лази по нервите е държанието на Тояга към голяма част ос съфорумците.
И най-вече начинът по който се налага - като 5-годишен *******, който не си е получил близалката.
Знам, че това НЯМА да се промени и никой, освен Тояга НЕ МОЖЕ да го промени.
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Admin » Вто Май 30, 2006 11:37 am

[quote="bikerider"]

Хамстер, поне веднъж можеш ли да видиш по-далеч от собствения си нос? [/quote]

Очевидно може, след като е решил да намали размера на подписа си, без да съм го молил заради прословутия един пиксел, само и само да има повече мир. Пешо, :agree:

[quote="bikerider"]

Съгласен съм, че би могло да се направи изключение за един пиксел, но правилата които Любо въведе са категорични. [/quote]

Никъде не съм казвал, че това правило е докрай категорично. Основната идея на правилото е да се намали размера на банери, които с това затрудняват ползването на форума и генерират излишен трафик, нали така? Ако е така, единият скапан пиксел на Пешо по никакъв начин не затрудняваше никого, още повече че размерът на подписа му беше 8КВ. Т.е. смешен размер. Но явно освен проблемът с бавното зареждане и гълтането на трафик, има и проблем с това, че подписа на някого дразни очите на другиго - правилата на форума нямат за цел да обслужват такива проблеми.

[quote="bikerider"]

Проблема е голям, ама за жалост малко хора виждат по-далеч от носа си.[/quote]

Не е един, много са ;) Но един от основните открай време е почти пълната липса на толерантност във форума. За мен е без значение дали ще има или не картинки в подписите, но вотът в анкетата до момента, както и цялата патардия по случая с единия пиксел, за мен е поредното доказателство за наличието на този проблем. Разбира се, има и други. Разбира се, това си е просто мое мнение и не е нужно никой да го споделя :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Nightbringer » Вто Май 30, 2006 11:51 am

[quote="bikerider"]
А какво друго да направи? Да зарови глава в пясъка????

Бързо забравихте колко бавно се зареждаше форума. Бързо забравяте и какво става когато се правят компромиси с правилата.
[/quote]

Никой не е казал, че трябва да си зарови главата в пясъка, но ми се струва, че е леко абсурдно да се нарушават правилата с оправдание "аз го правя за да се гарантира спазване на правилата". Даже ми е чудно как Admin успява да си владее нервите и да отговаря културно на заяжданията...
Също толкова абсурдно е, че седим и спорим за 1 пиксел вместо да уважим хубавото време и си да покараме двуколките :)
За другото си прав - аз самия не съм бил тук в началото, когато се е зараждал форума, влизам откакто имам колело(от 1 година).
Аватар
Nightbringer

Рейтинг: 1618

Мнениеот TOYAGA » Вто Май 30, 2006 11:53 am

[quote]...без да съм го молил заради прословутия един пиксел...[/quote]

Нима не декларира съвсем наскоро, че ще известиш писмено хората с банери извън правилата? С какво Пешо е по-привилегирован от останалите?

[quote]...има и проблем с това, че подписа на някого дразни очите...[/quote]

Дразни, да. Както вече имах случай да спомена, очаква се това да е форум, а не кино или циганска каруца - аватарът е предостатъчен визуален елемент.

[quote]...почти пълната липса на толерантност във форума...[/quote]

Премахни правилата и ще имаш пълна толерантност...

[quote]...вотът в анкетата до момента...[/quote]

... е достатъчно красноречив!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Admin » Вто Май 30, 2006 12:03 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote]...без да съм го молил заради прословутия един пиксел...[/quote]

Нима не декларира съвсем наскоро, че ще известиш писмено хората с банери извън правилата? С какво Пешо е по-привилегирован от останалите?[/quote]

Както казах, аз му бях писал, защото подписът му съдържаше и един ред текст. И Пешо веднага и безусловно си махна текста и остана само картинката, за която дори не бях забелязал, че е с 1 пиксел отгоре, тъй като очевидно тя е готов банер по стандарта 468х60 пиксела, само че не знам защо от въпросния сайт за прогнози са го направили с пиксел повече. По подобна логика например човек като намери пет стотинки или запалка на улицата, трябва или да ги предаде в общината, защото са чужда вещ, или да понесе наказателна отговорност, ако не го направи. Само че за такива случаи е предвиден института на "маловажния случай", това не е случайно и не мисля, че в случая съм приложил "маловажния случай" неправилно. Нямам какво повече да добавя за единия пиксел. Нито пък ми се разисква по другите въпроси, има си неща, върху които не мога или няма смисъл да влияя.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот KiZZo » Вто Май 30, 2006 12:20 pm

@Admin

Respect :agree:
KiZZo

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Вто Май 30, 2006 12:23 pm

[quote]...за такива случаи е предвиден института на "маловажния случай"[/quote]

:agree: Няма спор, че Пешо е маргинал. Спорни в случая са методите за ограничаване на броя на маргиналите.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот did » Вто Май 30, 2006 1:05 pm

[quote="Admin"]

Разбира се, има и други. Разбира се, това си е просто мое мнение и не е нужно никой да го споделя :)[/quote]

не знам дали има някакво значение, но има кой да го споделя ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alien » Вто Май 30, 2006 2:26 pm

@Admin - :thumbu:

@TOYAGA - напослдък ТИ си човекът, който внася смут във форума. ТИ непрекъснато, ама наистина НЕПРЕКЪСНАТО се заяждаш с всеки и за всичко. ТИ пускаш безумни теми за 1 пиксел с очевидното намерение отново да си натрапиш мнението и да използваш възможността пак да поплюеш малко. Очевидно е, че си прав. Има си правила, които не са спазени. Е аз те питам - какво от това? Трафик ли ти хАби? Дразни ти очите? Не мога да разбера какъв ти е проблемът? Защо не се махнеш от този форум като е пълен с лумпени и имбесили? Защо си губиш собственото ценно време да отговаряш на малоумни постове? Да ти кажа твоите ме дразнят повече, с тази скрита ирония и не толкова скрита злоба, от всичките глупости изляти от 12-годишни лапета, а и от тези на НощнияВълк.

Знам, не съм му на нивото и на годините, дид и байкрайдер, няма нужда да ми го казвате. Знам, че не съм прав. Аз все пак да си го кажа. ;) Ай, до следващата тема, която ще ме накара да изпиша толкова шитове за толкова малко време. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Windstream » Вто Май 30, 2006 2:42 pm

[quote="Alien"]

@TOYAGA - напослдък ТИ си човекът, който внася смут във форума. ТИ непрекъснато, ама наистина НЕПРЕКЪСНАТО се заяждаш с всеки и за всичко. ТИ пускаш безумни теми за 1 пиксел с очевидното намерение отново да си натрапиш мнението и да използваш възможността пак да поплюеш малко.[/quote]

Бъркаш, съвсем не това е причината, той сам си го е казал малко по-горе.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Вто Май 30, 2006 2:50 pm

@Alien: ако ми покажеш къде виждаш злоба, лично ще те черпя една каса бира.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Вто Май 30, 2006 3:03 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

Мога да ти кажа къде АЗ виждам злоба, друг е въпросът дали ТИ ще видиш, нали? ;)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Nymphetamine » Вто Май 30, 2006 3:25 pm

[quote="Alien"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

Мога да ти кажа къде АЗ виждам злоба, друг е въпросът дали ТИ ще видиш, нали? ;)
[/quote]

:thumbu:
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот bikerider » Вто Май 30, 2006 3:51 pm

Ма кажи, разбира се.
Любопитно ми е друго, защо го тълкуваш като злоба???

Защо винаги когато се каже нещо срещу общия "кеф" се третира като злоба? Непонятно ми е. Все едно живеем в розова сценка и трябва всичко да е розово за да е наред. Или твърдиш, че няма проблеми?
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Вто Май 30, 2006 4:08 pm

[quote="bikerider"]

Ма кажи, разбира се.
Любопитно ми е друго, защо го тълкуваш като злоба???[/quote]

Веднага давам за пример няколкото пост -а на ТОЯГА в темата на хамстера за чашките (нещо си, headset reducer, по памет). Първият пост на ТОЯГА беше да си намерил първо brainshit reducer. Сега, аз не разбрах какво точно пита Хамстера и дали това, което пита не е "тъпо" или "безсмислено", но дори и да е, отговорът на ТОЯГА беше грозна обида.

[quote="bikerider"]

Защо винаги когато се каже нещо срещу общия "кеф" се третира като злоба? Непонятно ми е. Все едно живеем в розова сценка и трябва всичко да е розово за да е наред. Или твърдиш, че няма проблеми?
[/quote]

Ми проблеми от сорта на 1 пиксел ми се виждат безобидни. Проблеми от сорта на масовата простотия и неграмотност не се решават с обиди и заяждания (всъщност, аз мисля, че не се решават изобщо). Това твърдя аз.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот TOYAGA » Вто Май 30, 2006 4:13 pm

@ Аlien

[i][b]Do You See What I See?
Truth Is an Offence
You Silence for Your Confidence
Do You Hear What I Hear?[/b][/i]
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Вто Май 30, 2006 6:36 pm

[quote="Alien"]
Веднага давам за пример няколкото пост -а на ТОЯГА в темата на хамстера за чашките (нещо си, headset reducer, по памет). Първият пост на ТОЯГА беше да си намерил първо brainshit reducer.
[/quote]

Алеле мале. Жалко, че не си схванал хумора.

[quote="Alien"]
Ми проблеми от сорта на 1 пиксел ми се виждат безобидни. Проблеми от сорта на масовата простотия и неграмотност не се решават с обиди и заяждания.
[/quote]

Може би ако спреш да ги разглеждаш отделно има шанс да ти проблесне пряката връзка между двете.

[quote="Alien"]
Всъщност, аз мисля, че не се решават изобщо. Това твърдя аз.
[/quote]

Решават се чрез просвета. И понеже образованието ни е на ниво пещерна култура, тук поне имаме рядкия шанс да се научим един друг на по-добро.
Не забравяй и другия момент - аз лично едва ли мога да изброя нещата които съм научил от този форум. Да ти казвам ли от кого съм научил 80% от тях?
Аватар
bikerider

Мнениеот MaRtiAg0 » Вто Май 30, 2006 7:34 pm

Мен пък темата ми се струва забавна..Аз също лично не намирам злоба по постовете на TOYAGA , а по-скоро се опитва да налее мозък от гледната точка на един 37 годишен човек(прости ако те засягам с годините).Вярвам,че той може да ни каже много повече от това което знаем.(или аз поне)
:beer:
MaRtiAg0

Рейтинг: 1200

Мнениеот Гост » Вто Май 30, 2006 7:34 pm

[quote="bikerider"]

аз лично едва ли мога да изброя нещата които съм научил от този форум. Да ти казвам ли от кого съм научил 80% от тях?
[/quote]

[img]http://www.mtb-bg.com/album%5CNightwolf%5C59.gif[/img]
Гост

Мнениеот Гост » Вто Май 30, 2006 9:04 pm

@bikerider:Върни си стария подпис за чалгата.Беше много добър,освен това има постоянна образователна функция.:lol:Сериозно,върни го.
Гост

Мнениеот bikerider » Вто Май 30, 2006 9:25 pm

Само това ли да направя? :D
Аватар
bikerider

Мнениеот Rancid » Вто Май 30, 2006 10:18 pm

[quote]....И понеже образованието ни е на ниво пещерна култура, тук поне имаме рядкия шанс да се научим един друг на по-добро.
Не забравяй и другия момент - аз лично едва ли мога да изброя нещата които съм научил от този форум. Да ти казвам ли от кого съм научил 80% от тях?

[/quote]

bikerider:agree::beer:
Много си прав,ако не беше форумът още щях да бъда голям профан относно колоезденето,а вероятно и за други неща в живота(надявам се в момента да не съм такъв:)).Съжалявам,че нямам удоволствието да познавам лично никой от вас,освен Пешо.Видяхме се само за един ден и ми направи много добро впечатление.Най-много съм му благодарен,че изтърпя всичките ми безбройни въпроси относно изборът на колелото ми.Благодарен съм и на bikerider,защото ако не беше той,вероятно щях да давам пари за посредствени неща...:beer:Може да прозвучи като подмазване,което ни най-малко не ме интересува,но именно той ми е отворил очите за доста неща чрез постовете си,които са ме карали да погледна и от другата страна.Въпреки малкото ми контакти с TOYAGA бих казал,че ако се държиш възпитано и нормално,не би имал проблеми с него.Изхождам от един много стар PM пратен от мен на TOYAGA,в който получих изчерпателен отговор и проблемът беше отстранен:beer:.
Още в началато си мислех,че did е голям заядливец,но разбрах,че по този начин иска да стимулира хората да мислят преди да пишат.Благодаря и на него,защото той ми повлия до голяма степен:beer:.
Admin,който е виновникът за съществуването на форума заслужава само уважение:beer:Същото заслужава и afterburner за доброто отношение и множеството технически съвети:beer:.Ако съм пропуснал някого се извинявам.Като се замисля,едни от най-свестните хора присъстващи в живота ми,макар и виртуално са членове на форума...
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Предишна

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта