Въпроси за дискова спирачка

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Въпроси за дискова спирачка

Мнениеот Pe6o » Съб Мар 13, 2004 11:11 am

Здравейте на всички!!! [:p]
Случайно, докато се ровех из нета попаднах на този сайт. Работата, коята правите е страхотна, успях да науча доста нови неща за байковете, за различните им части и за тяхната поддръжка! 8)
Имам следният въпрос: Притежавам колело Leader Doberman модел 2002, с предна дискова спирачка Kinetick. Някой може ле да ми каже нещо повече за тази фирма Kinetick? Стори ми се, че видях някъде, че фирмата е немска?
Колелото го купих Декември месец 2002 г. и излезе доста читаво (не че съм голям екстремист), не съм сменял още нищо по него. Но мисля, да му сложа задна дискова спирачка и да му сменя главината с алуминиева. В момента е с V-Brake (noname доколкото успях да видя, или по-точно не успях да видя надписи по него :8D:)
Каква задна дискова спирачка (да попитам има ли разлика м/у задната и предната дискова спирачка) бихте ме посъветвали да си взема - търся съотношение цена/качество, като лек превес има цената... 8)
Благодаря на всички предварително, които ще откликнат на въпросите ми!!! [:p]
Pe6o

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alien » Съб Мар 13, 2004 11:55 am

Е всичко зависи от това колко пари можеш да дадеш и какъв стил караш най-много: XC, DH, FR ... отговори на тези два въпроса и ще получиш куп най-различни отговори, които съвсем ще те объркат, но няма да се плашиш :D:D
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот Avid » Съб Мар 13, 2004 12:02 pm

Тази рамка има ли уши за дискова спирачка отзад?
Човек е изобретателен. Когато не може да се освободи от някой недостатък, започва да го култивира съзнателно. И със самия факт, че е вече искан, недостатъкът му добива и за него, и за другите вид на качество.
Avid

Рейтинг: 1700

Мнениеот Pe6o » Съб Мар 13, 2004 4:58 pm

Рамката има ушенца :D
Днес ходих до един магазин и ми предложиха комплект на Шимано - съжалявам, но си забравих листчето с моделите в приятелката... Ще карам на спомени и описание...
За главина ми предложиха Шимано с цена около 34-36 лв, черна, нищо по-специално. Дискова спирачка - Шимано, цената беше около 56лв, моделът беше нещо като 745... Не съм много сигурен 8) Имаха и комплект на Логан - тайванска фирма някаква, главина и дискова спирачка, общо за около 71лв, но нещо не ми хареса...
Карам предимно градско, 2-3 пъти в седмицата карам и през горски пътеки, но нищо чак толкова екстремно...
Тия Кинетик се оказаха тайванки... :o)
Еми аз не съм много страхлив, не веднъж съм се нацепвал у някой дувар :B)::B)::B): :xx(::D
Pe6o

Мнениеот Persenk » Съб Мар 13, 2004 6:57 pm

[quote="Pe6o"]

Рамката има ушенца :D
За главина ми предложиха Шимано с цена около 34-36 лв, черна, нищо по-специално. Дискова спирачка - Шимано, цената беше около 56лв, моделът беше нещо като 745... Не съм много сигурен 8) Имаха и комплект на Логан - тайванска фирма някаква, главина и дискова спирачка, общо за около 71лв, но нещо не ми хареса...
Карам предимно градско, 2-3 пъти в седмицата карам и през горски пътеки, но нищо чак толкова екстремно...
Тия Кинетик се оказаха тайванки... :o)
:B)::B)::B): :xx(::D
[/quote]

За такова каране спирачката на Шимано ще ти заспи идеално.Номера и е 475.Това е най-доброто съотношение цена/качество.Ако имаш и някои друг лев можеш да се ориентираш към Shimano deore M515 или Hayes MX2 XC.Само бягай надалеч от Logan-и и темподобни.
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот Pe6o » Съб Мар 13, 2004 7:20 pm

Значи решихме въпросът със спирачката. Само да попитам, за тези пари има ли по-добър вариант от тази главина на Шимано за горе долу същите пари -36лв? Доколкото разбрах не е капсулована (Шимано нямали капсуловани), не е ли по-добре да е капсулована?
По колко лева вървят Shimano deore M515 или Hayes MX2 XC?
Pe6o

Мнениеот thefatcat » Съб Мар 13, 2004 7:28 pm

[quote="Pe6o"]

Значи решихме въпросът със спирачката. Само да попитам, за тези пари има ли по-добър вариант от тази главина на Шимано за горе долу същите пари -36лв? Доколкото разбрах не е капсулована (Шимано нямали капсуловани), не е ли по-добре да е капсулована?
По колко лева вървят Shimano deore M515 или Hayes MX2 XC?
[/quote]

Shimano deore M515 - 110lv (karal sum takava, no ne si zaslujava dvinata cena ot 475, spiraneto i e malko po-dobro)
Hayes MX2 XC - 70lv. i spored men e nai-dobroto, koeto mojesh da si zemesh za tezi pari;)
Kolkoto do glavinata s kapsolovani lageri neznam da ima pod 100 lv.
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Avid » Съб Мар 13, 2004 8:42 pm

Зимай я тази главина + Shimano Deore 475 и не вярвам да имаш проблеми като се има в предвид начина ти на каране!
Айде успех със слагането й! :)
Абе съвсем ли си сигурен, че има уши? ;):)
Човек е изобретателен. Когато не може да се освободи от някой недостатък, започва да го култивира съзнателно. И със самия факт, че е вече искан, недостатъкът му добива и за него, и за другите вид на качество.
Avid

Мнениеот axelmax » Съб Мар 13, 2004 9:08 pm

oste edin glas shimano 475a i moje da siq modneh tuka vav foruma imashe nesto za podobrqvane silata na spirachkata mnogo e prosto a za glavinata da e po hubava tova shimano mai zvuchi dobre ,ako govorim za zadna razbira se spirachkata ste se chuvstva v svoi vodi:D

ne se karaite a karaite
marian
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот thefatcat » Съб Мар 13, 2004 9:52 pm

[quote="Avid"]

Зимай я тази главина + Shimano Deore 475 и не вярвам да имаш проблеми като се има в предвид начина ти на каране!
[/quote]

[img]http://www.leader96.com/photos/Doberman_2.jpg[/img]
Az ne vijdam taq ramka da ima ushi, mai se burkash s dupkite za bagajnik;)
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Мнениеот HellRaider » Съб Мар 13, 2004 10:26 pm

[quote="thefatcat"]

[quote="Avid"]

[/quote]

[img]http://www.leader96.com/photos/Doberman_2.jpg[/img]
Az ne vijdam taq ramka da ima ushi, mai se burkash s dupkite za bagajnik;)
[/quote]

na tva pa kak 6te mu se sloji bagajnik hahha
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот Avid » Съб Мар 13, 2004 10:51 pm

E ще му завари бе, колко работа е :D:)[:p]
Avid

Мнениеот Metal_Psycho » Съб Мар 13, 2004 11:07 pm

AAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA(4ekai si poema vuzduh)AAHAAHAHHAHAHAHAHHAH oh aha ohoho
iiiihhh
uspokoih se:D
Abe kakvi sa tezi izvrateni snimki deto gi postvate tuka be?E pitam vi mije li takiva raboti,a?Ima hora s slabi surca vse pak,6e zeme se gutne,kato go vidi tova...4udo!!!
U6I za DISK??? VIIII ludi li ste???to tova koeto sa mu slojili za hamortesiori,sa prosto tam za ukrasa i ni6to pove4e!!!tova e prosto...prosto ne moga da go komentiram,to niama kakvo da mu se komentira na tva!!! aide stiga ste si kopuvali pa nai-golemite bokluci,zemete pomislete malko po-trezvo,saberete maaaalko pove4e pari i si kupete ne6to na koeto ne pi6e Leader,Cross,Sprint,Ultra ili tam neznam si o6te kakvi! niama da sgre6ite!!i ne mi izlizaite,4e ne mojete tolkova pari da dadete,gluposti,dori i s 600leva mojet ne6to po-dobrod da si zemete!!!!!!!FUCK PO4NAH GLUPOSTI VE4E DA PI6A,aide stiga!!!!!
MISLETE ZABOGA!!!
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот thefatcat » Нед Мар 14, 2004 12:17 am

[quote="Avid"]

E ще му завари бе, колко работа е :D:)[:p]
[/quote]

Ne stava. Taq ramka e s tolkova "abstraktna" forma 4e samiq rotor ne moje da vleze v ramkata, a puk da se zavarqt ushi e napravo nevuzmojno:xx(:
Аватар
thefatcat

Мнениеот Pe6o » Нед Мар 14, 2004 2:12 am

ufff murzi me da pisha na kirilitza a i predi malko se vrushtam ot piene hahahah 2 golemi jina s nekvi biri.... abe vie na kakvo vikate ushi, na tiya dvete dupki za postavyaneto na mehanizma na spirachkata nali? abe ima si takova neshto!!! dve dupki ima! sushtoto e kato na snimkata, samo che moito si imashe predna diskova, i mi izleze kum +-220lv Nyamam spomen kolko tochno... Za kakvi 600 lv mi govorish be chovek, az za tiya pari shte si zema nyakolko kolela... Verno che useshtam che amortisyorite sa slabichki i predniya i zadniya, ama za tiya pari tolkoz... bivat...
hmmmm prodavacha ot koito si kupoih baika mi kaza che mozhe da se slozhi, neznam, az sum dosta zle v tiya rabotii [:p] Balkanche Rulzzz

Blagodarya vi za tova, koeto napisahte... :))
ya mi obyasnete kakto tochno predstavlyavat tezi ushi? tova sa dvete dupki nali?
Da dam li 20 leva otgore za Hayes MX2 XC - 70lv??? Vie kakvo mislite, ima li chak takava razlika s tova shimano??
uff Nazdrave! :X:I:I:o)
Pe6o

Мнениеот Avid » Нед Мар 14, 2004 2:30 am

Взимай Shimano BR-M475 бе човек!

[img]http://mtb-bg.com/biketest005_02.jpg[/img]

Ето така изглеждат ушите за дискова спирачка!
Avid

Мнениеот guster MK » Нед Мар 14, 2004 4:44 am

[size=100][/size][color=limegreen][/color]Na stranata na BAS pise MX-2 99.lv ili pak taa e stara cena? a koe podobroto na MX-1
guster MK

Мнениеот guster MK » Нед Мар 14, 2004 4:46 am

[size=100][/size][color=limegreen][/color]Na stranata na BAS pise MX-2 99.lv ili pak taa e stara cena? a koe podobroto na MX-1
guster MK

Мнениеот thefatcat » Нед Мар 14, 2004 10:26 am

[quote="guster MK"]

[/quote]

Bas si e bas.....
Mi Mx2 si e XC spira4ka, dokato Mx1 si e FR i DH spira4ka. To i po cenata si li4i. Mx-1 e 199 lv.;)
Аватар
thefatcat

Мнениеот Pe6o » Нед Мар 14, 2004 10:38 am

Със сигурност мога да кажа, че има уши, на тази снимка е без предна дискова, а моето си има, може този модел на снимката просто да няма уши на вилката и рамката...
Вчера, както казах ходих до един магазин и там имаше изложени доста колела... Абе хора, аз ли нямам вкус, ама над 90% от колелата ме отвратиха с вида си :xx(::xx(::xx(:
Единствените колелета, които ми харесаха бяха едно модел Бехемот (1099лв) и още едно, ама то си беше на клиент - някакъв Скот.;)
Имаше и новия Доберман - мога да кажа само едно: грозно!!! Парите на колелото си бяха същите, както преди 2 години, но имаше голяма разлика в окомплектовкото... Само като погледнах дразнещо евтината гумения и недодяланите пластмаси по кормилото... :xx(:
Имам чувството, че колелата Made in BG, стават все по-евтини с всеки един модел, само че не по-евтини в цената си :}):
Pe6o

Мнениеот Zozka » Нед Мар 14, 2004 11:40 am

[quote][i]Originally posted by Pe6o[/i]
Za kakvi 600 lv mi govorish be chovek, :V:az za tiya pari shte si zema nyakolko kolela:V:... Verno che useshtam che amortisyorite sa slabichki i predniya i zadniya, ama za tiya pari tolkoz... bivat...

Колега, айде след два месеца отново го прочети тоя пост и направо ше се почудиш как може да си написал подобна глупост...А за "амортесьорите" ти, ми те са по-скоро пружини:xx(:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Black » Нед Мар 14, 2004 12:23 pm

[quote="Pe6o"]

Със сигурност мога да кажа, че има уши, на тази снимка е без предна дискова, а моето си има, може този модел на снимката просто да няма уши на вилката и рамката...
Вчера, както казах ходих до един магазин и там имаше изложени доста колела... Абе хора, аз ли нямам вкус, ама над 90% от колелата ме отвратиха с вида си :xx(::xx(::xx(:
Единствените колелета, които ми харесаха бяха едно модел Бехемот (1099лв) и още едно, ама то си беше на клиент - някакъв Скот.;)
Имаше и новия Доберман - мога да кажа само едно: грозно!!! Парите на колелото си бяха същите, както преди 2 години, но имаше голяма разлика в окомплектовкото... Само като погледнах дразнещо евтината гумения и недодяланите пластмаси по кормилото... :xx(:
Имам чувството, че колелата Made in BG, стават все по-евтини с всеки един модел, само че не по-евтини в цената си :}):
[/quote]
da pro4etigo sled vreme da vidi6 za kvo stava na vapros
smeh V ZALATA QS SA PRAVIL TAKIVA NE6TA
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот Pe6o » Нед Мар 14, 2004 12:28 pm

Zozka и сега знам, че говоря глупости :D... Но всеки според чергата си... По-удобно ми е да дам по-малко в началото и да си правя upgrade в последствие ;)
Но както върви, май ще си ги дам тия 350 лв отгоре за смяна на някои части :V:
За "амортесьорите", ами аз търсех готов байк само с предни и с хоризонтална рамка, но не можах да намеря... Е имаше един Житан, ама много пари беше :V:
Pe6o

Мнениеот Pe6o » Нед Мар 14, 2004 12:32 pm

Black грух? :o)
Pe6o

Мнениеот Black » Нед Мар 14, 2004 12:58 pm

[quote="Pe6o"]

Black грух? :o)
[/quote]
tva kvo 6e re4e man
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот guster MK » Пон Мар 15, 2004 2:14 am

[size=134][/size][color=limegreen][/color]Brato4ki a kakvo stava pri rotorot od krivenje.As mislam deka od toplinata sto se zagrevat.Sum vidjel na postari diskovi spiracki se krivi,dali denesnite rotori se podobri? pr:M-515,MX-2
guster MK

Мнениеот Windstream » Пон Мар 15, 2004 5:28 am

[quote="Pe6o"]

За "амортесьорите", ами аз търсех готов байк само с предни и с хоризонтална рамка, но не можах да намеря... Е имаше един Житан, ама много пари беше :V:
[/quote]

Ми аз досега хубав Gitane не съм виждал, поне не нов и в магазин. А тоя дето си го гледал ако е тоя за които се сещам по-добре че не си го взел, не си заслужава парите отникъде - вярно че повечето му компоненти са шимански ама един от най-ниските класове, вилката му пък лесно се троши през подпорите (вече има няколко такива случая). Между другото търсил си не "хоризонтална" а класическа твърда рамка ;)
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот Pe6o » Пон Мар 15, 2004 9:52 pm

;) Ами дам, такава рамка търсех...
Едно въпросче, как се слага снимка в поста?
Pe6o

Мнениеот Windstream » Вто Мар 16, 2004 4:13 am

[quote="Pe6o"]

;) Ами дам, такава рамка търсех...
Едно въпросче, как се слага снимка в поста?
[/quote]

Погледни [url=http://www.mtb-bg.com/forum_manual.htm]тук[/url] и [url=http://www.mtb-bg.com/forum/faq.asp]тук[/url], само дето второто е на английски ;)
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот thefatcat » Вто Мар 16, 2004 9:03 am

[quote="guster MK"]

[size=134][/size][color=limegreen][/color]Brato4ki a kakvo stava pri rotorot od krivenje.As mislam deka od toplinata sto se zagrevat.Sum vidjel na postari diskovi spiracki se krivi,dali denesnite rotori se podobri? pr:M-515,MX-2
[/quote]

Kolega, az takova neshto ne sum vijdal - izkriven rotor ot pregrqvane. Karal sum slednata spira4ka m-515 i sum q zagrqval do 4erveno, na rotora nishto mu nqma, a da ne govorim za Hayes.;)
Аватар
thefatcat

Следваща

Назад към Архив