Кога ще ги стигнем...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Кога ще ги стигнем...

Мнениеот nikitzo » Сря Юни 21, 2006 10:12 am

Гледам в пресата, че по черноморието куките се велосипедизирани и ме напуши смях като си помисля какви са шкембовци лъхащи на пот и смегма повечето блюстители на реда

Смех
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот boi4ka » Сря Юни 21, 2006 10:26 am

..абе базикайте се вие, сега като наизлязат едни мускуляги с яки колела и екипирани както си му е редът да ви видя как ще прескачате градинките на морето:)
Нали имаше подобен експеримент в Пловдив, някой знае ли дали тези момчета отслабнаха и влязоха във форма вече:banana::D:dark:
Лично аз бих се оставил да ме арестува полицай - колоездачка от бразилски тип:):eyebrow:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот boriss13 » Сря Юни 21, 2006 11:49 am

Мзначи, много ми е мерак да видя в действие един такъв полицай, особено ако действа сам, без помоща на коли, кучета и тн.Не че искам да злобея, даже напротив...:baby:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Юни 21, 2006 12:16 pm

[quote="boriss13"]

Мзначи, много ми е мерак да видя в действие един такъв полицай, особено ако действа сам, без помоща на коли, кучета и тн.
[/quote]

Радиостанция му стига.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот boriss13 » Сря Юни 21, 2006 12:45 pm

[quote="bikerider"]

[quote="boriss13"]

Мзначи, много ми е мерак да видя в действие един такъв полицай, особено ако действа сам, без помоща на коли, кучета и тн.
[/quote]

Радиостанция му стига.
[/quote]

Точно това ми беше идеята, ако става дума да се обади, и да извика подкрепление, това може и всеки пешипатрул да го направи, и в този ред на мисли, вместо да се откриват нови подразделения на МВР, биха могли да се спестят определена сума пари на данъкоплатците.:peace:
Ако става дума за частна охранителна фирма от сорта на СОТ-прав им път!:beer:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот bikerider » Сря Юни 21, 2006 1:17 pm

Според мен такива подразделения са оправдани, защото са мобилни като патрул (за момент забравяме за шкембетата :D), но могат да минат през места където патрула не може или е силно затруднен.

А ся, нашта си родна картинка си я знаем, но мисля, че ще търпи промяна това...
Аватар
bikerider

Мнениеот Ozzie » Сря Юни 21, 2006 2:28 pm

[quote][b]bikerider[/b]...но могат да минат през места където патрула не може или е силно затруднен.
[/quote]

Но пък има места и от където няма да им стиска да минат след мен.:nuts: Нека си се обаждат по станциите. Докато се натуткат, ще съм в обратната посока и ще съм си мирен и кротък гражданин.:thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Morpher » Сря Юни 21, 2006 9:44 pm

Сега като прочетох това много ми се прииска да си пробвам силите с един такъв, за да видим що за маймуни са...:bigeyes:
Тук немаме такива, но не мисля, че могат да ни спрат....

Нито имат велосипедите за тази цел, нито имат куража да минат по мойте трасета, нито имат формата за да ме следят....

Може ли очевидци да споделят с какво са снабдени?
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот Teodor40 » Сря Юни 21, 2006 11:20 pm

Да сигурно ще ги пуснат от голи връх да гонят колкоездачи :lol2: Защо се сравнявате с тях?
А идеята не е толкова лоша а е с доказано приложение в чужбина. Лично аз познавам полицаи които определено не са с шкенбета и тренират зверски в фитнес залите.Повярвайте ми на прав участък нямате шансове срещу тях!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот brokicho » Чет Юни 22, 2006 7:43 pm

Teodor40 е много прав за правите участаци е все пак немогат да се съвняват с момчетата които професионално се състезават но все пак:) и другото те не са там за да се състезават с нас а само да пътрулират аз четох в 24 часа мисля че за сега са само по голямите ни морски курорти а до колко знам там няма някъкви много икстремни терени а и стълбите за слизане не са много също велосипедът много им помага за бързо и сравнително по безопасно в стравнение от колите да преминат през тълпите от хора:beer:
Моля, извинете ме за допуснатите правописни грешки!
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот Teodor40 » Чет Юни 22, 2006 7:46 pm

:thumbu:
В същност и миналата година ги имаше по морето или по-точно ги е имало защото аз не засякох такива.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот ABDON » Чет Юни 22, 2006 8:51 pm

Става дума за частна полиция, така че стига сте ревали, за парите на данъкоплатците...и без това повечето българи не си плащаме данъците. Охраната патрулира само в морската градина. Идеята е, че с колелета полицаите ще се придвижват значително по-бързо и ще покриват по-голям перимерър
ABDON

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Чет Юни 22, 2006 9:28 pm

[quote="ABDON"]

Става дума за частна полиция, така че стига сте ревали, за парите на данъкоплатците[/quote]

А парите за частната полиция кой ги дава?

[quote="ABDON"]

и без това повечето българи не си плащаме данъците. [/quote]

Говори само за себе си!

[quote="ABDON"]

Идеята е, че с колелета полицаите ще се придвижват значително по-бързо[/quote]

Това е напълно вярно. Всички в този форум ще го потвърдят.

[quote="ABDON"]

... и ще покриват по-голям [b]перимерър[/b][/quote]

тва от кой футболен коментатор го научи?

;););););)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ABDON » Чет Юни 22, 2006 9:41 pm

Говори само за себе си!

Както сам забеляза съм се включил в посочената група, за което има обективна причина - малко е трудна за формулиране, но нека кажем, че едно от условията за да работя е да не си плащам данъците върху заплажането(поне по-голямата част от тях)...работодателска му работа...не им разбирам далаверите. По-голямата част от населението на милата ни татковина също ходи по ръба...не става дума за данъци от рода автомобил/апартамент, а за здравно/пенсионно осигуряване

Тва от кой футболен коментатор го научи?

Не гледам телевизия/футболни мачове. В този ред на мисли можеш да питаш коментаторите откъде са го научили...

За парите за частната полиция: Приемам забележката:beer:
ABDON

Мнениеот nikitzo » Пет Юни 23, 2006 10:52 am

АААА аз съм осигурен на реалната заплата!
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот ABDON » Пет Юни 23, 2006 11:01 am

Кво стана сега...само изрядните граждани се разписаха в темата и аз излязох черната овца на форума:combust:
ABDON

Мнениеот did » Пет Юни 23, 2006 11:06 am

ти
сам си избра
тази съдба
[quote="ABDON"]

черната овца на форума[/quote]
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 23, 2006 11:07 am

[quote="ABDON"]

но нека кажем, че едно от условията за да работя е да не си плащам данъците върху заплажането(поне по-голямата част от тях)...работодателска му работа...не им разбирам далаверите. По-голямата част от населението на милата ни татковина също ходи по ръба...не става дума за данъци от рода автомобил/апартамент, а за здравно/пенсионно осигуряване

[/quote]
Поименно, моля! Фирми, лица, ЕГН, Булстат, Данъчен номер. Ако искаш ми ги прати на ПМ. Обещавам резултат в най-скоро време.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Пет Юни 23, 2006 12:00 pm

[quote="NovemberCharlie"]

Поименно, моля! Фирми, лица, ЕГН, Булстат, Данъчен номер. Ако искаш ми ги прати на ПМ. Обещавам резултат в най-скоро време.
[/quote]

T.e. обещаваш му да бъде безработен в най-скоро време? :dunno:

Щото други резултати не виждам какви могат да се постигнат - вие ще приберете една глоба (или, по-вероятно, пликчета), издайникът ще изхвръкне от работа. Въобще от розово към по-розово.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Юни 23, 2006 12:00 pm

[quote="ABDON"]
работодателска му работа...не им разбирам далаверите.
[/quote]

Или ги разбираш, но предпочиташ за замълчиш и да си взимаш тихо заплатката, като по този начин директно допринасяш за подбиването на пазара на работна ръка???

[quote="ABDON"]
По-голямата част от населението на милата ни татковина също ходи по ръба...
[/quote]

Това какъв аргумент е прощавай? Нека ти подскажа - малоумен. Винаги ли се водиш по другите?
Нека ти обясня защо жизнения стандарт и средната заплата в България са толкова отчайващо ниски - щото хората се оставят да им внушат че нямат избор и приемат всякакви условия...
А що се оставят вече оставям на теб да си отговориш.

Присъединявам се към did, говори ако обичаш само за теб и не обобщавай. Има хора които плащат данъци с ясното съзнание защо трябва да го правят и защо трябва да си намерят работодател който ги осигурява върху пълната заплата.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Юни 23, 2006 12:02 pm

[quote="PtD"]

[/quote]

Щото други резултати не виждам какви могат да се постигнат - вие ще приберете една глоба (или, по-вероятно, пликчета), издайникът ще изхвръкне от работа. Въобще от розово към по-розово.
[/quote]

Това е съвсем отделен проблем!
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Юни 23, 2006 12:11 pm

5 secs late :P

[quote="bikerider"]

Нека ти обясня защо жизнения стандарт и средната заплата в България са толкова отчайващо ниски - щото хората се оставят да им внушат че нямат избор и приемат всякакви условия...
[/quote]

На хартия, може и да са отчайващо ниски :eyebrow: - при това масово укриване на доходи.

[quote]
Има хора които плащат данъци с ясното съзнание защо трябва да го правят и защо трябва да си намерят работодател който ги осигурява върху пълната заплата.
[/quote]

Аз пък (макар и осигурен върху пълна заплата) въобще не смятам че държавата заслужава парите, които наливам всеки месец в нея. Срещу тях получавам горе-долу една кръгла 0.

Получавам ли защита срещу кражби, грабежи и насилия? Не.
Получавам ли правосъдие? Не.
Получавам ли нормална инфраструктура? Не.
Отнасят ли се държавните чиновници с мен като с работодател? Не.
Равни права ли имам с другите граждани? Не. Ромите имат повече права от мен - например на безплатен ток. Друга социална група пък не подлежи на преследване от закона.
Стигат ли моите данъци до социално слабите и нуждаещи се? Да бе.
Гледа ли държавата всячески да ми бръкне в джоба? Да.

Т.е. аз не виждам какво точно прави държавата за МЕН (освен да ми бърка в джоба), че да правя аз нещо за нея.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Юни 23, 2006 12:15 pm

А когато спреш да плащаш данъци пък ептен няма нищо да видиш срещу тях.

Не че отричам логиката ти, прав си да искаш нещо срещу данъците си. Не съм съгласен обаче с подхода. Така само се налива вода в мелницата на атакистите (да не споменавам конкретни индивиди)... да не говорим за подбиването на пазара.

Не ща да задълбаваме в това, което изреди, но не съм съгласен по много от точките... липсата на ред не е оправдание за липсата на вяра.
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Пет Юни 23, 2006 12:25 pm

You better light a candle instead of cursing the darkness !!!
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Юни 23, 2006 12:25 pm

[quote="nikitzo"]

Гледам в пресата, че по черноморието куките се велосипедизирани и ме напуши смях като си помисля какви са шкембовци лъхащи на пот и смегма повечето блюстители на реда

Смех
[/quote]

yeah!
Ще има двуметрови оли-та, прескачане на коли и огради в стил "Пасифик Блу"
:bowdown::rofl::rofl::rofl:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 23, 2006 12:36 pm

[quote="PtD"]

[/quote]

[/quote]
Абе понякога има и по-положителни резултати. Зависи на кого ще прехвърля топката.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот climb » Пет Юни 23, 2006 12:52 pm

И в Русе има вело патрули.А скоро може и в Плевен да има.Как искам и аз да се погоня с някой вело-ченге ама като знам че може да попадна на някой изрод кат моя фр дет върти като луд :) и кат ме хване ще има бой, еб*не и сръбска музика :P
Аватар
climb

Рейтинг: 1700

Мнениеот PtD » Пет Юни 23, 2006 4:22 pm

[quote="kotka12"]

You better light a candle instead of cursing the darkness !!!
[/quote]

I'd better stop payin' for somethin' I ain't gettin' !!!

[quote="climb"]

...ама като знам че може да попадна на някой изрод кат моя фр дет върти като луд :) и [b]кат ме хване ще има бой[/b], еб*не и сръбска музика :P
[/quote]

Ей на, за кво говоря аз! И на всичко отгоре им плащам заплатата, **** ти и държавата, разбираш ли... :uhh:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Юни 23, 2006 4:24 pm

Дишай дълбоко! :)
Гусс-фраба :beer:
Аватар
bikerider

Назад към Други