Апропо Айнщайн, напоследък малко го газят разни светила, да речем Хокинг, та не знам...[/quote]
Хокинг никога не е отричал общата и специалната теория на Айнщайн... не знам как ти е хрумнало това?
[quote="bikerider"]
Мисля, че вярваш в моделите повече отколкото могат и това те прави скептичен... поправи ме ако греша

Точно така е. Но ако не вярваш на моделите... тогава на какво? Аз лично искам всичко да бъде обяснено точно. Засега най-точното, отнасящо се до скорости и гравитация, го е "измислил" Айнщайн. И затова се придържам към неговата теория. Когато бъде опровергана и се докаже нещо по-различно - ще му мислим.

[quote="did"]
Самият Айнщайн, след като е публикувал специалната теория на относителността и общата теория на относителността, последните 20-тина години от живота си е прекарал в опити да обобщи всички известни природни закони в единна теория на полето.[/quote]
Така е, но той е бъркал за много неща и се е опитвал да обедини само ЧАСТ от законите, известни тогава. Опитвал се е да обедини само Общата си теория и Електромагнетизма, като не е вземал предвид Силната и Слаба Ядрени сили... но как да е, това "леко" няма общо с темата.