bdz43r написа:Някакъв заместител на пеперудката с тапата и болта? Нещо ми убягва момента с резбата, но при дадения диаметър само това ми идва на акъла.
bdz43r написа:Някакъв заместител на пеперудката с тапата и болта? Нещо ми убягва момента с резбата, но при дадения диаметър само това ми идва на акъла.
jivkonik написа:Мдам, 50 спестени грама срещу 50 ЕВРО, звучи като да са, ама нейсе, щом ги влече!
Не мисля, че е необходима резба. Ако резбата на "тапата" е с мъъъничко по-широка от диаметъра на тръбата ще стана достатъчно добра сглобка. Особено, ако "смачкването" е в рамките на елестичната деформация на тапата.bikerider написа:По принцип, съвсем по принцип нарязването на резба в threadless стержен едва ли е добра идея. Конкретната резба би могла и да е ок, но като цяло аз лично не бих си сложил такава "тапа". За цената от 50 евро изобщо не коментирам.
NovemberCharlie написа:Ако резбата на "тапата" е с мъъъничко по-широка от диаметъра на тръбата ще стана достатъчно добра сглобка.
Еее, как нарязваш резба с алуминий в стоманен стержен?Ако е стоманен, разбира се. Ще ти дам един пример с глаткоцевните пушки. Те нямат вътрешни нарези и за да се стабилизира чрез ротация куршума, на самия него се правят наклонени ребра, като диаметърът им е съвсем малко по-голям от този на цевта. Това е напълно достатъчно да завърти куршума с няколко хиляди оборота в секунда без да повреди цевта.bikerider написа:Какво значи няма нужда от резба? Навивайки тапата ти така или иначе нарязваш резба. Както и да е де...
NC написа:Еее, как нарязваш резба с алуминий в стоманен стержен?Ако е стоманен, разбира се.
did написа:Нарязват вътрешна резба в горната част на стержена...
Съжалявам, но това мнение на did съм го пропуснал. Явно в този момент и аз съм отговарял.Ozzie написа:NC написа:Еее, как нарязваш резба с алуминий в стоманен стержен?Ако е стоманен, разбира се.did написа:Нарязват вътрешна резба в горната част на стержена...
Явно хората първо нарязват резбата в стержена.
Поне така го разбирам аз.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта