[quote="M1010X"]
Мдам, това за ляво-дясно е много важно. На една колежка от групата сестрата е докторант в ТУ (Топлотехника), има шофьорска книжка, а все още не знае посоките

. Приятелката ми разправяше, че на изпита по кормуване си била написала нещо на едната ръка, за да не бъркала посоките??? Как е възможно? А съм 100% уверен, че не лъже... Още повече познавайки сестра й -
[/quote]
Топлотехниката в ТУ ако не бъркам е с най-ниския бал. Познавам едно момче от тази специалност и като знам как влезе напълно ти вярвам за това което казваш.Има и друг момент обаче! Аз например съм студент в наистина доста елитна специалност а мога да кажа, че съм доста неграмотен и това не е защото съм чел малко книги и т.н. От 8-ми клас като влязох в "Киров" не съм минал и един пълен час по български език! Учителя ми ходеше да пие бира по време на часовете със съучениците ми!!! Беше страшотен човек но и точно толкова и егоист защото за 4 години нищо не научих.Даже не помня дали имах "български език" в 12клас. А беше много способен... Твърдя, че проблема е в заплатите, но дори и сега да ги вдигнат няма да се промени нищо защото хората в БГ са свикнали да не работят. Санкции и засилен контрол е решението поне по мое лично мнение + заплати адекватни на натоварването.