ЧИСТА ИГРА !

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ЧИСТА ИГРА !

Мнениеот Veteran » Пон Юни 19, 2006 10:34 pm

Приятели, ние каращите планински велосипеди сме готини и добри хора. Нека популяризираме спортменското поведение. Който се сети за постъпка която го е впечетлила нека я разкаже!Накрая на сезона може пък и да изберем спортсмен на годината!
Veteran

Рейтинг: 1220

Мнениеот Veteran » Пон Юни 19, 2006 10:51 pm

На 11.6.2006г. на състезанието по ХС в Ст. Загора при юношите ст. възраст победи Георги Митов от София. След финала той прие поздравленията и даде интервю на водещия. Пред всички обясни, че въпреки, че е победител Пиго от В. Търново е бил преди него и е карал много добре, но спукана гума го е извадила от състезанието. Благодарим за проявеното благородство към съперниците!
Veteran

Мнениеот MAN6 » Пон Юни 19, 2006 11:10 pm

преди малко си изчегъртах коляното, защото на едно лееко наклонче се обърнах да питам приятелката ми кво става и не успях да се откопчая... да му "тиийт".... :(!:
:)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Пон Юни 19, 2006 11:23 pm

Браво на Пиго от В. Търново!

:usclap::usclap::usclap:

MAN6, а какво щеше да прави приятелката ти, ако беше спукал гума, след като се беше откопчал?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Veteran » Вто Юни 20, 2006 6:10 pm

На 18 юни имаше състезание по ХС в Русе. Стана голяма цигания. При юношите ст. пръв финишира Пиго от В. Търново. През цялото време преследвал едно местно момче от Русе което изрязвало много яко трасето пред погледа на съдиите. На финала Пиго без малко да предизвика масов бой, но не го биха а го декласираха. Състезателите подкрепиха Пиго и демонстрираха несъгласие с неспортменско поведение. Мъжете застанаха на старт, но по- голямата част от мъжкия елит не стартира. Съдиите пък декласираха и Пиго и въпросното момче от Русе. Златния медал бил връчен на състезател от Варна, но момчето го подарило на Пиго. Почти хепи енд. Пиго пък разпратил ес ем еси до подкрепилите го състезатели с извинения за проваления им старт. В крайна сметка момчета, ние всички сме приятели и имаме дух на достойни хора!
Veteran

Мнениеот kotka12 » Вто Юни 20, 2006 8:04 pm

На мен що няма смс:bawling::bawling::bawling:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот F1-MAN » Вто Юни 20, 2006 9:59 pm

[quote="Veteran"]

На финала Пиго без малко да предизвика масов бой.... неспортменско поведение....[/quote]

Да, ама такива "грешки" на организаторите на състезания към него взеха да стават често явление. В Родопите го класираха след Игнат, на Черни Връх след мен(при което Веломания 2 месеца взимаха решения и накрая сами се оправихме), сега и тука, е то писва малко.
Поздрваления на човека, който му е дал медала:thumbu:
[quote="Disclaimer"]

xaxaxax тоя има много хубаво име - Пиго от В. Търново

[/quote]

Ми да, казва се Петър Дачев, не знам защо Veteran използва прякора му, койте не е много познат във форума.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Burn0u7 » Сря Юни 21, 2006 9:02 am

Първи класираха Марто Николов от Варна (Велос) , от моя клас е. Аз пък в Русе се пуснах на XC - Мъже (само за шоуто, без въобще да си давам зор) и на няколко пъти се мацвах наляво - надясно от пътеката , да пропускам DH-арите да не намаляват заради мене, а веднъж дори ги изчаках :-)
PEOPLE=SHITS!
Аватар
Burn0u7

Рейтинг: 1200

Мнениеот lacho_m » Сря Юни 21, 2006 12:51 pm

[quote="rogi"]

По този повод искам да засегна темата с глобите които ще се налагат на участниците решили да потърсят правата си на :Паралелна вселена:.
А кой ще търси отговорност на организаторите за техните грешки и гафове ?
[/quote]

Вече има тема, в която да се дискурира този въпрос...
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот naka76 » Сря Юни 21, 2006 1:08 pm

[quote="rogi"]
Паралелна вселена:.
А кой ще търси отговорност на организаторите за техните грешки и гафове ?
[/quote]

За трите състезания имаше само две грешки. Едната беше на първото състезание и то беше ужасната маркировка. И беше продиктувана от липсата на време и неопитност. На вторатаиздънката беше бе беше нает некомпетентен съдия. Тук наистина нямаме оправдание и за това на следващото бъха наети профисионални съдии. От тук на татък ако имаш някакви оплаквания можеш и на ПМ да се разберем, а ако искаш публичност може и в темата за Паралелната вселена за да не разводняваме тази тема!
Аватар
naka76

Мнениеот Veteran » Сря Юни 21, 2006 2:28 pm

Момчета, темата я пуснах съвсем добронамерено! Първо поздравих Георги Митов от София за спортменско поведение на състезанието в Стара Загора!
Второ- разказах събитията от Русе за да разберете, че хора като Николай, Жеко, Игнат, Златко, Стилян, Дидо / списъкът с достойни спортисти е дълъг и може да пропусна някой но не се сърдете/ пропътуваха стотици километри и загубиха време и пари, но не допуснаха човек да бъде унижаван и тъпкан! На тези хора може да им имате доверие! Момчета, Ние всеки ден се учим да бъдем ДОБРИ!
Veteran

Мнениеот TOYAGA » Сря Юни 21, 2006 2:41 pm

Hallelujah, brother!

[size=67][пуска си "I Got You (I Feel Good)" на Джеймс Браун и си налива още 200 грама бърбън][/size]
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Admin » Сря Юни 21, 2006 8:43 pm

Еее, хора, не се карайте за глупости! :beer: Казвам го, щото ви познавам всичките, дето писахте до момента и съм сигурен, че ако седнете на маса, съвсем приятелски ще си говорите, дори ако е със същите думи. ;)
А и нека оставим темата да се развива по същество - всякакви реплики, дуплики и т.н., дори да са основателни, само водят до набъбване на офтопика :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот christ728 » Сря Юни 21, 2006 9:34 pm

мен ме впечатли една постъпка преди....5-6 години...там някъде из Родопите видях най-красивото двукрако създание от женски пол! наивно се чудех какво правят тия с тея колела в планината ( и до ден днешен не мога да си обясня как съм си замътил съзнанието, че допреди две години разбрах за планинското колоездене) и тая ми ти французка какичка как ми завъртя главата, че ходих да я търся после 3 месеца в интернет....само споменът остана, от нейния нежен глас...и за другите френски работи няма да обяснявам.
Седалищният нерв много тънко усеща приближаващите приключения!
christ728

Рейтинг: 1200

Мнениеот CrZ » Сря Юни 21, 2006 10:01 pm

Според друга версия, която определено е по-достоверна, един френски офицер на име Пиго купил диаманта през 1774г. от Махараджата на Мадрас и го занесал във Франция. Камъкът няколко пъти сменял собственика си и накрая бил даден на търг, в който както се смята участвал и самия Джакомо Казанова, и бил откупен от майката на Наполеон, която обаче трябвало да го продаде в опитите си да спаси сина си от изгнание. Тогава срещу 150 000 златни жълтици камъкът станал притежание на управителя Тепеделенли Али Паша, който го съхранил в личното си съкровище.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 22, 2006 7:54 am

@ Admin

[quote]...нека оставим темата да се развива по същество... [/quote]

Кво същество бе, Любо? Ти да си чул/прочел тук някакво становище/оплакване по същество? Лично от въпросния Пиго? (Да не пропусна - ***********) Или да си чул мнение по същество от противната страна, за която се твърди, че ощетява систематично въпросния Пиго? (И пак - ***********) Няма такова нещо... И докато няма, за мен тва си остава чисто ибрикчийска тема, респ. пълен ташак... :D:D:D

Ууууупс! Щях да се изложа! ************
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Чет Юни 22, 2006 10:02 am

@М1010X:

[quote="Veteran"]
В крайна сметка момчета, ние всички сме приятели и имаме дух на достойни хора!
[/quote]

Достойни думи!

[quote="Veteran"]
...На финала Пиго без малко да предизвика масов [b][size=134]бой[/size][/b]...
[/quote]

[b][color=red]Браво на Пиго от В. Търново!!![/color][/b]
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Чет Юни 22, 2006 7:13 pm

Да си кажа честно много ми се искаше да започна тема точно по въпроса, тъй като е крайно време да се потърси решение на проблема с "у дома и стените помагат". Обаче счетох за коректно първо Любо да напише статия за състезанието в Русе и чак тогава да се пище по този случай.
За съжаление проблемът е много сериозен.
На състезанието в Стара Загора, непосредсствено преди изкачването към каптажа, имаше няколко души /едното момече със сигурност се състезаваше при юношите/. Единият от тях ми помаха с ръка и ми извика, сочейки с пръст "Оттук е по-пряко". Знам, че е така-все пак това трасе съм го карал много пъти. Ако се мине оттам се изрязват над 500 метра от трасето.
Аз спрях и му казах, че съм отишъл да се състезавам, а не да лъжа /TOYAGA-"Браво на котка12 от Стара Загора!:beer:/
Не разбират ли подобни хора, че не в това е смисълът на състезанието??
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Admin » Чет Юни 22, 2006 10:23 pm

[quote="TOYAGA"]

Кво същество бе, Любо? Ти да си чул/прочел тук някакво становище/оплакване по същество? Лично от въпросния Пиго? ... Или да си чул мнение по същество от противната страна, за която се твърди, че ощетява систематично въпросния Пиго? [/quote]

Не съм, но тя и темата не е за оплаквания и тем подобни. Доколкото разбрах, съществото й е който иска да дава тук примери за спортсменски постъпки, а не за обратното. Та първият такъв пример всъщност бе за постъпка на Георги Митов, а вторият за групово изпълнение. Вярно, че въпросният Пиго има включване и в двете ситуации, но това едва ли го превръща в централен герой, нали? ;):beer:
Та имах предвид да продължим темата с примери за спортсменство, когато има такива :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 22, 2006 10:33 pm

[quote="Admin"]

Доколкото разбрах, съществото й е който иска да дава тук примери за спортсменски постъпки, а не за обратното.
[/quote]

Аахааа! [плеска се по челото] Такава била работата начи - не да се отреже на змията главата, а да й се отреже опашката. До главата... :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Veteran » Пет Юни 23, 2006 12:43 pm

Май организаторите започват да поглеждат по- сериозно на състезанията!? На Родопите ще има допинг- ченгета. Край на Ефедрина, Кокаина и Еритропоетина!
Veteran

Мнениеот zero knowledge » Пет Юни 23, 2006 3:33 pm

Малко в страни от дискусията, но въпреки това по темата.
[url=/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14837]Благодарствено писмо от ТД "Шипка" към БТС[/url]
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот sss » Пет Юни 23, 2006 11:34 pm

Искам да благодаря на двама човека от форума за спортменските им прояви по време на 2 много вълнуващи мероприятия
През 2004г. се проведе първата" Паралелна вселена".Третия ден заваля силен дъйд и времето стана много студено.Аз бях изключително неопитен тогава(това ми беше първото състезание) и в следствие на това тръгнах само по колоездачна тениска и клин,което си беше много голяма грешка.Още на старта бях напълно мокър и по средата на етапа бях напълно вкучанен от пронизващия вятър по билото на планината.За мое нещастие точно тогава останах без спирачки и напълно сам в планината и честно казано почнах да падам духом.Изведнъж от мъглата се появи Митко(did) и ме заведеде в една хижа в страни от пътя,където ме почерпи горещ чай.След това дори си поигра под дъйда да ми пооправи спирачките,за да мога да финиширам.Изключително много съм му благодарен за спортсменската постъпка и още не мога и да си представя как щях да финиширам без неговата безценна помощ:beer::beer::beer:

Другият човек,на когото съм също много благодарен за приятелския жест е Краси(Veteran).По време на велоралито "Средна гора" миналата година аз и един приятел(Ясен) се озовахме без храна на предпоследния баир преди финала.За наша жалост нямаше нито сенки за почивка,нито горски дарове,за да позамезим малко:spin:В един момент ,докато си бутахме отчаяно гладни нагоре,ни настигна Краси и ни остави последното си десертче,което ни даде нова енергия и така успяхме да финишираме на едни от челните места:beer::beer::beer:
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот F1-MAN » Съб Юни 24, 2006 8:03 am

[quote="sss"]

... През 2004г. се проведе първата" Паралелна вселена"....[/quote]

Което ми напомня нещо от миналогодишнита Паралелна вселена. В края на първия ден беше решено да се промени маршрута за втория, което се оказа много правилно решение, с оглед на падналия дъжд, който щеше да направи карането по Мугленската река много опасно. И така много рано сутринта на втория ден did, мисля че naka76 и май още хора, който не познавам тръгнаха в дъжда да маркират новото трасе, с което осигуриха участието на всички ни:thumbu::thumbu::thumbu:
Аватар
F1-MAN

Мнениеот bikezilla » Съб Юни 24, 2006 11:05 am

"Two monologues [i](or more)[/i] do not make a dialogue."
Аватар
bikezilla

Мнениеот Veteran » Нед Юни 25, 2006 10:40 pm

Впечетлен съм от Станмир Гюров от Исперих! Успехите му в състезания са впечатляващи ,особено дългите дистанции от 1200 км. Но аз го номинирам като спортсмен заради упоритостта и идиализма с които популяризира колоезденето. За състезанието в Русе този мъж беше довел деца от Исперих на самоход. Разстоянието е 90 км. Тръгнали са с колелата в 8 сутринта и към 14 часа са били в Русе. На другия ден след състезанието отново на самаход си тръгнаха към Исперих. Бяха си приготвили и фарчета и мигалки в случай, че укаснеят. Много голяма е отговорността е да поведеш децата по пътищата. Но явно човекът е с авторитет щом и родителите са му гласували доверие! Нека и ние се помъчим с поведение да популяризираме спорта сред по- малките!
Veteran

Мнениеот tanya » Пон Юни 26, 2006 7:57 am

Заедно с бате Гюро от Исперих, голям поклон и към Димитър Балански от същия град. Ако не беше той сигурно в Исперих нямаше да съществува такова нещо като колоездене. Мисля, че вече е на около 60 години, но все още има сили да участва в бревети, в състезания по XC и най-вече да работи с деца и юноши и при MB и в шосейното колоездене. През миналата година се беше наел да преведи две от момичета на "Димитровец" Исперих (на 12 и 13 години) и по трасето на Паралелна Вселена. И то както той тогава каза "още не са ми минали пришките и мазолите от 1200км". А в Русе видях, че имат и няколко нови клубни колелета. Така че браво и на Балански, че има сили вместо само да си гледа внуците, да се грижи и напътства всички хлапета от Исперих, които имат желание да карат колело. Дано има повече такива хора в страната за да може и нашият спорт да върви напред и с нови млади таланти
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Veteran » Вто Юни 27, 2006 8:02 pm

Благодаря на всички писали до момента! В ежедневието много по- често сме поставени в сложни ситуации и със зъби и нокти браним позицията си. Викаме, оплюваме, оплакваме се! Още веднъж Ви благодаря, че намирате време и добри думи за хора които са ви впечатлили!
Veteran

Назад към Общ форум