Скокове, DJ, DH trаcks, Drops и т.н.

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот tailor » Съб Юни 24, 2006 11:51 am

[quote="Shady™"]

Днеска ходих да разпитам за багери и камиони. Имам телефоните на 3 фирми. От разбраното днеска - багер няма начин да си докара задника за под 450лв ОФИЦИАЛНО , а не официално - неможе ;) .
За камион - там нещата са почти уредени и за МАЛКО пари. Утре ще се уточни фирмата и парите и денят(който почти 100% е ТАЗИ НЕДЕЛЯ 25.06.06).
За какво става въпрос - нещо като FreeRide Park...
2 ГОЛЕМИ dirt-a горе долу 2 метра високи рампите ( почти 2-пъти по-големи от dirt-a в южния) и ще са 2 един след друг, с дължина между дъртовете около 6-7м (тоест около ПОЧТИ 3 пъти по големи от тея в южния)
Ще се реставрира и СТАРИЯТ dirt който беше правен преди около 3 години(1.5м на височина и 3-4 метра летеж).
1 7m Road Gap
1 Speed Jump ама яко летеж на дължина , може и 2 да са.

Да си дойдем сега на думата:
1. Има ли някой навит да помага в оформянето на тези уреди ?
2. Мога ли да разчитам на НЯКАКВА финансова подкрепа, ако цените се окажат соленички като за 2-3ма човека.

Утре ще дам цени и кога и в колко ще става всичко. Ако се събереме около 6-7 сериозни хора - всичко това ще бъде готово още неделя и ще влезне в употреба.
Ако може всеки заинтересуван да каже дали може да дойде да помогне и дали може да помогне малко от финансова гледан точка. (говорим си за нещо от сорта на 10тина лева може и мпо-малк озависи от цената която ще иска фирмата, може всичк ода излезне и 50лв може и по-малко/повече... утре ще кажа).
От тук на татъка - Вие сте.

ПС: В района има и 2 Дропа - 1 около 2.5м с летеж и 1 около 3.5 и отвесен.

Сега вече навити ли сте ? Много неща на едно място и 1 ден за оформянето им. Е... ?

ПС:Мястото е МЛАДОСТ 2 при РУМ-а и НЯМА МАГИСТРАЛА или нещо такова на близо !!! ;)
[/quote]
2. Ако нещата са сериозни - пиши ми PM
Аватар
tailor

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Съб Юни 24, 2006 1:04 pm

сериозни са :rofl::rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Съб Юни 24, 2006 1:25 pm

[quote="bikerider"]

сериозни са :rofl::rofl:
[/quote]
що се смееш бе?

хората искат да карат, а няма къде! АААаааа!!!

Ако си изкопат една дупка колко по-добре ще е, а?

tailor, помогни му на shady ако можеш!
Едва ли ще е проблем да оправдаете някаква сума от рекламния си бюджет, като кажете, че сте копали дупка за shady в Младост. А може и дропа да го оградите с ленти на Шимано, за да е ясно, че това е трасе за колоездене (колкото и да не му личи).

Пък ако стане хубав дроп, може там и състезания по XRF да се организират! Представяте ли си - 50 човека, екипирани, надъхани, потта им мирише на red bull, очите им светят и само като се чуе сигнала, с устрем се засилват към изкОпаното, политат като птици за малко (няма да казвам какви птици) и после елегантно се приземяват!!! Красота! В това си струва да се инвестира!!!

Ако живеех в София и имах лопата, щях да спя пред блоковете в Младост. Даже може би нямаше да спя, щото има работа, няма време за спане! Даже можеше да помоля Чик Норис да дойде да ритне баира малко, че работата е много за обикновен багер.

tailor, съвсем сериозно, помисли си! Ако изкОпате дроп в Младост, няма да е много скъпо, даже може накрая на печалба да се окажете, щот нъл знайш, в шейди-стила всичко е консуматив и като се счупи трябва а се купи!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Shady™ » Съб Юни 24, 2006 5:11 pm

По късно довечера ще кажа дали всико е наред и утре се прави или не :)
@did - Пак дропове те гонят ... Тука говоим за FR-DJ, drop-овете са си на място и бачкат :)
Само дано стане всичко !!!:angel::praying:

PS:Денис не е успял да говори с тях... Сега ще отида ако има още някой или подобно да се разбера с тях ама май направо утре се прави всичко.

@tailor - прати ми телефона си на ПМ.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Съб Юни 24, 2006 5:56 pm

[color=red]ГОТОВО !!![/color]

УТРЕ Е ДЕНЯТ !!!

Говорих с бригадира и той каза "Само се разбери със багериста и момчето с камиона и готово, едва ли ще дадете повече от 30-40лв !!!"

Утре в 8:30-9ч Отивам и почваме да правиме курсовете :)

Ето така ще изглежда завършено при положение че се направят и виража и псоледователние мини DJ-s:
[img]http://mtb-bg.com/album/Shady™/Plan%202006.JPG[/img]

Legend:
Двете червени точни са 2-та дропо по 2.5м/3.5м :)

Това е :)

Предполагам че до 2ч ( към 11:30-12ч) ще може да се почва работа по офрмянето.

Сега кой ще идва и кой не ?

Аз имам 2 лопати... Евентуално мога да намеря още 1-2...

Иска ми се да има НЯКОЙ поне 1 човек който знае как стават или е правил дъртове(говорим за последователни - разстояние необходимо за засилка след първият и колко да е голям вторият и т.н.) да дойде че да не оплескам нещо със ъгли и изсипването на камиона и т.н.

Горе долу това е. Всеки който иска и може да помага - да дойде. Предполагам че работа ще има още от 10ч нататъка. Ето тук има една статия от преди време: http://mtb-bg.com/articles/ar044.htm

Нещата ще бъдат доста по ралични от тези дето са на снимката. Дърта дето се вижда ще се оправи а Road gap-a АКО МОЖЕ и той ще е се оправи или ще се нарпави нов.
Идеята за оня вираж и т.н. е добра но не е била усъществявана НИКОГА... Сега може и да стане реалност.

А относно другите съоръжения те ще са (като гледате скицата) от дясно на dirt-а, а дроповете са по нагоре от малкия дроп и по в ляво.Утре ще видите нагледно как стават нещата(е поне които дойдат).

Това е. Нека направим най-накрая нещо стойносно.

Разчитам на Вас.

@Тailor - Ако има нещо - ми пиши ПМ че нямам телефон в момента... Ще се опитам за утре или вечерта да имам но за сега, ако има нещо - на ПМ...
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Съб Юни 24, 2006 8:48 pm

Днеска го даваха да вали и както всички забелязват ЯКО вали. Ако утре е като днеска(да вали чак вечерта) всичко върви по план. Ако нещо се преебе относно времето или СЛУЧАЙНО нещо с камиона - ще гледам до 9:30-10ч да напиша тука във темата. Така че предлагам ако някой ще идва да изчака тоя период. Ако не напиша нещо - значи съм там и си копая :)
Това е. Ако някой незнае къде се намира:
След РУМ-а (посокa все едно идвате със 306) завивате на ляво на горе по улицата, след това от дясно се оглеждарте за няква пътека и да слезнете долу и там някъде доли ще съм както и пръста.
Пак казавам - изчакайте поне до 9:30ч преди да тръгвате. Че да не стане разкарване и т.н.
Това е за сега.
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Съб Юни 24, 2006 10:37 pm

По прогноза има 3 варианта:
- Вали към 3-4 следобяд за МАЛКО, лек дъжд
- Вали по планините само
- Или як дъжд привечер

Тоест при всички случаи - всико е наред. НО винаги има едно АКО. И АКО нещо ВСЕ ПАК не е наред до 10ч ще съм написал. Ако до тогава не съм написал нещо значи плана е в действие и към 10:30 всеки решил да помогне може да идва вече.

Ще се видиме утре и нека тоя път няма усложнения и т.н. И МОЛЯ ВИ носете си лопати и СЛУЧАЙНО някой друг лев ако искат повече от колкото сме се разбрали.

Предварително благодаря на всеки който ще дойде и искам да знае, че ако съм му нужен за някакъв негов проект - винаги може да разчита на мене !!!

Все пак говорим за 1 ден работа. Дайте да се напънем и да дадеме всичко от себе си. Знам че на много хора им се ходи на Витоша, но миля че от едно НЕходене няма да умрат или планината да избяга. Разчитам на Вашето разбиране и т.н. Колкото сме повече - толкова по лесно и по-точно ще се строй всичко. Нека поне веднъж не сме коен с капаци. Аз не съм Dj-ър или подобно , но знам че много хора ще се радват да покарат на такива съоръжения пък ще стават и за по големи "машини". Дайте малко да го развием тоя спорт малко де ;) :beer: Аз имам 2 свободни дни в седмицата и макар да съм зает и да ми се кара и почива - утре съм там и няма да мрънда докато нестане всичко !!!

Миии това е май...а дано всичко е по план !!! Нека поне веднъж всичко да мине както му е редът без проблеми. Мисля че го заслужавам(е)...
Аватар
Shady™

Мнениеот Besen na Kolelo » Съб Юни 24, 2006 10:51 pm

Аз ще дойда :)ще взема и един фр който може да си няма хабер от байкове,но градината на село как я копае майко мила :),смисал неговата си,не мойта
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот Shady™ » Съб Юни 24, 2006 10:56 pm

:hbang2:
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Нед Юни 25, 2006 7:25 am

Сега тръгвам към камиона и ако всичко е по план до 1 час час и нещо трябва да съм направил около 1-2 курса... Ако нещо стане като отида и т.н. - до 1 час - час и нещо ще кажа какво и защо е станало !!! Ако нищо не съм написал до това време - направо идвайте ;)
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Нед Юни 25, 2006 8:13 am

Сега се връщам от там и говорих отново - всичко ще стане и ми казаха да мина просто след около 1час че да може багера да изкопае по суха пръст че сега е само кал... Като тръгна обратно - пак ще напиша. Може би чак за към 11:30-12 ще има работа за хората с лопати ;)
Ако има няква промяна в плана или подобно - ще кажа до час и половина от както излезна.
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Нед Юни 25, 2006 8:57 am

ТръгвамЕ !!!

Ако нещо се е преебало до 1час(час и малко) ще гледам да напиша. Ако не е - нарпаво идвайте и дайте да го направим как си трябва !!! Разчитам на Вас !!!
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Нед Юни 25, 2006 10:46 am

Значи:
Няма да иам проблем да се направи но станаха усложения:
- Поради дъжда 12 кубиковоте камиони немогат да излезнат от там.
- Единяит камион затъна на строежа
- Другият счупи полуоска или нещо такова в Дружба
- Остана един който е от онея гадняри и ще докладва на шефа и т.н. и не става.
Трябвало да е 10 кубиков камион ако е сега а те имам хем само 1 камион сега хем е оян гадняр и нестава.
Сега ще проверя на още 1 място дали има някое камикадзе да се пробва да разтовари и ако и там не се навият/нестава - се отлага докато изсъхне. Иначе имаме 1 100% камион (12 кубика) и пич който е навит и разрешение от бригадира.
Това е. Ако има някаква промяна за днеска - ще кажа...
Аватар
Shady™

Мнениеот did » Нед Юни 25, 2006 10:49 am

пробва ли с Чък Норис?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nazgull » Нед Юни 25, 2006 11:00 am

Аз до са бях там и се накалях като гъз да търся камиони...
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот Shady™ » Нед Юни 25, 2006 2:08 pm

Отново се прибрах и :

1. Сега почвата дето я копаят е гадна и с лошо качество.
2. Хубавата пръст ще "дойде" утре (Понеделник) или Вторник.Момчето се занимава от 15 години и каза че ако днеска доакра от тая само ще се преебеме със слегващи се dirt-ове и пари.
3. Иска 20лв на курс. Като гледам камиона му (12кубика пръст на курс) ще ни трябват към 3-4 курса, което е 3/4 х 20лв или 60-80лв. Ако има някой желаещ да помогне леко финаносово(5-10лв) - да ми пише ПМ да се разбереме че иначе трябва да даваме 3мата дето сме сега по 20лв... Ако може да си намалиме разходите - СУПЕР.
4. Относно самите "действия"
- Имам телефона на някои от най-добрите DJ-ри и който от тях е свободен ще се занимае със кое, къде, как и колко да се изсипе (тоест координира всичко).
5. Самото оформяне ще се ръководи от хора които разбират, за да не се получват изцепки и т.н. . По възможност ще се пише/казва кога ще се ходи и т.н.
Ако нещо съм изпуснал - ще добавя по-късно. Но най-късно всичко ще стане Вторника стига DJ-ите да са свободни, защото аз съм на работа...
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Нед Юни 25, 2006 2:12 pm

[quote="Nazgull"]

Аз до са бях там и се накалях като гъз да търся камиони...
[/quote]

Хъмм.. Аз отидох да проверя как е и беше най-сухото място в София сигурно... Ти да не си объркал мястото...
И още нещо. ЧЕТЕТЕ ТЕМАТА ПРЕДИ ДА ТРЪГВАТЕ БЕ... Днеска ти , един с Х, Бесния + още 1 са отишли при положение че ПРЕДУПРЕДИХ да не се тръгва преди определен час и да се прочете темата дали няма някаква промяна в плана... остава да има още някой преебал се и просто нямам думи...
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Нед Юни 25, 2006 2:14 pm

[color=red]PS: Относно финансовата част - утре всеки който иска да подпомогне малко проекта - да мине през Bike Center-а между 10 и 19ч. Че плащането ще е още утре,най късно Вторника и парите трябва да са налице...[/color]
Аватар
Shady™

Мнениеот bikerider » Нед Юни 25, 2006 11:13 pm

:hbang::roll2:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Нед Юни 25, 2006 11:46 pm

[size=200]O[/size]
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот mango » Вто Юни 27, 2006 7:33 am

хора просто днес е деня няма по хубав ден от днеска няма да жали такче мойе да отидем и да започнем
Аватар
mango

Рейтинг: 1174

Мнениеот Shady™ » Вто Юни 27, 2006 8:33 am

[quote="mango"]

хора просто днес е деня няма по хубав ден от днеска няма да жали такче мойе да отидем и да започнем
[/quote]

Е да ама няма кой да координира нещата... И 5-мата сме на работа дето ще го правим... Ако има нещо ще е може би утре или Четвъртък... Абе... :(!:
Аватар
Shady™

Мнениеот Nazgull » Вто Юни 27, 2006 2:00 pm

Искам да помоля, каквото правите да има и някакви нормални скоци- за тях и аз сигурно ще се включа. Ако направите некви джъмпове по 10метра с 1км летеж, ще се избием там половината, на които това им е първия DJ и ще има 2ма, 3ма дето само ще си го карат. Трябва да има ниски (ниско не е 2м да кажа..) скокове, за забаваление и упражняване преди да се прогресира към тия на които вестинк можеш да четеш по време на летежа...
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот mango » Вто Юни 27, 2006 5:08 pm

:rofl: :rofl: :rofl: сагласен сам с теб на мен също ше ми е парвия DJ но нали знаесх риска на професията :spin:
Аватар
mango

Рейтинг: 1174

Мнениеот Shady™ » Чет Юни 29, 2006 12:06 pm

Днеска трябваше да стане всичко, но началника реши, че му трябва багера за Драгалевци и останахме без багер който да товари. Аз мога единствено Неделята, а той каза че УЖ няма проблем и тогава да е. Въпроса ми е: Някой ще се освободи ли за Неделя да помогне или не. Ако не - аз просто няма да правя нищо. Има МНОГО работа и 5 човека дори са малко да не говорим за един...Та или ще се събираме да го правим или не. Това е. Всичко е уредено и уточнено, зависи от вас... И ще трябват около 60-80лв за всичко... Тоест е хубава и хората които ще дойдат да вземат "някой лев" защото аз 80лв на ръка НЯМА ДА ДАМ !!!
Аватар
Shady™

Мнениеот DHMadness » Чет Юли 06, 2006 8:12 pm

Zdrasti na vsichki koito obichat da DJ.
Az sum nov v tozi sait. Nai-sluchaino popadnah na linka predi nyakolko dni.
Az ziveya v USA ot 6 godini i karam mnogo kakto nyakoi ot vas. Interesno mi e do kakva stepen se e razvila MTB szenata v BG. Imam vpredvit DH,MX,DJ and freeride.
Nyakoi ot vas sa mnogo naduhani i taka tryabva i da bude.
Kak se razviva stroeza na spomenatite DJs v mladost?
Az obicham izklyuchitelno Dj and DH a sushto i MX(mountain cross). Shte ima li MX sustezaniya v BG?
Koi sa na dobrite karachi v momenta?
Vizdam che mnogo hora sa sponsorirani, te li sa nai dobrite ili e samo za fuknya?
Shte se radvam ako nyakoi ot vas mi otgovori, moze i da mi PM. Moze da si obmenim i snimki.
Iliyan
Ride it like you stole it
DHMadness

Рейтинг: 1200

Мнениеот Shady™ » Чет Юли 06, 2006 8:23 pm

Както виждаш - никой неще да помага. Аз имам изпити, ходя на работа... АКО нещо ЕВЕНТУАЛНО ще става след месец при положение че иам кой да помага. Иначе всико съм уредил...

Относно положените. Ми зависи... Няма специален Bike Park или подбно. Кажи речи entrу level тип е... Това е накратко. Състезания - XC/DH. Други за сега не си спомням да е имало..
Аватар
Shady™

Мнениеот DHMadness » Чет Юли 06, 2006 8:49 pm

Purvoto DH beshe prez 1997, no az uchastvah v 1998, imashe i Dual Slalom, az vzeh purvo myasto pri muzete togava, no beshe mnogo primitivno a valeshe poroen duzd prez cyaloto vreme.
Trudno e da se nameri hora s koito da karash, daze i tuka kudeto DJ e mnogo populyarno. Zatova az sam si stroya DJ. Tuk mu vikame trails koeto e porediza ot doubles ili dboini skokove, virazi, rollers, hips, padove, step ups.
Shte se radvam da ti buda ot pomosht ako si doida do BG, a daze i za suvet kak da stroish.
Ride it like you stole it
DHMadness

Рейтинг: 1200

Мнениеот airborneone » Чет Юли 06, 2006 9:13 pm

[quote="Shady™"]

Както виждаш - никой неще да помага. Аз имам изпити, ходя на работа... АКО нещо ЕВЕНТУАЛНО ще става след месец при положение че иам кой да помага. Иначе всико съм уредил...

Относно положените. Ми зависи... Няма специален Bike Park или подбно. Кажи речи entrу level тип е... Това е накратко. Състезания - XC/DH. Други за сега не си спомням да е имало..
[/quote]

:(!: Искам писмено извинение в 2 ексемпляра:D На 1вия ден се опитах да помогна финансово и ти казах, че като свършат изпитите(25ти) идвам с лопата и изораваме Младост:D, че нещо не ме кефи:D:D:D
@DHMAdness добре дошъл! За съвети, те винаги са полезни, имаме и 2ри проект,по който се работи, но сме само ентусиасти и са ни нужни съвети.:beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Shady™ » Чет Юли 06, 2006 9:20 pm

ОРЕМЕ !!!
Аватар
Shady™

ПредишнаСледваща

Назад към Архив