Какво да купя Drag Hacker или Sprint Leopard?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Мнениеот nikitzo » Чет Юни 29, 2006 9:32 am

[quote="Ozzie"]

[quote="nikitzo"]

Ако ХАКЕРА е овърсайз тогава аз съм евгени минджев[/quote]
Ми изглежда е 1 1/8. Вчера воден от любопитство и във връзка с тази тема, измерих челото на един "Хакер". Беше 38,3мм. Ако приемем, че боята е 0,3мм. и стените са по 2 мм. (не ми се занимаваше да свалям вилка, да избивам чашки и пр.), остава вътрешен диаметър от 34мм. Точно толкова колкото е диаметъра на обикновенни чашки 1 1/8.;):agree:
[/quote]

ИИИИИ как се прееб*х - нищо!
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Obi-1 » Чет Юни 29, 2006 1:14 pm

[quote="nikitzo"]

[quote="Ozzie"]

[quote="nikitzo"]

Ако ХАКЕРА е овърсайз тогава аз съм евгени минджев[/quote]
Ми изглежда е 1 1/8. Вчера воден от любопитство и във връзка с тази тема, измерих челото на един "Хакер". Беше 38,3мм. Ако приемем, че боята е 0,3мм. и стените са по 2 мм. (не ми се занимаваше да свалям вилка, да избивам чашки и пр.), остава вътрешен диаметър от 34мм. Точно толкова колкото е диаметъра на обикновенни чашки 1 1/8.;):agree:
[/quote]

ИИИИИ как се прееб*х - нищо!
[/quote]

Вие спорите и се смеете :), ама на мен това ми беше мнго полезно, вече 100% реших да взема хакера, защото след време като реша на това 1 1/8 може да си взема вилка с амортисьр.
Балагодаря на всички които писаха, постовете им бяха отценени :beer:
Obi-1

Рейтинг: 1200

Мнениеот nikitzo » Чет Юни 29, 2006 2:14 pm

Мерсим за оТценката
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Ozzie » Чет Юни 29, 2006 3:42 pm

[quote]о[b][size=167]т[/b][/size]ценени[/quote]
:nono::nono::nono:
[color=red][b]ОЦЕНЕНИ[/b][/color]:):agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Obi-1 » Чет Юни 29, 2006 4:18 pm

Ами срам ме е, но всеки прави правописни грешки понякога :bawling:
Obi-1

Мнениеот tailor » Чет Юни 29, 2006 7:24 pm

[quote="klmn"]

[quote="Nazgull"]

Аз едно време карах DRAG ARIZONA zh.. blabla, който, мисля е предшественика на драг хакер и рамката ми е алуминиева, на 4години сигурно
[/quote]
Предшественика е старото "Онтарио",още 2001г(всъщност само рамката е 1:1),хакера е с пластмасови лостчета и пвц-жеуезо спирачки и курбели.Рамката му е 21"(поне този,дето ми го дадоха за служебен),мисля че са един размер.
[/quote]
От 3 години Hacker-а е Oversize - това наистина е старата рамка на Ontario. От 2006 е с алуминиев V-brake и главини.

@Евгени:evil:
Аватар
tailor

Рейтинг: 2000

Мнениеот screamBoy » Чет Юни 29, 2006 7:57 pm

като е станало дума за градски колела, защо не правят по-прости градските колела ? айде сега да имаш скорости разбирам е някаква извратена мода, но поне отпред да е 1ца и със спестените 2лв (от дерейльор команда и жило+броня) да се сложи алуминиево кормило вместо стоманено ?
неиндексираните команди са по-удобни
за такъв бюджет бих взел (освен изписаното) колелото с по-криво кормило и по-малка седалка - ясно е че няма да се правят над 100км месечно и все пак поне минимален комфорт не е излишен.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот root » Пон Юли 03, 2006 10:24 am

[quote="screamBoy"]

като е станало дума за градски колела, защо не правят ...
[/quote]

На отиване:
10км
на връщане
10км
на ден - 20км
на седмица:
5 по 20 = 100км
на месец:
4 по 100 = 400км
Или мислиш че ще се кара до кръчмата на завоя за бира и обратно или се майтапиш?
а и да комфорт си трябва само не разбирам що след като навсякъде седалките с пружини са за градско колело нито едно такова няма произведено тук? всички седалки са едни боклуци по тези колела не си заслужава да ги гледаш.
I'm root, if you see me
laughting better have a backup.
root

Мнениеот root » Вто Юли 04, 2006 3:54 pm

[url]http://praktiker.bg/kw/html/page11big.html[/url]
По добре е да си вземеш този Сторм което е Аполон а друго име - поне рамката е алуминиева и е доказано здрава за какво ли не. И е оверсайз така че за ъпгейди е много добър старт.
Само побързай, че чак сега го забелязах и е днес последния ден от промоцията.
I'm root, if you see me
root

Мнениеот klmn » Вто Юли 04, 2006 6:23 pm

Халумин,двустенни шини,евтиния-http://91111.com/a2/offers.asp?p=1248924&parent=3962
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Вто Юли 04, 2006 8:35 pm

[quote="root"]
http://praktiker.bg/kw/html/page11big.html
[/quote]

Практичните пазаруват МТБ в Практикер :rofl::lolup::roll2::roll2:

Ей не е лесно... :bawling::rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Obi-1 » Съб Юли 08, 2006 4:57 pm

Значи както си му е реда да се похваля :bouncy:
Взехе си Хакера и съм много доволен като цяло.
Рамката е чудесна много ми е удобна взех си 20, имаше и 21.Спирачките са алуминиеви V-break Logan, лостчетата на ръкохватките са метални, веднага смених педалите с алуминиеви като доплатих само 5лв(иначе са ПВЦ).Скоростите са много яки Shimano Torney Sys index палцови и едно копче превключваш на горна предавка :).
Каплите са двустенни харесват ми, с алуминиеви главини марка Formula, не ги знам кави са но изглеждат добре.Колчето, кормило и лапа са марка Kalin долу горе биват.
Иначе върви чудесно хич не се моря като въртя, голям кефи ми прави, карал съм много по-скъпи колелета на приятели които не вървят така лесно.
Сега и лошото Седалката е ужасна ще се сменя, а и стази твърда предна вилка много друса и гъза боли :) Гумите също не са супер Cheng Shin Tire, само като го чуе човек това и му става ясно.
Ако се взема след време хубава седалка, и хубава мека вилка, просто колелото ще стане убиец.Е поне за не много притенциозни като мен.
Obi-1

Мнениеот Black cat » Съб Юли 08, 2006 5:27 pm

честито :beer: да си го караш с кеф
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот klmn » Съб Юли 08, 2006 10:49 pm

[quote="Obi-1"]

Ако се взема след време хубава седалка, и хубава мека вилка, просто колелото ще стане убиец.Е поне за не много притенциозни като мен.

[/quote]
Началото на новото(следващото)колело...:D:D:beer:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот root » Пон Юли 10, 2006 11:15 am

[quote="bikerider"]

[quote="root"]
http://praktiker.bg/kw/html/page11big.html
[/quote]

Практичните пазаруват МТБ в Практикер :rofl::lolup::roll2::roll2:

Ей не е лесно... :bawling::rofl:
[/quote]

Ако разбираш и от женския пазар можеш да пазаруваш - немога да ви разбера проблема на вас:
Кфо значение има от каде ще го купиш?
Има осигурен гаранционен и извън гаранционен сервиз специално за този Аполон който споменах - и е доста добър сервиза и в Младост за интересованите.
Значи :
Пищите че много пари са това 180 лева за колело а после да го бил купил от другаде -
От теб ли да го купи бе я си погледни цените на Скотоовете има ли некой под 490 лева а?
И то това е заради промоцията иначе е 570.
След като Практикер могад да го продават на цена 200 лева моят съвет винаги ще е :
Граби докато има.
И с кфо е по добър скапания Драг Хакер спрямо Сторм (Аполон) а?
Ма то ти си ми ясен цитирам Тоягата:
"само да се мръмкя"
Стига си мрънкял. И не е лошо да престанеш да ме апостофираш с глупостите си че може да ти се наложи.
I'm root, if you see me
root

Мнениеот bikerider » Пон Юли 10, 2006 11:32 am

[quote="root"]
От теб ли да го купи бе я [size=167][b]си[/b][/size] погледни цените на Скотоовете има ли некой под 490 лева а?
[/quote]

Оле Боже, още един с параноидни отклонения... :crazy:
Ти май не си сам :crazy:

[quote="root"]
Граби докато има.
[/quote]

Ми те на това разчитат бе сладур - такива като тебе маркетинговите експерти ги четат като отворена книга...

[quote="root"]
Стига си мрънкял. И не е лошо да престанеш да ме апостофираш с глупостите си че може да ти се наложи.
[/quote]

Да ми се наложи какво? :rofl:
Абе приятелю, я първо си вземи хапчето, че нещо много се пенявиш и дрънкаш несвързано... :lol:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Пон Юли 10, 2006 1:21 pm

Root, вземи да пишеш малко по-сдържано, щото не ми се занимава с триене по цял ден!
Първо хвани да прочетеш форума, та да знаеш кой колко и какво знае, а тогава определяй кой пишел и глупости и други такива дивотии.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот flalude » Пон Авг 07, 2006 5:24 pm

И аз опрях до дилемата между тези два bike-а.
Това ще ми е първа машинка.
След прочитането на тази тема (два пъти :)) клоня повече към Хакера, но си мисля дали рамката и вилката на Леопарда не са по-здрави (така ми изглеждат). Също се чудя има ли разлика в теглото (до магазина ще мога да отида най-рано след два дни, а горя от нетърпение).
В магазина (Байк-център Младост-1) ми казаха, че Леопард освен 17" има само 19". Това дали няма да ми е нисичко (183-4-5 см съм висок)?
Ако някой има наблюдения върху двата bike-а и ми помогне, ще съм му много благодарен.
Двоуменето направо не ми дава мира, така че и всякякви други мнения по въпроса ще са ми от полза.
Благодаря за вниманието и отделеното време!
++
flalude

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 07, 2006 6:31 pm

За твоя ръст 19" си е тамън. Относно колебанията ти- явно не си чел както трябва.;)
Съвет: Зарежи "Лео"-то като идея. Може би както каза [b]root[/b] хвърли и един поглед на евтините Аполони (Сторм)- тези до 250 лв.:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот flalude » Пон Авг 07, 2006 6:43 pm

То за Аполон ми беше първоначалната идея, но цената е 360 лв.. Питах за "другата вариация", но ми казаха, че вече не се произвежда.
++
flalude

Мнениеот gladstone » Пон Авг 07, 2006 8:57 pm

Повече от 19" не ти трябва...Току виж ти се наложило да спуснеш някое по-стръмно наклонче, било то и по асвалт и ходи после заставай в стойка "кенеф" със седалка пред очите :D

Иначе не ви разбрах нещо с тоя Tourney, дето го предочитате пред SiS-а :uhh:
gladstone

Мнениеот tailor » Вто Авг 08, 2006 9:07 am

[quote="gladstone"]

Повече от 19" не ти трябва...Току виж ти се наложило да спуснеш някое по-стръмно наклонче, било то и по асвалт и ходи после заставай в стойка "кенеф" със седалка пред очите :D

Иначе не ви разбрах нещо с тоя Tourney, дето го предочитате пред SIS-а :uhh:
[/quote]
SIS = Shimano Index System е система, с която се обозначават фиксираните скорости.
Tourney (сериите TY и TX) са си серии.

Вероятно пишеш за скорости TY18, които са много разпространени и на тях пише SIS.
Аватар
tailor

Мнениеот gladstone » Вто Авг 08, 2006 6:55 pm

[quote="tailor"]
Вероятно пишеш за скорости TY18, които са много разпространени и на тях пише SIS.
[/quote]

Ами...вероятно. Идеята е,че навремето (когато бях млад и зелен) си карах бангията, която сток беше със дерайльор, на който пишеше Tourney, който е толкова голям, че се саморазруши на 1-2рото каране на Витоша от собствената си тежест и усложненост (Вярно,че нйкои не ми е бил виновен,но сравняваме на практика:)).Та после си купих такъв, на който пишеше Shimano SiS за 9 лв и 90 стотинки, който издържа далеееч повече, когато един ден точно на платото се разпадна на молекули както си въртях (:rofl:,много ми стана смешно като се сетих,ще ме извините), обаче после аз ги посъбрах и намерих резервни и 2-те ролки ги натегнах с болтове с гайки,щото резбите по планката отдавна бяха заминали, пък и не исках да се повтарят тия неща...Та бях много доволен, но след още няколко карания цялата джаджа се скърши на 2 посредата точно (...:rofl:) там, гдето оптегача се захваща за дерайльора (аз лично така си ги деля като терминология).
Та след като се отплеснах така нашироко в спомени, искам само да обобщя, че Tourney-то е по-кофти от този най-простия, на който пише само Shimano SiS. :thumb:
gladstone

Мнениеот flalude » Сря Авг 09, 2006 3:31 pm

[quote="Ozzie"]

Относно колебанията ти- явно не си чел както трябва.[/quote]
Колебанията ми идват оттук: http://www.mtb-bg.com/tests/biketest004.htm .
++
flalude

Мнениеот tailor » Сря Авг 09, 2006 4:52 pm

[quote="screamBoy"]

като е станало дума за градски колела, защо не правят по-прости градските колела ? айде сега да имаш скорости разбирам е някаква извратена мода, но поне отпред да е 1ца и със спестените 2лв (от дерейльор команда и жило+броня) да се сложи алуминиево кормило вместо стоманено ?
неиндексираните команди са по-удобни
за такъв бюджет бих взел (освен изписаното) колелото с по-криво кормило и по-малка седалка - ясно е че няма да се правят над 100км месечно и все пак поне минимален комфорт не е излишен.
[/quote]
Защото никой няма да си купи колело за 165лв. с 6 скорости, аз па да ти кажа! Ако имаш мерак - има с 3 вътрешни скорости и контра - интелигентно за около 220лв, ако не се лъжа. Даже с Auti D - караш и не мислиш. Просто разбирачите са твърде малко, или живеят в Германия :evil:[quote="gladstone"]
... искам само да обобщя, че Tourney-то е по-кофти от този най-простия, на който пише само Shimano SiS. [/quote]
Просто уточнявам, заради обобщението, че "този най-простия" също е [b]Tourney[/b], което е най-ниският клас на Shimano MTB компонентите.

@flalude - веждал съм рамката на hacker-a (тогава още беше Ontario) с вилка 120mm - един пич се пребиваше и скачаше 3 месеца с нея и не можа да я потроши. Тя е лека и здрава. Много по-здрава от необходимото за този клас велосипеди.
Аватар
tailor

Мнениеот Admin » Сря Авг 09, 2006 10:51 pm

[quote="flalude"]

[quote="Ozzie"]

Относно колебанията ти- явно не си чел както трябва.[/quote]
Колебанията ми идват оттук: http://www.mtb-bg.com/tests/biketest004.htm .
[/quote]

Все пак не е зле да отчиташ и годината, в която е публикуван този тест. Оттогава доста неща са се променили в този модел, да не кажа всички ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот flalude » Пет Авг 11, 2006 12:27 pm

В Байк центъра ми казаха, че в момента Drag правят само 16" Hacker.
Но пък са докарали Sprint Apolon за 248 лева и вероятно ще взема него.
++
flalude

Мнениеот flalude » Сря Авг 23, 2006 8:42 pm

Е, в крайна сметка и аз се hack-нах. :)
В Байк центъра на Каймакчалан (до Ситняково) имаха 19".
С алуминиевите педали ми излезе 183 лв..
Благодаря на всички за отговорите и съветите!
Ако някой го интересува нещо повече, да казва!
++
flalude

Предишна

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ