kakvo kolelo da kupia?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

kakvo kolelo da kupia?

Мнениеот zazu » Пон Юли 21, 2003 10:04 pm

Hi na si4ki:D
Ot okolo polovin godina 6turmuvam bairite s kolelo obache vse o6te po4ti nisto ne razbiram ot mtb. Dosega karah edin drag ama za tozi period prosto po4ti nisto ne stava ot nego ve4e. Ta za tova vreme stra6no se zapalih i ot okolo mesec tragnah ot baba na baba i ot vui4o na vui4o ta kato si vzeh podaracite za 10na godini napred sabrah okolo 2700-2800lv. Ta za tova i pitam kakvo kolelo da si vzema za tezi pari. Nadiavam se da mi prepora4ate nesto koeto da moga da karam v sledvashtite 5 godini s sravnitelno niski razhodi za podrajka. Dobre 6te e i ako me posavetvate kam koi magazin da se obarna.
Blagodaria na si4ki[:p]
zazu

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Вто Юли 22, 2003 10:07 pm

За тези пари - ХУБАВО колело! ;)
Само че първо кажи какво караш - ХС, спускане/фрийрайд, градско/трайъл или от всичко горе-долу по равно?
След това ще завалят и отговорите....

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот uha_rampage » Вто Юли 22, 2003 10:51 pm

AZ preporu4vam drugo:
Zemi si kolelo za kum 1000 leva naprimer Drag Behemoth(ako karash DH)za XC ne znam
Shtoto ako ti go otrkadnat tfa kolelo za 2800 leva sum siguren 4e shte se samoubiesh :)
Ostanalite kinti si gi zadeli za poprafki i kopuvane na novi 4asti ako se naloji.
Moje da si zamesh i novo kolelo s tqh :) Kakto re6i6. No ne mislq, 4e e mnogo uda4no da si zemesh tolkova skupo kolelo! Shtoto naposleduk za4estiha krajbite na bikove :(

Skapani gradci!
Ne kopuvaite kradeno!

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот screamBoy » Сря Юли 23, 2003 12:07 am

щурмуването на баири така като се напъна си го представям приятно с едно колело тип enduro което ще рече кво ли ще рече ми колело за всичко.
Не много тежко, двойно окачване, чаркалак малко над среден клас. Що не се загледаш във вносните колела и да ги сравниш с българските ? Не за друго ами защото българските дето се вместват в тая ми представа не са в множествено число ... това ще рече липса на конкуренция, а това не ми харесва :) Ама поразнеси къде караш - нагоре/надолу/навсякъде - и как - на мах/технично/спокойно :)))

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот bgurov » Чет Юли 24, 2003 4:35 pm

Човече, аз не съм голям експерт, ама трябва да се съглася с един от предишните постинги, че това са доста пари и с тях мисля може да се купи професионално колело (което на тебе, който щурмува баирите от половин година чини ми се не ти е нужно ;)).
Ако караш DH и се оборудваш с Full suspension с хубави компоненти, може и да ги наместиш.
Та какво мисля аз
1) Колело hard tail СЪНЦЕ (Specialized например) може да се вземе за около 1000-1200 лв
2)За Full Suspension не знам, не съм гледал, ама пак мисля повече от 1500-1800 са много
За това къде да търсиш
1)Иди в BAS и питай какво може да ти предложат. (Full Suspension, Hard tail - каквото там решиш)
2) Виж в магазините на ProSport. Там продават Specialized и зимата обикновено им свалят цените с 20-30%
Магазините са 2 (поне аз толкова знам)
На ул. Иван Асен, срещу киното ( не се сещам как се казваше)
На бул. Патриарх Евтимий срещу църквата св. Георги ( преди 5тте кюшета)
3)Виж и DRAGовете на Хигиената (Expert, F4...)
Ако научиш къде може да се купи и някоя друга вносна марка ( GIANT, SCOTT,TREK, Bianchi..) погледни и там

НЕ КАЗВАЙ КОЛКО ПАРИ СМЯТЯШ ДА ДАДЕШ щото ако кажеш, всеки търговец ще ти ги вземе, само кажи че искаш хубаво колело и парите не са основен проблем

И накрая, като се спреш на нещо, питай пак във форума какво мислят останалите. Ще чуеш доста мнения ( ако и малко да са тия които карат такива колела :()
и смятам няма да съжалаваш
bgurov

Мнениеот zazu » Чет Юли 24, 2003 5:27 pm

mi na4i az dosega karah edin drag thebomb mai beshe i predimno se spuskah shtoto beshe super tejak za nagore...no mnogo iskam s novoto da moga da karam i nagore;) poobikolih magazinite i nai razumno mi se vidia edin drag behemouth s 12 sm hod na prednia amortisior za okolo 1100 lv. i v magazina mi kazaha che za oste 400 she slojat zaden maslen amorrtisior:D...kato na4alo mi se stori dobro hem shte spestia niakoi lev...
zazu

Мнениеот koko » Чет Юли 24, 2003 7:07 pm

400 lv za zaden maslen-teq sa re6ili da ti zemat parute 4ove4e.Mnogo dobar maslen amortisqr- primerno DNM st12-rc koito moze6 da vidi6 tuk e 220lv.Po-dobar neznam ama toq e izpolzan i na sastezaniq.... http://www.dnmsuspension.com/index_st12.html
koko

Мнениеот tailor » Чет Юли 24, 2003 7:25 pm

[quote="zazu"]
v magazina mi kazaha che za oste 400 she slojat zaden maslen amorrtisior:D...kato na4alo mi se stori dobro hem shte spestia niakoi lev...
[/quote]

Това в кой магазин, щото във Веломания няма амортесьор на такава цена.
Още повече, че пристигнаха [b]X-fusion[/b]http://www.x-fusion-shox.com/ , които от другата седмица ще се продават на народни цени - 120-230 лв

www.velomania-bg.com
Аватар
tailor

Мнениеот screamBoy » Чет Юли 24, 2003 9:56 pm

Da ne trosha nechij hatyr ama nali shte ima i rezerwni chasti za tqh ?
230 ne e mnogo po-ewtino ot DNM-to :(
Vector-Pro nali tolkowa shte struwa
basi kwo pitam kato che shte imam pari nqkoga.

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Аватар
screamBoy

Мнениеот tailor » Чет Юли 24, 2003 10:43 pm

Glyde Prime 185mm 119лв
Glyde Prime 165mm 119лв
[b]Vector Pro[/b]:D 200mm 189лв
Vector Pro 185mm 189лв
O2 185mm 149лв
O2 Pro 185mm 239лв

www.velomania-bg.com
Аватар
tailor

Мнениеот screamBoy » Пет Юли 25, 2003 1:07 am

ама на мене ми тряа 165мм уаааааа шъса изяяям веееееее уааа

Аватар
screamBoy

Мнениеот Lubo » Пет Юли 25, 2003 10:21 pm

Abe ne znam kakvo kolelo 6te si kupi6 ama te suvetvam otdeli si 500 lv da si vzeme6 hubavi protektori, ne samo za laktite i kolenata (moje bi i pove4e). Dosta e vajno kato padne6 prosto da se iztupa6 i da produlji6 :D. Az pone taka mislq... po-hubavo kolelo, po-golqma skorost, po-tejki padaniq:).
Za moe sujalenie az vse o6te sum samo s nalakatnici, nakolenki i kaska(tq mai e nai-vajna) :D
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот tailor » Пет Юли 25, 2003 10:56 pm

[quote="screamBoy"]

ама на мене ми тряа 165мм уаааааа шъса изяяям веееееее уааа

[/quote]

по добре 175
тъкмо за следващата поръчка ще събереш някой лев:D

www.velomania-bg.com
Аватар
tailor

Мнениеот zazu » Съб Юли 26, 2003 11:05 am

mi az v bike center biah v mladost i tam mi go kazaha tova:(!:Na4i niama ot tam da si kupia:xx(:!a za koleloto kakvo shte kajete? struva li si?
zazu

Мнениеот Admin » Съб Юли 26, 2003 6:16 pm

Моето мнение е нещо средно между изложените дотук::)
1.Спести част от парите – купи си колело за около 2000лв., а останалите ги дай за защитна екипировка (наколенки, гръб или броня-горнище, каска и/или шлем и т.н.). Аз лично бих заделил част от парите и за една хубава почивка някъде извън София, където да си пробвам чудесното ново колело – Пампорово, Банско, Боровец, Добринище са само няколко от местата, където можеш да караш наистина от всичко по много.
2.Да се върнем на тези 2000лв. Според мен най-доброто, което можеш да си вземеш за тях, е Ram AC. Можеш да го видиш на адрес: www.ram-bikes.com То струва точно 2000лв. и включва рамка с ход от 12 до 15см, капсуловани лагери и маслен амортисьор (850лв., ако я купуваш отделно), хидравлични дискови спирачки Magura Julie (около 500лв за двете отделно), вилка Rock Shox Psylo с ход 80-125мм и маслено смекчаване (около 500-600лв. отделно), движение SRAM 5.0 и др. Цените отделно ти ги посочих, за да се убедиш колко изгодно е да си вземеш цялото колело, вместо да го сглобяваш поотделно. Бих ти препоръчал евентуално да смениш задния шок с малко по-твърд – с около 100lb/inch, ако имат такъв в БАС, защото ми се струва, че този, който те слагат е малко по-мек от идеалното, а и така ще задницата ще потъва по-малко при въртене. Смяната на амортисьора може и да не ти струва нищо, но не съм сигурен.
3.RAM AC e единственият БГ фрийрайд байк на тази цена и с такъв клас компоненти. Друг вариант е да си купиш по-евтин байк и да го надградиш, но според мен дори така много трудно ще достигнеш качествата на AC. Например да си вземеш Drag Behemoth (по-скъпия вариант) и да му смениш втулките с лагери, задния амортисьор с малко по-дълъг (за повече ход, защото 7-8см са си малко:V:), предния амортисьор с Rock Shox Psylo или някое Marzocchi за фрийрайд. Като цена ще се получи горе-долу около 2000лв., но определено ще е по-тежък от RAM AC. Ако пък вземеш да надграждаш f-4 до такъв клас, ще трябва да смениш почти всичко по него, или направо да си сглобиш от отделни части (пак ще трябва да сложиш лагери на рамката и маслен заден шок). Останалите БГ производители (Sprint, Cross и др.) не предлагат байк, който да има смисъл да се надгради до 2000лв.
4.Третият вариант е да си купиш чужда марка – Giant или Scott. Тези байкове са наистина много качествени, но трудно ще намериш за 2000лв. същите компоненти, каквито при БГ байковете. За всеки случай провери в БАС колко струва например най-евтиния Giant AC – аз лично предпочитам този модел пред Scott G-Zero, защото AC е с регулируем ход отзад.
Това е от мен, пожелавам ти успех в пазаруването! :8D:

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот LiFo » Нед Юли 27, 2003 10:59 pm

Skoro si kupih bike RAM AC.Po-dolu mojesh da poglednesh komponentite.Cenata mu e 2050lv.
Vilka: DNM USD-120S (12 cm chist hod i mnogo zdrava, ima Rebound i Preload)
Sredno dvijenie: Truvativ Five D (mojesh da si slojish i za DH)
Gumi:Maxxis Minion 26" x 2.50" (Dh specific)
Zaden amortisjor: DNM (ima Rebound, reguliruen hod na zadnata guma ot 10 do 15 cm)
Venci, veriga, deplasjor, komandi: SRAM 5.0
Spirachka (zadna): SRAM 5.0
Spirachka (predna): MAGURA Louise FR (hidravlika, 'jestoka spirachka')
Kapli: Dvustenni

Koleloto spored men si zaslujava.

Heil MTB!
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот Cveti » Пон Юли 28, 2003 12:48 pm

Честито!Сега наистина си купи желязна верига и 2 катинара,и си го заключвай в стаята!Не се лъжи да го оставяш по тавани,мазета и гаражи и глей винаги едната ръка да ти е върху него-хич да не те успокоява това,че си на метър от него.
Cveti

Мнениеот uha_rampage » Пон Юли 28, 2003 1:57 pm

MAle az ako si zema takuv bike, she spq s nego v legloto be! :)

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот LiFo » Вто Юли 29, 2003 10:27 am

Ami blagodarja za suvetite.Pri men se poluchava neshto takova.To mi e kato partnjor v jivota.Inache nikoga i nikued ne e sigurno.Vse pak kato vi kazvam, che imam tozi bike, ne iskam da se hvalja i fukam.Prosto stana vupros za tozi model na RAM.
See you soon in the forums!

Take care!

Heil MTB!
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот screamBoy » Вто Юли 29, 2003 6:11 pm

Cveti ne e istina, ne :))))))
zazu kak e, widq li neshto interesno ?

Аватар
screamBoy

Мнениеот zazu » Чет Юли 31, 2003 6:57 pm

hi na si4ki...na4i tezi dni osnvnoto neshto koeto pravih e da se razhojdam po magazinite i da porazpitvam...nachi v BAS kazaha che vaprosnia RAM AC e super ama e svarshil i 4ak dogodina:V:predljiha edin Giant ama beshe cenataX2...i sigurno shte si vzema drag Behemouth za 1250lv...struva mi se nai-razumno. Ta v BAS mi preporachaha edin protektor za 289lv...kato iake s tvard grab kato ima zashtita i na gardite i nalaktnici ta da popitam struva li si tozi protektor parite???
Ako moje i niakoia duma za koleloto:I...
zazu

Мнениеот screamBoy » Чет Юли 31, 2003 10:30 pm

wseki protektor si struwa parite !!! osobeno w planinata ! osobeno ako karash sam !!!
Za koleloto ne moga nishto da kava - prekaleno e razlichno ot moeto.

Аватар
screamBoy

Мнениеот the_fly » Пет Авг 01, 2003 3:54 pm

[quote="zazu"]

hi na si4ki...na4i tezi dni osnvnoto neshto koeto pravih e da se razhojdam po magazinite i da porazpitvam...nachi v BAS kazaha che vaprosnia RAM AC e super ama e svarshil i 4ak dogodina:V:predljiha edin Giant ama beshe cenataX2...i sigurno shte si vzema drag Behemouth za 1250lv...struva mi se nai-razumno. Ta v BAS mi preporachaha edin protektor za 289lv...kato iake s tvard grab kato ima zashtita i na gardite i nalaktnici ta da popitam struva li si tozi protektor parite???
Ako moje i niakoia duma za koleloto:I...
[/quote]

Zdrasti ZAZU
dnes biah v bas i se okaza che vse oshte ima edna rmaka RAM AC
koiato na momenta moje da se prevurne v baik po tvoe jelanie
i poneje vse oshte e samo ramka samia ti moje da si izberesh
chastite s koito da se zglobi baika.
the_fly

Мнениеот zazu » Съб Авг 16, 2003 5:10 pm

Hi again:D:D:D
Predi 3 dena se varnah ot more kadeto samo za kolela misleh:xx(:
Ta onia den otivam v BAS i se okaza che ima 3 a ne 1 ramka RAM AC...ta izbrah si chervena(da se vijda kat padam[:p]) i s pomoshta na horata ot magazina sglobihme super iako kolelce...sahstoto kato originalen RAM AC ama mi napraviha 30%!!! otstapka:8D: Ta sega sam super shtastliv i neska daje go probvah...pusnah se v edin iak dajd ot vrah goliam perelik do smolian(kombinirano pateki, kamenen pat i nakraia asvalt)...samo loshoto vreme mi razvali nasroenieto nakraia:}):
Ta ideiata mi e che kolelceto se predstavi otli4no (po moite kriterii) prez cialoto vreme(dori nagore):D
Ta iskam da blagodaria na si4ki za mneniata, ideite i savetite;)
zazu

Мнениеот Cveti » Съб Авг 16, 2003 7:04 pm

зазу,честито!Да си го караш на воля и си го пази от лоши хора...;)От любопитство,колко ти излезе това удоволствие барабар със сглобяването и 30-те % отстъпка?
Cveti

Мнениеот ivo » Сря Авг 20, 2003 11:09 am

zazu, 4estito 4owe4e. da si go kara6 bezawariino. ako si kupil i protektorite... abe da si wiv i zdraw da si polzwa6 nowata pridobiwka!
az kato w onaq reklama na globul deto wsi4ki im zwynqt telefonite, a edinq pi4 samo imitira zwynene. takowa kolelo imam w syni6tata si go karam wsqka no6t (samo syvalqwam 4e nqma zadna sedalka da slova nqkoe mace :)

If I Could Fly Like the King of the Sky!
If I Could Fly Like the King of the Sky!
ivo

Мнениеот zazu » Сря Авг 20, 2003 6:06 pm

10x za pojelaniata;) mi Cveti nachi sas si4ko mi izleze 1600lv.
Protektroi oste ne sam si kupil shtoto niamashe;) taia sedmica pak shte ida!
zazu

Мнениеот LiFo » Чет Авг 21, 2003 1:43 pm

Opishi po-podrobno chastite.Iskam da napravja sravnenie s moeto kolelo!!!

PS: SUS TAKOVA KOLELO ZADULJITELNO TI TRJABVA SHLEM!:D

Heil MTB!
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот zazu » Чет Авг 21, 2003 2:11 pm

mi LiFo nachi izgubil sam si tva listcheto deto ti davat ot BAS sas si4ki komponenti ma az gore dolu gi znam a to povecheto gi pishe na bike-a;)
Ramka: RAM AC chervena sas DNM shock
Vilka: Rock Shox judy SL 115 mm model 2004 (taka kazaha)
predno i zadno dvijeneie: Formula
Predni i zadni spirachki: Magura Julie pak model 2004
Komandi: Sram X-7
Vsi4ko drugo e Sram 5.0
Veriga: neshto si - 39(mai PC39)
lapa, kolche - pazzaz
sedalka: velo plush 39
kormilo: XC-RC-39(ne sam siguren)
gumi: Maxxis high roller
spici: DT Stainless (po spomen)
kurbel: Truvativ Five D
kapli: Sumo mai M14

mi za tva se seshtam v momenta;)
zazu

Мнениеот MOTuKATA » Съб Авг 30, 2003 11:30 pm

abe basi maikata,ako imax takova kolelo stqx da si go re6a i parfumiram.pozdravqvam te,a na men si pojelavam da sabera ot dqdo i baba 2700 leva sa6to.
MOTuKATA

Следваща

Назад към Архив