Зоб

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот bluskanie » Пет Юли 14, 2006 10:08 am

[quote="velco"]

Само дето всички зобят, но единици печелят.[/quote]

Ми то това, като стандарт в спорта си става. Тия дето не зобят - немат шанс да спечелят, следователно участват такива, които зобят...

[quote]
Чудя се само дали има разлика между спортистите от mainstream спортовете (футбол, тенис, лека атлетика и т.н.) и тези от по-замъглените (уиндсърфинг, кърлинг, езда и т.н.)
[/quote]

за кърлинга не знам, но по едно време се чуваше за друсани коне в ездата :) Проблема не е в популярноста на спорта а в това, колко физически усилия се изискват, за да се спечели състезанието. С две думи - Всички зобят :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот velco » Пет Юли 14, 2006 10:32 am

[quote="bluskanie"]
Проблема не е в популярноста на спорта
[/quote]

Не бих отписал с лека ръка популярността на спорта. Все пак наградните фондове са в пряка зависимост от популярността (cf. ad exposure) и допускам наличието на известна разлика между мотивaция да спечелиш 500 лева и мотивация да спечелиш 50000 долара.

ПП. Па и докторите, специалисти по "спортна медицина", също струват пари.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Пет Юли 14, 2006 10:49 am

[quote="velco"]

Само дето всички зобят, но единици печелят.
[/quote]

Еми така е... затова всички зобят за да се доберат и затова казвам, че цялата работа започва изобщо да губи човешки облик заради пари. За някои такава цена не е висока, те си знаят.
А умореното и безперспективно пушечно месо знаем какво го сполетява... мен лично не ми е жал за никой състезател, щото е имал акъл, преценил е и сам си е направил каквото си е направил. Ама ние за такива рядко разбираме, щото не стигат до медиите - там са само победителите.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пет Юли 14, 2006 11:44 am

[quote="bluskanie"]

С две думи - Всички зобят :D
[/quote]

Мдааа. Само зобът е различен при всеки...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bluskanie » Пет Юли 14, 2006 11:53 am

... което в крайна сметка отново води до финансова зависимост. Богатите могат да си позволяват скъпи препарати (неуловими от контрола), както и скъпи доктори, които да ги чистят, а
бедните маат евтинджоси и ги хващат по най-тъпия начин. С българите доста често се случва... Порочен кръг:(!:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Rogue » Пет Юли 14, 2006 4:05 pm

Абсолютно съгласен с bluskanie, всичките тези скъпи химии са на една крачка пред допинг контрола. За следващото състезание вече са включени в забранените вещества. Нали трябва да се развива и химическата промишленост. Само от време на време изгърмява по някое спортистче-бушонче за да се демонстрира дейност и загрижиност.
The impossible is often the untried...
Rogue

Рейтинг: 1200

Мнениеот mih » Съб Юли 15, 2006 5:33 am

[quote="bikerider"]

[quote="mih"]

...самите спортисти трябва да са доста кухи парчета...
[/quote]

Не е задължително, PtD ти го каза. Не се лъжи, че парите, които тези хора правят отиват похарчени за нищо. Да, има кухи лейки, но повечето професионалисти определено знаят какво правят и защо - можеш сам да видиш какво правят с парите си оттеглилите се състезатели - някой вдигне хотелче, друг завърти бизнес, трети отвори зали за блъскане... така че за тях определено има смисъл в зоба - интереса клати феса.
[/quote]

а, не се лъжа аз така лесно :^:, знам за бизнесите на немалко именити наши спортисти. имах изнавпредвидено, ачи основно от здравословна гледна точка се прецакват химиците, пък и той velco правилно допълни, че единици от тях успяват да инвестират успешно. а и за рекетирани спортисти съм чувал слухове...
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот rosty_sz » Чет Ное 29, 2007 9:35 pm

Не на ЗОБ-а. Аз лично нкога не бих се зобал та ако ще и винаги да съм последен на финала. Карам за удоволствие и не ми пука.При профисионалистите (съзтезателите) положението е друго. От класиранията зависят съдбите на много хора и там решението не е съвсем лично, пък и като виждаш, че други отбори ти измъкват под носа твоите трофеи заради "неуловим" зоб, картинката доста се променя. Всичко това естесвено извращава спорта, но намесата на много пари води до това. Още веднъж НЕ НА "ЗОБ"-а!!!!
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот bodo » Съб Дек 01, 2007 8:48 pm

Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Предишна

Назад към Други видове колоездене