[quote="Rogue"]
Теdor4o,
Има ли смисъл от тази джаджа? Какъв е дерайльора, че ти държи веригата толкова хлабава? Не е ли доста по шумно с този обтегач?
[/quote]
Смисъла е когато се прави нещо друго освен въртене, тогава веригата се клати и лесно пада.
Конкретно за тая джаджа мнението ми е много ниско, защото въпреки, че си върши работата и държи веригата, не е достатъчно широко и създава проблеми с превключването на скоростите - винаги има компромис някъде из предавките. А се монтира на най-неподходящото място за такъв чарк - точно до гумата.
Откровено казано, смених навремето три такива джаджи по 20 лева и не можах да постигна задоволителен резултат. Мисля, че едно решение от рода на Truvativ ShiftGuide e къде-къде по-добро, работещо, издръжливо и на всичкото отгоре е на цената на три-четири такива пикливи джаджи, които на всичкото отгоре след време се задръстват с мръсотия и съвсем прецакват финото превключване на предавките.
Надявам се не се сърдиш, че отговарям вместо Teodor40, сигурен съм, че и той има какво да каже по въпроса