бозичка - Weldite, Zefal или нещо друго

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

бозичка - Weldite, Zefal или нещо друго

Мнениеот screamBoy » Пон Юли 24, 2006 11:52 pm

Поздрави
бозите на Велдит и Цефал биха ли ми били полезни колкото същото количество боза на Стан ?
За последната срещам трудности да я си я купя, от тези 2 не зная дали има наличности.
Генерално ми трябва защита от прещипване тип 'змийско ухапване', т.е. повече цепки и по-малко дупки.
Някакви отзиви ?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Вто Юли 25, 2006 7:18 am

[quote="screamBoy"]

Поздрави
бозите на [url=http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?cPath=23_125&products_id=800&osCsid=bea028fa9cb5bbbc7098b3aadbd43176]Велдит[/url] и [url=http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?cPath=23_125&products_id=972&osCsid=bea028fa9cb5bbbc7098b3aadbd43176]Цефал[/url] биха ли ми били полезни колкото същото количество боза на Стан ?
[/quote]

Забрави.

[quote="screamBoy"]
За последната срещам трудности да я си я купя,
[/quote]

Аз имам. Пусни ПМ-че ако се интересуваш.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот tailor » Вто Юли 25, 2006 12:10 pm

На теб май ти трябва това:
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=799
Аватар
tailor

Мнениеот Admin » Вто Юли 25, 2006 12:36 pm

Ако правилно съм разбрал това е за използване с вътрешна гума, нали? Т.е. не е като No Tubes?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот tailor » Вто Юли 25, 2006 12:55 pm

[quote="Admin"]

Ако правилно съм разбрал това е за използване с вътрешна гума, нали? Т.е. не е като No Tubes?
[/quote]
Каква според теб е разликата в течностите? В склада има още 3 разновидности - 2 Китайски и една от Израел. Всички се правят за една и съща цел и реагират еднакво. Разликата е, че тези които запушват по-големи дупки имат пълнеж във формата на фибри, които уплътняват дупката - такъв е препоръчаният от мен Weldtite Dr. Sludge.

Не съм сигурен - нека bikerider ме поправи, но според мен бозата на Стан е същата течност но направена в домашни условия - може би е по-евтино - тогава си вземи от нея :beer:

No-Tubes е интересно име за комплект от боза, бандаж и вентил - тази система се предлага и от SunRims
:beer:
Аватар
tailor

Мнениеот Admin » Вто Юли 25, 2006 1:23 pm

Аз точно това питам, защото не знам, а и Weldtite някак си не са уточнили всичко на сайта си :(
Аз с удоволствие бих си купил такава течност и с помощта на някакъв бандаж бих си направил гумите безкамерни, но точно това е въпросът - дали тя става за това или не (при No Tubes е казано изрично, че става). Виж, ако е само за впръскване във вътрешните гуми, тогава на мен лично не ми трябва, което не значи, че няма полза от нея, де ;)
Тъй като въпросната течност живо ме заинтересува, като намеря време ще пратя един мейл на Weldtite да ги питам - все пак те знат най-добре :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Nazgull » Вто Юли 25, 2006 1:24 pm

На тая вълна искам да попитам, ако си купя шина singletrack и си взема хубава гума максис примерно, мога ли да си направя каплата без вътрешна или шината трябва да е по-специална? Как се пълни и уплътнява?:beer:

пп: не ме карайте да се FAQ-ам:D
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот tailor » Вто Юли 25, 2006 1:35 pm

[quote="Admin"]

Аз точно това питам, защото не знам, а и Weldtite някак си не са уточнили всичко на сайта си :(
Аз с удоволствие бих си купил такава течност и с помощта на някакъв бандаж бих си направил гумите безкамерни, но точно това е въпросът - дали тя става за това или не (при No Tubes е казано изрично, че става). Виж, ако е само за впръскване във вътрешните гуми, тогава на мен лично не ми трябва, което не значи, че няма полза от нея, де ;)
Тъй като въпросната течност живо ме заинтересува, като намеря време ще пратя един мейл на Weldtite да ги питам - все пак те знат най-добре :)
[/quote]
Искаш ли да ти дам да пробваш, защото много изречения с "ако" и "тъй като" се събраха?
Аватар
tailor

Мнениеот bikerider » Вто Юли 25, 2006 1:37 pm

@Nazgull:
трябва ти лента, която да затвори гумата отдолу. Най-добре става от дебела вътрешна гума за BMX (20").

@tailor: да, така е, само че има разлика в ефективността заради агрегатното състояние на веществата... цени не мога да сравнявам, щото не съм търсил особено усърдно заместители на бозата на Стан...
Аватар
bikerider

Мнениеот screamBoy » Сря Юли 26, 2006 12:16 am

tailor ние не сме интересни за crashtestdummy-та, дай да пробва някой дето поне 2 пъти годишно пука гуми
тъповат безкамерен въпрос - изолирбанда също е водо и въздухонепропусклив (е няколко слоя де), значи ли че конфигурацията изрязан вентил + няколко намотки (един вид широк бандаж) биха били алтернатива на изрезка от по-малка гума ?
Аватар
screamBoy

Мнениеот bikerider » Сря Юли 26, 2006 7:13 am

не.
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Сря Юли 26, 2006 7:37 pm

[quote="screamBoy"]

тъповат безкамерен въпрос - изолирбанда също е водо и въздухонепропусклив (е няколко слоя де), значи ли че конфигурацията изрязан вентил + няколко намотки (един вид широк бандаж) биха били алтернатива на изрезка от по-малка гума ?
[/quote]

Според мен - не, защото изолирбандът има неприятното свойство да се разлепя, особено в горещините.
Изпитал съм го на свой гръб, когато един от именитите "майстори" в София махна оригиналния бандаж на хибрида ми и налепи изолирбанд (така било по-добре!), та когато няколко дни по-късно отидох да покарам всеки път, когато стъпвах на асфалт (нагорещен от летните жеги), гумата се пръскаше. Като се пръсна [b]4[/b] пъти за един следобед стигнах до извода, че не са виновни вътрешните (носех 2 различни резервни, че се бях забил в Странджата), ами "бандажът", който не издържаше на повишеното налягане в гумата и не вършеше единствената си функция - да предпазва от ниплите.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот screamBoy » Сря Юли 26, 2006 10:13 pm

а, това ми спаси гъза :))) меьрси боку !
Аватар
screamBoy

Мнениеот screamBoy » Съб Авг 05, 2006 9:39 pm

бозата изглежда я бива - докато съм сипвал съм си разлял малко на крака, после по програма следваше къпане и много изненадан установих че разлятото е станало на тънък филм и с ръка не се отмива, трябваше да го трия здраво с пешкира за да падне :) Long live bikerider :)))
Аватар
screamBoy

Мнениеот bikerider » Нед Авг 06, 2006 9:10 am

[quote="screamBoy"]
Long live bikerider :)))
[/quote]

Айде сега превъзнасяния... :D

Кажи после какви са ти впечатленията като спукаш гума... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Ozzie » Нед Авг 06, 2006 12:36 pm

[quote="bikerider"]

Кажи после какви са ти впечатленията като спукаш гума... :)[/quote]
Ако изобщо усети, че е спукал гума.;):agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bikerider » Нед Авг 06, 2006 9:25 pm

;)
Аватар
bikerider

Мнениеот screamBoy » Сря Авг 09, 2006 9:09 am

от няколко дни в предната седи едно габърче/кабарче или там квото е, но нея още не съм обозил, изградих стратегия базирана на следната обходна тактика:
А)при Нина няма 20", а ми се щеше да съм вече по-лек отпред, та намеря ли ще продължа към Б
Б)правене на гумата безкамерна, по многократно обяснявания начин
В)след помпане, прослушване и неколкочасов престой следва Г
Г)издърпване на кабърогабърчето
Д)наблюдение с физиономия Оу кво стаа
Е)отразяване на резултатите, визуално-аудиалните ефекти и всички по-интересни помисли към г-н Шопа хвърлил онова остро нещо под гумата ми

не го вадя щото не спада :Р

задната вече я тествам усилено - помпата ми е със самоделни допълнения и не прави над 1.7 атмосфери/бара или там квото - аве седи мека и всяко некадърно обрано препятствие и по-грубо оли правят дзън, сигурно над 10 пъти трябваше да има змийска целувка но не би - системата уоркз и рокз :)))

ш, ей, longlive bikerider бе д'ба :D
Аватар
screamBoy

Мнениеот bikerider » Сря Авг 09, 2006 12:33 pm

[quote="screamBoy"]
ш, ей, longlive bikerider бе д'ба :D
[/quote]

Не издребнявай ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот screamBoy » Нед Авг 13, 2006 1:42 am

не стана, изпращането ще е в сряда 13ч от църквата на централния вход на малашевските гробища, панахидата ще е събота (19-ти Авг †2006 г) в църквата дето е навътре.
Аватар
screamBoy

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ