[quote="NovemberCharlie"]
Не искам да ти опонирам, ама какво значи организация на ниво, а пък времената не са наред?

Меренето на времената не е ли част от организацията. Грешните времена не рушат ли същността на състезанието - да се види кой е по-бърз? Или няма значение кой е по-бърз, важното е спонсорът да е пръв? Нещо има сбъркано в цялата работа.
[/quote]
Няма как да съм по-съгласен с теб!
За мен лично едно докрай изрядно и пипнато състезание е сто пъти по-важно за спорта от хиляда подобни мероприятия със съмнителни моменти в тях, затова и изобщо реагирам така. А състезателите и batman и прочие хора с отношение към Максим Митков, които ме оплюха вчера не могат да разберат явно за какво става дума и естествено реагират първосигнално на ниво първобитнообщинен строй.
Едно състезание или е наред или не е. Има безброй подробности, които ако не са наред човек може да си затвори очите, но тази "подробност" с първото място на спонсора не е сред тях.
Разбирам защо викат по мен - все пак това е състезание и е по-добре от нищо, това е неоспорим факт. Неколкократно подчертах, че не критикуваm организацията и другите моменти (БКС), а критикувам само този единствен съмнителен момент. Максим Митков може да е всякакъв (batman разбира се не пропусна да спретне кратко хвалебствено експозе по въпроса), но не там е работата. Моето мнение е, че напред се върви само с градивна критика, не с лизане на задници, още по-малко с негативна критика. Това някои господа и младежи явно още не са дорасли да го осъзнаят, затова и скачат с рогата напред ако някой каже нещо различно от хвалебствие - просто те не правят разлика между градивна и негативна критика. Затова и batman (срам за годините му) говори за рушене - защото просто в мозъка му няма такова понятие като градивна критика.
Само че, ако искаме НАИСТИНА да се върви напред, подобен подход в стил "убий вестоносеца" никому не носи полза, най-малко на Максим Митков. Съжалявам, че вчера си изпуснах нервите, но не желая да бъда използван за измиване на ръце от разни негови minion-чета, когато истинския проблем се вижда с просто око.
Още нещо - относно "магията на планинското колоездене" - тази магия определено не е в състезанията, така че нескопосания опит на JetLee да замаже ситуацията с романтични приказки не върви. В състезанията винаги е имало и ще има само пари и състезателен дух. Това за съжаление в България е всичко друго освен романтична "магия". Другаря JetLee се опитва да присвои всичко хубаво в планинското колоездене и да го използва целенасочено за да замаже гафа, обаче поне на мен тоя селски трик не ми върви.
Това е, което имам да кажа, ако някой още мисли, че няма проблеми и няма нищо ненормално в това генералния спонсор да участва в класирането (било то и за ветерани) му желая скорошно проглеждане.
Приятен ден и приятно каране на всички.