[quote="тучо чучо"]
Сухари?!
Стига бе, момци!
Какъв е проблемът да се носи хляб? Когато отивам за 5-6 дни в Планината нося по два хляба "Бонус" на човек, т.е. 4 хляба за мен и любимата. Бучка сирене, парче кашкавал, сух колбас + някакво пушено филе за първите ден-два. Нося краставици, защото са твърди и издръжливи, също и ябълки по същата причина. Тахан и мед смесени върху 2-3 филии хляб е идеален десерт, освен това е много енергийна храна. Ядки, стафиди... Нося един или два пакета бисквити "Ревю" с овесени ядки.
Както се вижда храната не е малко и това обикновено е основният ми проблем. Защото ям доста. Миналат година в Пирин носих и три консерви, защото така казват и правят туристите, но няма да повторя! Освен, че са тежки са и гадни.
Не бих помъкнал примус и тенджера, защото разстоянията в нашите планини не са такива, че да не можеш да стигнеш от хижа до хижа за един ден. Ако обаче искаш да си на палатка е по-добре да си носиш. Огън не се пали поради ред причини!!! Аз си нося голяма пластмасова купа, която поставена подходящо в раницата предпазва храната от смачкване и е много полезна за нарязване на салата, която е задължителна за нас двамата. Не препоръчвам сухи супи, защото са пълни с консерванти. Може да са лесни за приготвяне и леки за носене, но не бих си причинил това. Предпочитам мюсли, заляти с вода или чай от предната вечер, с добавен мед, за закуска. Напоследък вместо мед слагам лъжица протеин на прах, който балансира по-добре смеската и дава енергия за поне 2-3 часа активно ходене или каране.
И т.н., и т.н.
Ако на някой му се занимава може да си направи курабийките, които съм описвал някъде в друга тема. В ЧЗВ я има, мисля.
Айде, успех, и дано да съм бил полезен!;)
[/quote]

Обаче БОНУС-а извън хладилник бързо мухлясва, а аз лично по неизвестни причини обожавам русенско варено (полято с лимонов сок). Иначе основно си нося сандвичи и вафли, а пък за по-сериозно ядене разчитам на хижите.А, nikitzo, да не забравиш пърцуцата!