Sram, Shimano?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Sram, Shimano?

Мнениеот Nymphetamine » Сря Авг 09, 2006 8:45 pm

Предстои ми да взимам нов дерайльор и команда, но в последно време започнах да се колебая доста между двата, да речем, стандарта - Shimano и Sram.
Харесал съм си Derajlxor Sram SX-5 + команда X-7, но вече месец не успявам да намеря команда на старо, а нови излизат на 140лв. Колкото и добре да ми звучи тази комбинация, ако в скоро време не изникне нещо, май ще се преориентирам към Shimano.
От шиманските продукти съм си харесал дерайльор Tiagra + Deore SL M511 дясна команда. Тук нещата с финансите седят по малко по-благоприятен начин. Дерайльора + цената на дясната команда (мога да я намеря, имам начин), по мои груби сметки излзиа около 35-40лв. И така цената на нещата не надхвърля 100лв.
Но въпреки разликата в цените, съм предпочитател на Sram, прецизността на 1:1 технологията и по-малктоо люлеене, бих искал изпробвалите гореописаните компоненти да дадат мнението си за работата на частите, да изложат както негативните, така и положителните страни на двата комплекта.
Мисля, че е необходимо да спомена, че дерайльора ще се използва със зъбчатка с 9 предавки и курбели Hussefelt с една плоча и водач, касета с 9 зъбчатки 11-32 зъба.
П.П. Избрал съм Tiagra, защото е с късо рамо, в описанието се посочва, че е съставен от метални (не знам дали е изцяло, но по снимките така личи) елементи. Притеснява ме само клатенето нагоре към рамката, характерно за дерайльорите на Shimano, както и дали пружината на по принцип шосеен дерайльор, ще издържи на опъна на веригата от водача и вибрациите при планинско каране.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Albinosko » Сря Авг 09, 2006 9:01 pm

Карам в момента с Tiagra и съм много доволен :) Отпред командата ми е Alivio, но го карам на 8 скорости. Много добре се държи Tiagra-та в планина, казвам го както от личен опит, така и от чужди мнения и препоръки. Макар че и аз се замислям дали да си сменям Shimano-то със SRAM... но в близко бъдеще не се очертава такава смяна :D И така комбинацията ми удовлетворява нуждите и съм доволен :)
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот did » Сря Авг 09, 2006 9:06 pm

[quote="Nymphetamine"]

Притеснява ме само клатенето нагоре към рамката, характерно за дерайльорите на Shimano[/quote]

Ако само това те притеснява, значи нямаш проблеми.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bodom » Сря Авг 09, 2006 9:14 pm

Един приятел караше с Tiagra по едно време на 11-32 касета отзад и курбели с плочи 22-32 и не можеше да си ползва двете най-големи плочи отзад, когато е на 32-ката отпред. Според сайта на шимано
Max. Sprocket 27T
Min. Sprocket 11T
Max Front Difference. 14T
Total Capacity 29T

Та може и да не може да си ползваш и деветте предавки...
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот TOYAGA » Сря Авг 09, 2006 9:17 pm

[quote="Nymphetamine"]

... съм предпочитател на Sram...[/quote]

Ми ползвай си тогава Sram...:dunno:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Сря Авг 09, 2006 9:33 pm

Абе Nymphetamine, ти кога ще разбереш, че има разлика между религия и качество, та продължаваш да пускаш такива теми, все едно не помниш какво му се отговаряше едно време на *.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nymphetamine » Сря Авг 09, 2006 9:48 pm

Не е късно да стана предпочитател и на Shimano. Само че не мога да разбра в тая тема къде присъства религията и ала бала. Казах, че предпочитам Sram, но ми идва малко скъпо, за това бих си взел и Shimano ако трябва. Нищо религиозно не виждам аз, ама карай. АКо имаш нещо да кажеш по темата, ще се радвам да го чуя, а за странични теми има ЛС.
TOYAGA, ти какво ще кажеш за комбинацията като предпочитател на Shimano?
Евентуално щом не става на последните две предавки, да се сложи Deore.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот URNEST » Сря Авг 09, 2006 9:48 pm

@Nymphetamine, а какво стана с досегашния ти 5.0, данеби случайно да не си доволен от него.За мен е зелезен дерайльор.В този ценови е според мен е най-добрия след SX5.
:agree:
Аватар
URNEST

Мнениеот TOYAGA » Сря Авг 09, 2006 10:05 pm

[quote="Nymphetamine"]

TOYAGA, ти какво ще кажеш за комбинацията като предпочитател на Shimano?
[/quote]

Никога не ми се е налагало да ползвам подобна комбинация. Не ме интересува и нямам становище по въпроса.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Nymphetamine » Сря Авг 09, 2006 11:46 pm

Благодаря.
Аватар
Nymphetamine

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ